sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Iisi omenapaistos - omenat hävikistä herkuksi!


Hei! Tässäpä iltanne iloksi ja vanhenemisvaarassa olevien omenoiden hyötykäyttöä varten helppo ja herkullinen omenapaistoksen resepti makeanhimon kesyttämiseen!

Omenapaistos

4 isoa (tai 5 pientä) omenaa kuorittuna ja lohkottuna
75g voita sulatettuna
3 dl 4-viljan hiutaleita (tai kaurahiutaleita)
0,75 dl sokeria
2 tl kanelia

1. Laita omenalohkot uunivuokaan.
2. Sekoita keskenään voisula, 4-viljan hiutaleet, sokeri ja kaneli.
3. Levitä seos omenalohkojen päälle.
4. Paista 175 asteessa 40 minuuttia.
5. Tarjoa sellaisenaan tai vaikka vaniljajäätelön kera.

8 kommenttia:

  1. Ooooh, mitä herkkua! Ajattelen koko ajan kanelia, omenoita ja jäätelöä;-)

    Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenapaistos on kyllä niin hyvää.. Tämähän on oiva syksyinen herkku mutta yllättävän hyvin maistuu näin heinäkuussakin ;)

      Poista
  2. Ihana resepti! Jos meidän puut vaan jotain tänä vuonna tuottavat niin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja jos satutte Linnea saamaan oikein mukavan sadon, niin talven varalle voi valmiiksi lohkoa omput ja pakastaa lohkot pakastuspusseissa. Talvella saa sitten helposti mukavasti lämmittävää omenapaistosta :)

      Poista
    2. Kiitos vinkistä! Satoa saattaisi saada myös mökiltä mikäli omat puut eivät tuota.. :)

      Poista
  3. Namskis, samantapaista reseptiä voi muuten käyttää myös nahistuneisiin persikoihin ja nektariineihin. Hedelmät puoliksi ja kivet pois, pellille leivinpaperin päälle sisus ylöspäin, päälle nokare voita, tummaa sokeria ja kanelia, uuniin (180/30min) ja jälkkärikulhoon jätskin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, jos kaapista löytyy vielä muutama hasselpähkinä tms, niin ne voi hakata murusiksi ja ripotella vielä päälle, yum!

      Poista
    2. Kiitos herkullisesta vinkistä sannabanana! Joskus meinaa myös persikat ja nektariinit olla vaarassa vanheta. Testataan ehdottomasti seuraavalla kerralla! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!