lauantai 23. heinäkuuta 2016

TOP5 Helsingin korvapuustit

Voittajapuustissa on kunnolla kanelia.


Hei! Perheestämme löytyy innokas korvapuustien fani. Hän ottaa puustin joka kerta, mihin ikinä menemmekään. Onkin tullut aika koota pienen testaajamme viisi lempipuustia. Aloitetaan sijalta viisi.

5. Uimastadionin Fresh Stop
Uimisen jälkeen korvapuustikin maistuu erityisen hyvältä. Ison vaikutuksen tekee selvästi myös se, että kioskin pullat ovat aina lämpöisiä.

Kahvisiskojen puusti maistuu myös Puluboille.

4. Hakaniementorin Kahvisiskot
Lastenkirjahahmo Puluboikin suosii Kahvisiskojen korvapuusteja. Eikä ihme, sillä täällä puusti on perinteikäs. Usein kuultava livemusiikki pitää lisäksi pullahetken tunnelman kohdillaan.

Mustasaaren korvapuusti on suuri mutta kaipaisi ehkä hieman lisää kanelia.

3. Mustasaaren kanttiini
Kesäisin avoinna oleva Mustasaari Helsingin edustalla tarjoaa uimarannan, leikkipuiston ja kotieläinten lisäksi myös suuria korvapuusteja. Valtavaa puustia voi mutustella joko sisällä kauniissa puurakennuksessa tai ulkosalla puustipiknikin merkeissä.

Cafe Regatan puusteilla herkuteltiin myös Tuomaan markkinoilla.

2. Cafe Regatta
Pienen ja sympaattisen merenrantakahvilan puusti ei ole kovin iso mutta sitäkin herkullisempi.

Cafe Esplanadin korvapuusti saa kahvikupin näyttämään pieneltä. 

1. Café Esplanad
Puustit ovat jättimäisiä mutta saavat asiantuntijaltamme silti suitsutusta mausta. Kanelia on mahtavan paljon, joten korvapuustin tärkein ominaisuus on selvästi hallussa: täytettä tulee olla runsaasti, etenkään kanelissa ei saa kitsastella. Puusti saa testaajaltamme maininnan "maailman paras korvapuusti".

Oma suosikkini: Café Succès

Café Succèsin jättipuusti on mehevä

20 kommenttia:

 1. Minä huomaan näin vanhemmiten yhä useammin valitsevani puustin kakun sijaan... Ehkä sitä oppii palaamaan asioiden ytimeen kuorrutteiden sijasta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korvapuusteissa on sitä jotakin. :) Itsehän tietysti teen omasta mielestäni parhaat puustit. ;)

   Poista
 2. Korvapuustit ovat ihania. Ne kantavat itsessään ihania muistoja lapsuudesta.
  Nuo Esplanadin puustit ovat valtavia. Jää kotiin vietävää doggy bagissä puolikas :)
  Mieheni leipoi ennen diabetestään mielettömän herkullisia pehmeitä korvapuusteja.
  Nykyään leivon sokerittomia juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus olen jaksanut koko Esplanadin pullankin, kun pitihän se testata, pystynkö siihen. Pehmeys on tosiaan hyvän puustin valtti. Liian usein kahviloiden pullat ovat aika kovia, jauhoja saisi laittaa kevyemmällä kädellä. Mutta korvapuusti on joka tapauksessa yleensä varma valinta. Tätä herkkua saisi hehkuttaa ulkomailla enemmänkin. :)

   Poista
 3. Ihana! <3 <3 <3 Itse en ole kovin suuri perinteisen korvapuustin fani (itse tekemät on kyllä niitä parhaita omaan makuuni tietysti =D ), mutta tykkään amerikkalaistyylisistä cinnamonrolleista sitäkin enemmän, niitäkin on tullut itse tehtyä. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlasin cinnamonrollsit ja vaikuttavat herkullisilta! Etenkin jos päällä on kuorrutusta, veikkaisin ihastuvani ikihyviksi. :)

   Poista
 4. Olipa kiva juttu. Itse pidän korvapuustia hieman tuhtina pullana ainakin näin kesäaikaan (jolloin tykkään enemmän vaikka mansikkaleivoksesta tai muusta marjaisasta pullasta), mutta talvipakkasilla puusti ja muki kaakaota on verraton yhdistelmä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikkaleivos iskee minuunkin kesäisin paremmin (myös unelmatorttu kuuluu kesäämme), mutta lapsi syö korvapuusteja vuodet ympäri. :) Meinasin jutussakin mainita, että kaakaon kera puustit ovat mielestäni parhaimmillaan. :)

