torstai 21. heinäkuuta 2016

Viisi syytä, miksi Stranger Things koukuttaa (Netflix)

Winona Ryder, Charlie Heaton ja Natalia Dyer esittävät pikkukaupungin asukkaita, jotka etsivät rakkaitaan.

Hei! Olen huono katsomaan sarjoja, joten vinkkaanpa sellaisen, johon minäkin olen onnistunut koukuttumaan. Kyseessä on Netflixin* tuore Stranger Things. Matt ja Ross Dufferin käsikirjoittamassa ja ohjaamassa sarjassa hiljaisella paikkakunnalla alkaa tapahtua kummia katoamisia. Tässä viisi syytä, miksi Stranger Things on saanut minut pauloihinsa.

1. Sarja sijoittuu 80-luvulle, joten se tarjoaa kaltaiselleni kyseisen vuosikymmenen muksulle nostalgiamatkan. Vaadin sarjassa vilahtelevia polkupyörämalleja takaisin kauppoihin! Lankapuhelimissakin oli sitä jotakin. Toisaalta Stranger Things välittää negatiivista puolta siitä vapaudesta, mikä lapsilla ja nuorilla tuolloin oli. 80-luku näyttäytyy mielikuvitusta ja luovuutta ruokkivana vuosikymmenenä mutta myös aikana, jolloin lapset viettivät ehkä liiankin paljon aikaa itsekseen toimeen tullen. 

2. Jaksoja on vain kahdeksan, joten tapahtumat etenevät nopeasti. Sarjaan addiktoituminen ei myöskään romuta muuta elämää, sillä sen katsoo nopeasti. Itse olen katsonut jo kuusi jaksoa, joten palaan pian normaalin elämän pariin. 

3. Sarjan henkilöhahmot ovat persoonallisia ja uskottavia. Näyttelijävalinnat ovat osuneet nappiin. Jopa koulun ääliöt ovat karismaattisia. 80-luvulla kaikki taisi tosiaan olla paremmin. ;) Winona Ryder näyttelee mainiosti poikaansa epätoivoisesti etsivää äitiä. Pääpotin vievät mielestäni kuitenkin omituisena pidettyä Jonathan-nuorukaista esittävä Charlie Heaton, kadonnutta ystäväänsä lojaalisti jäljittävää Mike-poikaa roolittava Finn Wolfhard sekä yliluonnollisia kykyjä omaavaa Eleven-tyttöä näyttelevä Millie Brown. Myös Natalia Dyer on loistava teininä, jonka paras ystävä katoaa jäljettömiin. 

4. Vaikka sarja on pullollaan yliluonnollisuutta, pysyy pakka kuuden katsomani jakson perusteella hyvin kasassa. Homma ei ole ainakaan vielä mennyt överiksi tai alkanut velloa paikallaan, vaan juoni etenee loogisesti. 

5. Stranger Things on sopivan jännittävä, joten heikkohermoinenkin pystyy katsomaan sitä ilman painajaisia. Sarja iskee moneen makuun, joten siitä voi löytää kaveriporukalla tai pariskuntana yhteisen suosikin

*Yhteistyössä Netflix

6 kommenttia:

 1. Oo, tätäpä pitää kokeilla katsoa :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Itsellä enää vika jakso katsomatta. :)

   Poista
 2. Kiitti vinkistä, tässä taitaa olla mun seuraava projekti :)

  VastaaPoista
 3. Tämä menee minullakin ehdottomasti katsomislistalle. Winona Ryderin paluulle iso peukku jo näin etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Winona Ryderin paluulle minultakin iso peukku, ja tekee sen vielä hienosti! Juuri eilen muistelin, kuinka fanitin Ryderia 90-luvulla. Sähköpostinikin alkoi realitybites... (nyt nolostuttavaa).

   Poista

Kiitos kommentistasi!