torstai 10. huhtikuuta 2014

Se perinteinen piimälimppu

















Hei! Erinäisten piimään liittyvien pienten sattumusten kautta kellekään perheessämme ei juuri nyt maistunut piimä. Kaapissa kun kuitenkin oli avattu piimäpurkki, päätin käyttää sen hyödyksi muutamaan piimälimppuun. Ja niissähän se piimä tuli salakavalasti ja maukkaalla tavalla hyödynnettyä.

Piimälimppu (kaksi limppua)

0,5 litraa piimää
25 g hiivaa
0,5 rkl suolaa
1 dl siirappia
6 dl ruisjauhoja
n. 6 dl vehnäjauhoja

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola, siirappi ja ruisjauhot.
2. Lisää erissä vehnäjauhot ja vaivaa. Anna taikinan kohota.
3. Kumoa taikina pöydälle ja leivo kaksi limppua. Anna limppujen kohota pellillä.
4. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
5. Voitele kypsät limput siirapin ja veden seoksella.

6 kommenttia:

  1. Pitääpä kokeilla tätä, olen viime aikoina alkanut kiinnostua leipien leipomisesta.
    Sinulle on haaste blogissani: http://kirjakaapinkummitus.blogspot.fi/2014/04/haastevastaus-kirja-ja-kohtaaminen.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, helppoa ja maukasta. Taikinaan voi lisäksi oman maun mukaan lisätä vaikka kuminaa.

      Haaste otettu vastaan! :)

      Poista
  2. Herkullisen näköinen leipä. Itse tehdyssä leivässä vaan on sitä jotain :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuli herkullista. Meni aika nopsaan. ;)

      Poista
  3. Mitenkä lämmintä piimän pitää olla? Huoneenlämpöistä vai pitääkö sitä jotenkin lämmitellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muokkasinkin ohjetta eli kädenlämpöiseen piimään. Varovasti olen piimää mikrossa pyöräyttänyt että lämpiää.

      Poista

Kiitos kommentistasi!