sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Arvontatulos & tekstiilien kierrätystä


Hei! Miisa ja jääprinsessa-lastenromaani on arvottu. Kirjan voitti itselleen toisena kommentin jättänyt Riitta T. Onnea! Tavoittelen voittajaa pian sähköpostitse, jotta saan kirjan lähetettyä. 

Samaan syssyyn kerron persoonallisesta kihlajaispäivästämme. Toivoin nimittäin vuosipäivämme kunniaksi retkeä Espooseen tekstiilikierrätyksen merkeissä. Suuntamme kävi kohti Kauppakeskus Selloa. Pienen haahuilun ja infopisteessä piipahduksen jälkeen kierrätyspiste siinsi edessämme. Kauppakeskuksen P1-tason sisääntuloaulassa (löytyy kun menee alas liukuportaita kauppakeskuksen keskusaukiolta) on kolme erilaista keräyslaatikkoa vaatteille. Yksi on myytäville merkkivaatteille (Emmy), toinen hyväntekeväisyyteen meneville (Hope) ja kolmas rikkinäisille tekstiileille (dafecor). 


Sekä Hope-laatikkoon että tekstiilijätteeseen meni omat pussukkansa. Pussin pudottaminen tekstiilijätteeseen hieman kirpaisi, vaikka rikkinäiset vaatteet saavatkin uuden elämän muun muassa huonekaluverhoilussa ja käsityömateriaalina. Paikkaamme tai paikkautamme yleensä kaiken mahdollisen, mutta nämä olivat jo siinä kunnossa, että oli aika päästää irti. 

Vaatteiden kierrätys oli todella helppoa. Tärkeintä on, että vaatteet ovat puhtaita (myös tekstiilijätteeksi menevä) ja että pussit on hyvin suljettu. Ainoastaan kierrätyspisteen sijainti mietityttää. Onko hyvä, että piste sijaitsee kauppakeskuksessa, jossa voi tulla houkutus ostaa miettimättä lisää tekstiiliä tilalle? Laitoin palautetta ja ehdotin, että kierrätyspiste voisi sopia paremmin markettien sisääntuloaulan puolelle. Mielipiteitä on kuitenkin varmasti monia. Joka tapauksessa hienoa, että tekstiilien kierrättämiseen on luotu toimiva piste. Ja sitten ei muuta kuin kierrättämään! 

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus, huomasin, että olen voittanut. Suuret kiitokset, ihanaa, että arpaonni suosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Laittelinkin sinulle juuri meiliä tiedustellakseni osoitettasi kirjan lähettämistä varten. :)

   Poista
 2. Itse voisin tehdä myös reissun tuonne Selloon! Minulla on iso kassillinen mm. rikkinäisiä farkkuja joista ei enää saa käyttökelpoisia ja roskikseen heittäminen tuntuisi kamalalta. Hienoa, että tällainen kierrätyspiste on nyt Espooseen saatu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin säilöimme vuosikaudet miehen risoja farkkuja, kun ei niitä roskiinkaan ole raaskinut heittää. No nyt ne vihdoin lähtivät kiertoon tuo Sellon pömpelin kautta.

   Farkuista saisi itsekin esim. hyvää matonkudetta mutta matontekijöitä ei hirveästi enää ole lähipiirissä (alkaisipa joku käsityöyrittäjä tekemään farkkumattoja risoista farkuista).

   Poista

Kiitos kommentistasi!