tiistai 9. elokuuta 2016

Arvotaan uusin SupermarsuARVONTA SUORITETTU! Random.org lauloi ja voittaja on 11. kommentoinut Tiia / Littlebigthings. Onnea! Laitan voittajalle pian sähköpostia ja kyselen postitusosoitetta. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!

Hei! Supermarsu-kirjasarjan yhdeksäs osa Supermarsu ja lasten valtakunta viihdytti muiden lukemiemme osien (Supermarsu lentää Intiaan, Supermarsu ja outo toveri sekä Supermarsu ja kutistuva koulu) tavoin koko perhettämme. Paula Norosen kirjoittaman sarjan tänä vuonna ilmestyneessä osassa Emilian koulu tempautuu trombin mukana ilmaan ja päätyy Lappiin. Alkujärkytyksen jälkeen aikuisten ikeestä vapautuneet lapset riemastuvat. Ei aikuisia, ei ikäviä sääntöjä! Lapset luovat oman valtakunnan omine hauskoine sääntöineen. 


Aikuiset ovat kuitenkin riesana myös korven keskellä. Vanhemmat pyrkivät saamaan jälkikasvunsa luonnollisesti takaisin kotiin. Välillä paikalle saapuvia tuntemattomiakin tungettelijoita on hämättävä perinpohjaisella hämäysradalla. 

Sillä aikaa me muut rakensimme aikuisten hämäysradan. Kun se oli valmis kiljaisin:
– Aikuiset! Katsokaa, tuolla on jalkarasvaa! Huusin ja osoitin kohti metsää, minne olin heittänyt margariinipurkin ja kirjoittanut päälle "jalkavoide". 
– Mulla on kyllä tosi kuivat jalkapohjat, joku nainen sanoi ja näytti jalkapohjiaan. Ne olivat niin kuivat, että olivat ihan valkoiset ja rahisevat. Se lähti jalkarasvan perään ja muut seurasivat perässä. Kun kaikki olivat rasvanneet jalkansa he näkivät seuraavan hämäyspisteen. Se oli päivän lehti, joka oli oikeasti viimevuotinen. 
– Päivän lehti, ai kun mukavaa, en ehtinyt aamulla lukea sitä, aikuiset huokailivat ja menivät yhä kauemmas metsään. Heitä odottivat vielä seuraavat ansat, jotka olimme löytäneet Seya Lipsaselta jääneestä käsilaukusta:
 • Auki oleva Facebook
 • Kylmä olut
 • Kaukosäädin
 • Pinsetit ja peili

Supermarsu-sarjassa iskeekin juuri se, että siitä löytyy hauskoja kohtia niin lapselle kuin aikuiselle. Tällä kertaa minä tykkäsin kirjasta lapsiakin enemmän (lapselta tähtiä 3/5, minulta 4/5). Ulkoasultaankin kirja miellytti. 180-sivuinen kirja on muhkea lukupaketti, ja Terese Bastin kuvitus on komeaa katseltavaa. 

Jos haluaisit tämän kerran luetun kustantamosta saadun kirjan omaksesi, niin jätä kommentti postauksen alle. Kaikki kommentin jättäneet ovat mukana arvonnassa. Suoritan arvonnan jo lauantaina 13.8. klo 18. Kannattaa osallistua!

19 kommenttia:

 1. Mukana arvonnassa :)

  elinaharju@luukku.com

  VastaaPoista
 2. Ilman muuta mukana! Pidin edellisestä osasta kovasti. Tämänkin jo kerran lainasin kirjastosta, mutta en ehtinyt lukea ennen, kun palautuspyyntö kolahti sähköpostiin.

  VastaaPoista
 3. En vielä ole tutustunut sarjaan,olisi varmaan hyvä,uusi tuttavuus.Mukaan arvontaan.
  Kiitos joka tapauksessa vinkistä.

  VastaaPoista
 4. Kuullostaa hauskalta, mukaan arvontaan siis!

  VastaaPoista
 5. Mukana kivassa arvonnassa :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Mukana :) 66aurinkoinen@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Ihana lahjakirja. Kokeilen onneani arvonnassa. nina40fi@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Oi että, kuulostaa hauskalta! Paula Noronen iskee kyllä, täytynee opettaa myös kummityttö huumorin pariin :)

  VastaaPoista
 9. Osallistun!
  Pinsetit ja peili iski aikuisansana minuun täysin, olin juuri ennen tuon lukemista miettinyt, että pitäisi nyppiä irti muutama karva :D

  VastaaPoista
 10. Meiillä on vasta puolitoista supermarsu kirjaa luettu ja mielelläni tutustuttaisiin tuohon uutuuskirjaankin. Mukana siis ollaan.

  VastaaPoista
 11. Lukunäytteen perusteella vaikuttaa varsin hupaisalta. Mukana ollaan.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 12. Kuulostaa hauskalta kirjalta prinsessa1977 at gmail.com

  VastaaPoista
 13. Mukana arvonnassa, vaikuttaa hauskalta kirjalta :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 14. Ehdottomasti mukana! :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 15. Tässä mukana!
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!