   Poista
 5. Minä olen kyllä korvapuustin ystävä, mutta monesti kotitekoisen. Omani eivät aina ole kovin häävejä, mutta onneksi puoliso leipoo tosi hyviä. Kahviloissa suhtaudun varauksella, ovat menosti kovia, kuivia, mauttomia tai sekä että. Nuo kyllä näyttää tosi herkullisilta! Onneksi meillä oli just kakkujätskiä, niin en ihan kuolaa liiaksi näppikselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotitekoiset ovat minustakin parhaita, mehevimpiä. :) Lapsen mielestä Cafe Regatan ja Esplanadin versiot voittavat kotitekoiset. Hyvänä päivänä voitan sentään nuo kolme muuta. :)

   Poista
 6. I-HA-NA pullapostaus! Pullahiiri kiittää! ;) Täytyy laittaa vinkit muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella kivasta kommentista! Kerron testaajallemme, että hänen selvitystyöstään on iloa ja hyötyä. :)

   Poista
 7. Mikä hieno, ehdottoman asiallinen ja herkullinen testi:) Korvapuustit ovat SE juttu: resepti on meillä peräisin Vaarin Mummolta eli takina kaulitaan todella ohueksi, sivellään reilusti hyvin pehmennyttä voita, ripotellaan reilusti kanelia ja sokeria, kierretään tiukalle rullalle, vinoleikataan, voidellaan munalla ja hyväksi lopuksi ripautetaan raesokerikruunu. Vaari ja joskus Murmelit yhdessä leipovat ja sitten pakastin joutaa rapsaa; nam-nam:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin herkullinen testi, mitä olen selvitystyön etenemistä vierestä seurannut. :) Vaikka testitulokset ovat ainakin tältä erää julkistettu, on meillä vielä monta kivaa paikkaa ja korvapuustia testaamatta. Mukavaa, että jaoit korvapuustivinkkisi. Noilla neuvoilla tulee varmasti herkullista! :)

   Poista
 8. Ihana postaus. Luulen, että tuolle testikierrokselle olisi helppo houkutella kaikki perheenjäsenet mukaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :) Korvapuustien testauskierros kuulostaa herkulliselta idealta. Bongasin googlaillessani Nyt-liitteestä perheellemme lisää testattavia. Kanniston Leipomon puusti pitää ainakin käydä lasten kanssa testaamassa. Nytin juttu löytyy täältä: http://nyt.fi/a1305918046682

   P.S. Blogisi on todella kiinnostava, lisäilin sen heti blogiluettelooni. Tulen varmasti tiuhaan piipahtelemaan. :)

   Poista
 9. Olin varma voittajasta jo etukäteen, mutta tulinpas varmistamaan =D

  Kesän kamalin muisto, kun Hesa Cupin kioskista vietiin viimeinen korvapuusti nenäni edestä, kyllä oli päivä pilalla... Meillä on kaksi, jotka myös tykkään palkita itsensä korvapuustilla, neidille menee muutkin herkut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaimmalta puusti taitaakin maistua urheilun jälkeen. Esim. kaikki Uimastadionin ja Pirkkolan Plotin kiskassa maistuu taivaalliselta.

   Itse olin hieman yllättynyt voittajasta (isot puustit ovat helposti mauttomia) mutta lapset ovat tunnetusti lahjomattomia. Kanniston Leipomon kehuttu puusti on meiltä kyllä vielä maistamatta.

   Poista
 10. Valitsen itsekin melkein aina korvapuustin kahvilassa! Helppo, turvallinen ja hyvä valinta, usein se kannattaa myös hintansa puolesta. Tämän listan paikoissa en ole käynyt yhdessäkään, testikierros kyllä houkuttelisi. -Velma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanniston Leipomon korvapuusti kannattaa myös käydä testaamassa, on voittanut useamman makutestin. Se ei vain ole sattunut meidän kohdalle vielä. Lisäksi aikomuksissa on ollut käydä testaamassa osoitteessa Korkeavuorenkatu 2 majailevan Cafe Successin jättipuusti. Luulin että siellä myydään samaa puustia kuin Cafe Esplanadissa mutta onkin ilmeisesti hieman erilainen (jättipuusti sekin). Ja paikkana Success on kuulemani mukaan rauhallisempi kuin lähes aina ruuhkaisen Esplanad. Turisteille olisi hauska järjestää puustikierroksia. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!