Lelumuseo Hevosenkenkä - vapaa pääsy perjantai-iltaisin

"Ei ole todellista!" kuului lapsen suusta ihastuneesti saapuessamme Suomen Lelumuseo Hevosenkenkään. Näyttelykeskus Weegeen (Ahertajantie 5, Tapiola) toisessa kerroksessa sijaitseva museo on jopa hauskempi kuin miltä kuulostaa. Vaikka tila on melko pieni, hurahti aika nopeasti lelumaailmaa tutkaillessa ja kokeillessa. Pientä hengästymistäkin oli havaittavissa, sillä innostuimme karauttamaan museon keppihevosilla komeaan laukkaan ja laskemaan norsun kärsää pitkin liukumäkeä. Lelumuseo on lapsille ja yli 70-vuotiaille maksuton. Itse sujahdin sisälle museokorttiani alakerran kassalla vilauttamalla. Museoon on lisäksi vapaa pääsy perjantai-iltaisin klo 17-19. Lelumuseossa järjestetään myös kivaa ilmaista puuhaa. Sunnuntaina tarjolla oli askartelupaja. Saavuimme kuitenkin sen verran myöhään, että paja oli jo harmillisesti menossa kiinni. Kannattaakin katsoa paikan kotisivuilta etukäteen, mitä mukavaa museossa on lähiaikoina tiedossa. Lelumuseossa on parhaillaan esillä kolme näyttelyä. Perusnäyttely kertoo eri vuosikymmenten leluista ja leikeistä. Vitriineissä on esillä kunkin kauden suosikkileluja. Lasten kanssa oli mukava kurkkia, millaisilla leluilla muun muassa isovanhemmat ovat pienenä leikkineet. Hieman yllättäin löytyi yhteisiäkin suosikkeja. En ollut aiemmin hoksannut, että Afrikan tähti -peliä on pelattu jo 50-luvulla. 

Myös sirkusleikit ovat kiehtoneet vuosikymmeneltä toiselle. Teeman ajattomuudesta kertova Sirkuksen magiaa -näyttely (5.3.2017 asti) on pullollaan toiminnallisuutta. Näyttelyssä voi pukeutua ennustajaksi, voimailijaksi tai vaikka sirkustirehtööriksi ja luoda oman sirkuesityksen. Käytettävissä on monenlaista kiehtovaa välinettä ja rekvisiittaa. 

PEZeistä kiinnostuneille esillä on PEZhibition! Makeita muistoja -pienoisnäyttely (21.8.2016 asti). Pienoismallien ystäviä (ja kaikkia muitakin) ilahduttaa puolestaan Löylymäen pienoisrautatieasema.

Visiitillä vierähti tunti rattoisasti. Kiertelimme sen jälkeen muitakin Weegeen kohteita. Tutustuimme moderniin taiteeseen ja piipahdimmepa aina ilmaisessa Kellomuseossakin. Espooseen täytyy suunnata toistekin. 


Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Tämä kohde on mainio sadepäivän piristys ja Weegeetä on kiva tutkia muutenkin, samalla kertaa kun pääsee muihinkin paikan museoihin. :)

   Poista
 2. Käytiin viettämässä vähän aikaa sitten juurikin perjantai-ilta täällä. Käytiin "samalla rahalla" katsomalla myös Gladiaattorit-näyttely (mutta ehkä se jo loppui), mutta lapset taisivat tykätä lelumuseosta enemmän. Oli mukavaa väkeä myös töissä paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi että tuo Gladiaattorit-näyttely on jo ohi (googlasin kommenttisi innoittamana). Olisi ollut kiinnostava. Aion seurailla jatkossa Weegeen tarjontaa tarkemmin.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit