tiistai 17. toukokuuta 2016

Testissä Lintsin uusi virtuaalilaite Linnunrata eXtra

Sisällä virtuaalitodellisuudessa. Hyppäilyni virtuaalitodellisuudessa saivat tänään jatkoa testatessani Lintsillä perjantaina 20.5. avautuvaa Linnunrata eXtraa. Laite yhdistää vuoristoradan ja virtuaalitodellisuuden. 

Ennakko-odotukset: Kuten jäykästä asennostani näkyy, jännitin laitteen kokeilua melkoisesti. Heikkohermoisena pelkäsin, että virtuaalitodellisuus haastaa korkeanpaikankammoni. Linnunrata eXtra soveltuu kuusivuotiaasta ylöspäin, joten uskoin kuitenkin jääväni henkiin. Virtuaalimaisemilta odotin eri planeettojen näkemistä. Mielessä vilkkui ajatus jonkinlaisesta sukkulalennosta, jossa näkisimme loittonevan Maan. 

Kokemus: Istahdin vuoristoradan vaunuun, laitoin lasit päähäni ja edessäni avautui värikäs animaatiomaailma. Näky oli aivan erilainen kuin olin odottanut. Olo oli hieman helpottunutkin, sillä näkymä oli kuin leppoisasta lastenohjelmasta. Heti ensi hetkestä olikin selvää, ettei edessä olisi avaruudellinen opetushetki, vaan viihdyttämiseen tähtäävä mielikuvituksellinen lento jonkin aivan muun kuin ihmislajin parissa. Esittelyvideosta saa esimakua.


Korkeanpaikankammonikaan ei aktivoitunut, sillä matkan varrella ei ole pelottavia syöksyjä. Linnunrata eXtra onkin lähinnä hauska kokemus. Se ei silti estänyt minua kiljumasta aika monessakin mutkassa, sen verran vauhdikkaalta avaruuslento tuntui. Vaikka Linnunrata eXtra on radaltaan ihan sama kuin ennenkin, tuntui reitti virtuaalitodellisuuden kera pitemmältä. Ei ihme, sillä nähtävää on matkan varrella hurjasti ja paljon ehtii tapahtua ajallisesti lyhyen kierroksen aikana. Virtuaalilasien helppokäyttöisyys yllätti. Kokoa pystyi muuttamaan nopeasti tarranauhojen avulla ja näkymän tarkkuutta säätämään lasien yläosasta löytyvästä napista. Omat silmälasitkin mahtuvat virtuaalilasien sisään.

Linnunrata eXtra sijaitsee Lintsillä tutussa paikassa vanhan vesitornin sisällä.

Jälkimaku: Laite nosti hymyn huulille ja halusin heti testata Linnunrata eXtraa uudelleen. Ensimmäisellä kerralla vaunuletkan keskivaiheilla mutkat eivät tuntuneet yhtä hurjilta kuin toisella ajokerrallani letkan loppupäässä. Vauhdikkaimmat kyydit saakin varmasti joko aivan letkan etu- tai takaosassa. Toisella ajokerralla maltoin (ja uskalsin) katsella virtuaalimaailmassa enemmän ympärilleni. Reitillä riittääkin uutta bongailtavaa useammalle kerralle. Nostalginen Linnunrata on yhä ajettavissa myös entisenlaisena. Virtuaalilasit voi siis halutessaan jättää naulaan ja kokea vanha tuttu Linnunrata.

Toiveissa on viedä perhe viikonloppuna kokeilemaan laitetta (tungosta välttelevien kannattaa suunnata puistoon illalla). Kuulostaa hyvältä, että Linnunrata eXtraan on tulevaisuudessa luvassa lisää virtuaalimaailmoja. Jos voisi toivoa laitteelta mitä vain, voisi päivän päätteeksi (esim. kesäöinä klo 21-22) olla tarjolla joku jännittävämpi ikärajallinen virtuaalitodellisuus. Sellaisesta voisi kehkeytyä hyvä vetonaula myöhäisiä hurvittelijoita ajatellen.

Linnanmäelle on vapaa pääsy. 10 ilmaislaitetta perheen pienimmille. Uutuutena kuuden laitelipun Sarjalippu 36 euroa. Liput voi jakaa perheenjäsenten tai kavereiden kesken. Sarjalippu on voimassa koko kesäkauden. 

4 kommenttia:

 1. Tuo on ehdottomasti tämän kesän kokeilulistalla. Jospa minäkin uskaltautuisin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa uskaltautua, ei todellakaan vaadi hurjapäisyyttä (olen varsin hermoheikko ja laite oli minusta hauska). Veikkaan että perheemme rohkea kuusivuotiaskin tykkää laitteesta. :)

   Poista
 2. No onpa kivasti keksitty hyödyntää perinteistä vuoristorataa ja virtuaalitekniikkaa. Kiva kuulla että kokemus ei ollut liian jännittävä/pelottava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemus oli tosiaan vauhdikas muttei pelottava. Jännä yhdistelmä tosiaan, mihinköhän virtuaalitodellisuutta seuraavaksi yhdistetään? Istuin tänään bussissa ja mietin, onkohan ihmisillä pian virtuaalilasit päässä bussimatkoilla. Kaikkea sitä alkaakin miettiä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!