perjantai 8. huhtikuuta 2016

Hieman erilainen iltasatuhetki

Onks noloo? Yle Areena


Hei! Kokoonnumme iltaisin kahdeksan maissa viettämään iltasatuhetkeä. Joskus jo päivällä on tullut luettua paljon tai poppoo kaipaa muuten pientä vaihtelua perinteiselle kirjalle. Silloin kuvioon astuu läppäri ja netistä löytyvät ihmeet. Usein on myös mukava tehdä kombo: ensin hieman kirjaa ja perään joku pieni pätkä. Tässä viime aikoina iltahetkissä ilahduttaneita juttuja.

 1. Onks noloo Yle Areenassa. Ronja Salmi ja Robert Sundman selvittävät noin viiden minuutin pituisissa jaksoissa erilaisten asioiden noloutta. Onks noloo räplätä älypuhelinta koko ajan, halata tuntematonta tai pureskella kynsiä? Juontajat laittavat ohjelmassa itsensä likoon, sillä asioiden nolous tutkitaan käytännössä kokeilemalla. Salmen kirjoittama Onks noloo? -lastenkirja on tämän vuoden Kirjan ja ruusun päivän (23.4.) teos. Odotamme jo innolla.                                                                                                                                                             
 2. Filosofiaa lapsille - Ajattelen siis olen. Ylen viisiosaisessa sarjassa koululaiset pohtivat isoja kysymyksiä. Todennäköisesti juuri se, että ohjelman keskiössä ovat toiset lapset, tekee jaksoista niin kiinnostavia. Ja aiheetkin ovat kiehtovia: Mikä on oikein ja mikä väärin? Onko elämällä tarkoitusta? Ja millainen maailma olisi, jos olisimme kaikki samanlaisia? Olin suorastaan yllättynyt, miten innostuneen vastaanoton sarja sai. Jopa ehdottamani The Voice of Finland kumottiin lasten äänillä ja katsoimme sen sijaan Ajattelen, siis olen -ohjelmaa. Jaksot ovat noin 15 minuutin pituisia.                                                                                                                         
 3. Yle Areenan luontodokumentit ovat useimmiten varma valinta, kunhan välttää raaimmat. Viimeisin katsomamme kiva suomenkielinen dokumentti oli Tuhat kuvaa liito-oravasta. Seuraavaksi vuorossa on Majavien valtakunta.                                                                                                 
 4. Erilaiset maantietopelit ovat olleet viime aikojen villityksemme. Yksi hyvä (kylläkin englanninkielinen) löytyy täältä. On tullut itsekin opittua paljon. Erityisesti aavikkojen määrä yllätti.                                                                                                                                               

12 kommenttia:

 1. Tuo maantietopeli vois olla suosittu täälläkin, kiitos linkistä. Me on pelattu joskus kovasti Seterraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Seterra taitaa olla vielä parempi, suomeksikin kun löytyy (vinkikisi kiinnostuneille: http://online.seterra.net/fi). Testasinkin heti ja hyvältä vaikuttaa. Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 2. Hitsit kun tuo maantietopeli on koukuttava :D Itse olen viettänyt iltani opettelemalla Afrikan maita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin sitten intouduin kokeilemaan noita Afrikan maita (todella haastavaa). Siinä onkin minulle vähän viikonlopun puhteiksi tekemistä. :D

   Poista
 3. Tuo Majavadokkari on hyvin tehty ja hellyttävä tietopaketti noiden veijareiden elämästä. Yleensäkin luonto-ohjelmat ovat olleet suosittua yhdessäkatsottavaa ja keskusteluja herättäviä. Kiitos kiintoisasta ja tietoalisäävästä maantietopelivinkistä, tulee testatuksi lähitulevaisuudessa! Hauskat viikonloput teidän jengille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo majavadokkari täytyy katsoa pikapuoliin. :) Nuo mantsapelit ovat hauskoja leikki-ikäisestä vaariin, suosittelen! Kivaa viikonloppua! :)

   Poista
 4. Kiitos vinkeistä. Tuo Filosofiaa lapsille - ohjelma voisi olla sellainen, mikä kiinnostaisi meidänkin poikia.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan että tykkäisitte, kannattaa kokeilla! Meillä kiinnostusta herätti erityisen kovaasti jakso Omantunnon jäljillä. Kivaa viikonloppua! :)

   Poista
 5. Kiitos vinkeistä!
  Luontojutut on meillä olleet aina sellasia mukavia koko perheellä katsottuja ohjelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! Sama juttu, luontojutut ovat kivaa koko perheelle. :)

   Poista
 6. Ai, enpä ollut mistään vielä huomannutkaan tämän kevään Kirjan ja ruusun päivän kirjaa. Kiitos, myös noista vinkeistä.
  Minulla on blogissani sinulle haaste:
  http://kirjanpauloissa.blogspot.fi/2016/04/sielun-hymyja.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittävää että tänä vuonna Kirjan ja ruusun päivän kirja on lastenkirja. Ei ole tullut aiemmin ehdittyä kirjakaupoille juuri tuona päivänä mutta tänä vuonna aiomme yrittää. Haaveissa on hankkia Linnut äänessä -teos, ja sen päälle tuo Onks noloo-kirja olisi oikein mukava bonus.

   Kiitos paljon haasteesta! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!