sunnuntai 14. elokuuta 2016

Huonon päivän täsmälääke: Big Hero 6 (Netflix)


Hei! Syksy tuo tullessaan uusia mielenkiintoisia juttuja mutta on myös uuvuttavaa aikaa. Teki todella hyvää syödä kunnon jäätelöannos (kunnon strösselimäärällä!) ja katsoa lasten kanssa leffa Netflixistä*. Big Hero 6 oli aikuistakin kiinnostava elokuva. Oscar-palkinnon napannut leffa nauratti ja hieman itkettikin.

Disneyn animaatioleffa kuljettaa robotiikan maailmaan. Päähenkilö Hiro on fiksu poika, joka käyttää älyään ja taitojaan laittomiin robottiotteluihin. Isoveli haluaa muuttaa pikkuveljensä elämän suunnan ja tutustuttaa hänet robotiikan tutkimusryhmäänsä yliopistolla. Isoveljen suunnitelma toimii ja Hiro innostuu kehittämään mullistavat mikrobotit päästäkseen sisään yliopistoon. Keksintö houkuttaa paikalle kuitenkin henkilön, joka haluaa käyttää botteja pahaan. Edessä on kova taisto, jotta mikrobotit saataisiin takaisin.


Reilu puolitoistatuntinen elokuva on teemaltaan nuoria katsojia innostava. Oppimisesta iloitseminen ja koulussa menestyminen esitetään leffassa positiivisena asiana. Hiro onkin mainio esikuva, jonka kautta heitetään kauan kaivatut hyvästit traditiolle, jossa fiksuus esitetään negatiivisesti. Nörtti on vihdoinkin aidosti cool!

Parasta elokuvassa on sympaattisen Baymax-robotin ja Hiron välille syntyvä ystävyys. Sekä tietysti se, ettei sairaanhoitajaksi ohjelmoidun robotin muuntuminen supersankariksi ole mutkatonta. Tilanne irrottaa makeat naurut.  

Big Hero 6 näyttää pehmoisen Baymax-robottinsa vuoksi ulospäin harmittoman hyväntuuliselta leffalta. Se pitää kuitenkin sisällään hätkähdyttävän isoja teemoja. Suurin teemoista on menettäminen. Hiro on joutunut päästämään irti useista rakkaistaan. K7-ikärajalla merkitty elokuva olisikin mielestäni hyvä katsoa yhdessä aikuisen kanssa. Onneksi moni asia elokuvassa lutviutuu lopulta onnellisesti. Aivan kuten syksykin alkaa alkutakkuiluiden jälkeen tuntua yleensä ihan mukiinmenevältä. Aion kuitenkin pitää strösselivarastoni kunnossa sadepäivien varalta. 

*Yhteistyössä Netflix

4 kommenttia:

 1. Baymax on kyllä aivan ihana elokuva! Syvällisen tematiikan lisäksi nautin kovasti siitä, että Disney on tehnyt supersankarielokuvan.^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosiaan todella jees leffa! Nyt elokuun lopulla (28.8.) tuleekin sitten perinteisempi Disneyn leffa eli viime vuonna valmistunut Cinderella - Tuhkimon tarina Netflixiin. Ajattelin tsekata senkin kunnon strösseliannoksen kera. :)

   Poista
 2. Tää on meillä jo pariin kertaan katsottu suosikki. Koko perhe yhdessä. Kaikki katsoivat vähän eri asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän voisi katsoa tosiaan uudestaankin. Yleensä olen huono katsomaan mitään moneen kertaan mutta esim. Shrekit on tullut nähtyä useammin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!