keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Elämyksiä Helsingissä pikkurahalla


Hei! Sitkeä flunssa on kaatanut petiin, joten blogissakin on humissut radiohiljaisuus. Sain jokin aika sitten blogini Facebook-sivulle kysymyksen, mitä paikkoja suosittelisin Helsingin visiitille. Päräytin ilmoille tutut ja turvalliset ilmaiskohteet. Näin jälkikäteen tuli mieleen, että voisin joskus vinkata myös maksullisista kohteista. Erityisesti, jos ovet aukeavat pikkurahalla. Tässä siis omia lemppareitani, joissa joutuu hieman raottamaan rahapussiaan, mutta vastineeksi saa ikimuistoisen elämyksen. Vuonna 1928 auenneessa Yrjönkadun uimahallissa sukeltaa Helsingin historiaan. Kauniissa uimahallissa aktivoi kehoaan ja lepuuttaa mieltään. Hallissa on vain yksi iso allas, joten paikka on aikuisten suosiossa. Suosittelen suuntaamaan uinti- tai vesijuoksuretkelle ruuhkattomaan päiväaikaan, jos vain mahdollista. Vieläkin ikimuistoisemman kokemuksen metsästäjät ostavat 2. kerroksen lipun, johon sisältyy alakerran uinnin lisäksi muun muassa oma lepohytti, kylpytakki ja mahdollisuus käyttää toisen kerroksen puulämmitteistä saunaa. Yrjönkadun uimahallissa miehet ja naiset uivat eri päivinä. Yksi paikan erikoinen perinne onkin uiminen ilman uima-asua. Uimapuvun käyttö on kuitenkin sallittua. Polskimaan ehtii vielä kevään aikana. Kesäisin paikka on suljettu. Muista tarkistaa hallin vuorot ja aukiolo etukäteen. Loppuun vielä vahva suositus talon simalle. 

Peruslippu 5,50 e, 2. kerroksen lippu 14 e. 


AtomiAatos, HKT. Kuvaaja Mirkku Merimaa.


Viisivuotiaamme kävi testaamassa Helsingin Kaupunginteatterin AtomiAatos-esityksen ja on hehkuttanut sitä siitä asti. Kompostiroskiksessa majaileva Biojätemies oli kuulemma pienen pojan mielikuvitusmaailmasta kertovan näytelmän hauskin hahmo. Puolituntinen esitys on suunnattu perheen pienimmille 4-vuotiaasta eteenpäin. AtomiAatos pyörii Studio Pasilassa ainakin 28.9.2016 asti.

Liput 9,50 euroa (1.8. alkaen 9 euroa).


3. Puurohetki Kahvisiskot-kahvilassa Hakaniemen torilla

Puluboi-kirjojen fanit tietävät, että Kahvisiskot-kahvilasta saa herkullista bullaa. Myytävänä on kaltaisteni joulufanien iloksi aina myös riisipuuroa. Muitakin puuroja on tarjolla vaihtuvina päivinä. Torstaina voi esimerkiksi pitää mannapuuropäivän ja perjantaisin herkutella ruispuurolla. Samalla on mukavaa fiilistellä Hakaniemen torin tunnelmaa. Kahvilan palvelu on ystävällistä ja tunnelma rento. Elävää musiikkiakin on usein kuuloetäisyydellä.

Puuroannos 4 euroa.

Kahvisiskot-torikahvilassa kuulee usein musisointia. 


Inhoan ruuhkaa, joten vuonna 1940 valmistunut Uimastadion on yllättävä valinta listalleni. Onneksi paikasta kuin paikasta on mahdollista löytää se rauhallinen ja ruuhkaton aika. Siinä missä Yrjönkadun uimahalli on rauhallisimmillaan päivällä, on Uimastadionin kanssa syytä tarkastella uintikautta. Paikka aukeaa jo 8.5., ja koko toukokuun altaissa on mukavan väljää. Kirpsakka sää pitää auringonpalvojat vielä poissa, mutta lämmitetyissä altaissa tarkenee hyvin. Vesi tuntuu ihanan lämpimältä viileästä ilmasta altaaseen laskeutuessa. Odottelemmekin lasten kanssa innolla kauden aloitusta. Oma kylpytakki kannattaa ottaa mukaan, sillä matka altaalle on sen kanssa kivuttomampi. Syyskuussa (uintikausi päättyy 18.9.) on jälleen sama rauhallinen tunnelma. Kesäkuukausina ruuhkattomin sauma on yleensä noin klo 9.30-11.30. Lomalaiset nukkuvat pitkään ja aamu-uijat ovat jo siihen mennessä jatkaneet matkaansa päivän muihin puuhiin. 

Aikuisen kertalippu 4 euroa, lapsen kertalippu 2 euroa. Muista myös 50 sentin panttikolikko pukukaapin lukitusta varten. 


5. Linnanmäki

Linnanmäki aukeaa lauantaina 23.4. ja toiveissa on suunnata avajaishulinaan. Avajaislauantain ilmaiskonserteissa nähdään muun muassa The Voice of Finlandin finalistit. Kaikki ovat mainioita laulajia, mutta oma suosikkini taitaa olla vahvaääninen Suvi Åkerman. Sisäänpääsy on tuttuun tapaan ilmainen, ja kymmenen perheen pienimmille soveltuvaa ilmaislaitettakin löytyy. Perinteisesti Lintsillä tulee nautittua popparit ja hattarat. Yksi tämän vuoden uutuuksista on hattarakoulu, jossa pääsee itse kokeilemaan ilmavan herkun valmistusta. Suosittelen myös RIO: THE 4-D EXPERIENCE -leffaa huvipuiston 4D-leffateatterissa. On hauska ja tunteikaskin 15-minuuttinen. Huvipuiston tuotolla tuetaan lastensuojelutyötä, joten Lintsillä hummaaminen tuottaa iloa monella tapaa.

Hattara 3,50 euroa. Lippu 4D-leffateatteriin 2 euroa (rannekkeella vapaa pääsy). 

Linnanmäen ilmaisvalikoimaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!