Iisi omenapaistos - omenat hävikistä herkuksi!
Hei! Tässäpä iltanne iloksi ja vanhenemisvaarassa olevien omenoiden hyötykäyttöä varten helppo ja herkullinen omenapaistoksen resepti makeanhimon kesyttämiseen!
Omenapaistos
4 isoa (tai 5 pientä) omenaa kuorittuna ja lohkottuna
75g voita sulatettuna
3 dl 4-viljan hiutaleita (tai kaurahiutaleita)
0,75 dl sokeria
2 tl kanelia
1. Laita omenalohkot uunivuokaan.
2. Sekoita keskenään voisula, 4-viljan hiutaleet, sokeri ja kaneli.
3. Levitä seos omenalohkojen päälle.
4. Paista 175 asteessa 40 minuuttia.
5. Tarjoa sellaisenaan tai vaikka vaniljajäätelön kera.
Ooooh, mitä herkkua! Ajattelen koko ajan kanelia, omenoita ja jäätelöä;-)
VastaaPoistaKiitos!
Omenapaistos on kyllä niin hyvää.. Tämähän on oiva syksyinen herkku mutta yllättävän hyvin maistuu näin heinäkuussakin ;)
PoistaIhana resepti! Jos meidän puut vaan jotain tänä vuonna tuottavat niin.. :)
VastaaPoistaJa jos satutte Linnea saamaan oikein mukavan sadon, niin talven varalle voi valmiiksi lohkoa omput ja pakastaa lohkot pakastuspusseissa. Talvella saa sitten helposti mukavasti lämmittävää omenapaistosta :)
PoistaKiitos vinkistä! Satoa saattaisi saada myös mökiltä mikäli omat puut eivät tuota.. :)
PoistaNamskis, samantapaista reseptiä voi muuten käyttää myös nahistuneisiin persikoihin ja nektariineihin. Hedelmät puoliksi ja kivet pois, pellille leivinpaperin päälle sisus ylöspäin, päälle nokare voita, tummaa sokeria ja kanelia, uuniin (180/30min) ja jälkkärikulhoon jätskin kanssa.
VastaaPoistaAi niin, jos kaapista löytyy vielä muutama hasselpähkinä tms, niin ne voi hakata murusiksi ja ripotella vielä päälle, yum!
PoistaKiitos herkullisesta vinkistä sannabanana! Joskus meinaa myös persikat ja nektariinit olla vaarassa vanheta. Testataan ehdottomasti seuraavalla kerralla! :)
Poista