maanantai 14. joulukuuta 2015

Top 5 joululahjatoiveeni

Museokortti, joka avaa ovet yli 200 kotimaiseen museoon, on tämän joulun ykköstoiveeni. 54 euroa maksava kortti on voimassa vuoden ostopäivästä eteenpäin. Seuraavasta vuodesta tulee varmasti mielenkiintoinen, jos pukki toteuttaa toiveeni. Pääkaupunkiseudullakin on vielä monta museota, joihin en ole huomannut tutustua. Ja kesällä olisi tietysti viimein toteutettava Tuusulan museokierros... Museokortin nyt lahjaksi tilaava saa korttiin yhden lisäkuukauden kaupan päälle. 

Lushin Charity Pot-voiteesta on tullut koko perheemme suosikki. Mukavasti kosteuttava voide tekee hyvää myös yhteiskunnallisesti. Ostosumma menee verojen jälkeen kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen. Eläinten oikeudet ovat sydäntäni lähellä, joten loppuvuoden avustuskohteet Suomen Eläinsuojeluyhdistys, Oikeutta Eläimille, Heinolan lintutarha sekä kolme kissajärjestöä lämmittävät mieltä. Muita Lushista haaveilemiani tuotteita ovat piparminttuinen Salt and Peppermint Bark-kuorintapala ja minttuinen Roots-hiusnaamio. 

Haluaisin seuraavan vuoden aikana päivittää leivontareseptini mahdollisimman pitkälti kasvisperäisiksi. Tuulispään leivontakirja olisi siinä oiva apu, sillä kirjan kaikki reseptit ovat vegaanisia. Reseptien luvataan olevan helppoja, mikä kuulostaa hyvältä. Kamomillan konditoria-blogia pitävän Satu Saunion kirjoittama keittokirja kertoo samalla Tuulispään tilalle pelastetuista entisistä tuotantoeläimistä. Toinen kovasti toivomamme kirja on Puluboin ja Ponin tsompikirja. Puluboi tarjoaa hulvattomia hetkiä koko perheelle. 

Menneen ajan käsityöperinne kohta nykyajan käytännöllisyyden Kirjosillan heijastavissa rannekkeissa. Konekirjonnalla koristeltu ranneke on kuin heijastin ja koru samassa paketissa. Paketeistamme paljastuu joka vuosi kotimaista käsityötä. Lorun suloiset mekot ovat olleet meillä todella pidettyjä sanan joka merkityksessä. Ahdin tilan keppihevoset ovat hurmaavia kepparikuumeen vallanneen perheemme mielestä. Vaikka tuotteet ovat kalliimpia kuin halpatehtaiden vastaavat, kestävät ne käytössä vastaavasti moninkertaisen ajan. 

5. Lahjakortti
Mieleenpainuvimpia lahjoja ovat olleet itse tehdyt lahjakortit tai lahjakortit johonkin kaupalliseen elämykseen. Kiipeilyn kokeileminen, yhteinen teatterireissu tai vaikka kirjallinen lupaus lastenhoitoavusta on ympäristöystävällinen ja usein saajalleen todella mieluinen lahja. Krääsää on monilla liikaakin mutta hyviä muistoja mahtuu mieleemme aina lisää. Elämyksellinen lahja tekee tutkimustenkin mukaan pitkäksi aikaa onnelliseksi toisin kuin vain hetkellisen ilon tuottava materia. Onnellisuuden antaminen ja saaminen kuulostaa hyvältä. 

Hyvää joulun odotusta!

6 kommenttia:

 1. Onpa hieno tuo LumenLoiste ranneke. Sellaisen tilaan kyllä itselleni ja anopille myös. Hyvä vinkki!

  Minä ostin Museokortin jo viime kesänä. Ajattelin sillä lailla tavoitteellisesti, että käyn museon per kk. Olen todella pahasti jäljessä tavoitteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt aloin itse pähkäillä kahden eri rannekkeen välillä, KäsKimallus kun on myös todella kaunis: http://www.kirjosilta.fi/tuotteet.html?id=13/38

   Museo kuussa kuulostaa hyvältä suunnitelmalta. :)

   Poista
 2. Toivottavasti pukki tuo Puluboin! Me luimme just sen toisen kerran loppuun :))! Museokortti olisi muuten myös aivan loistava lahja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan vahvasti että pukki tuo Puluboin. ;) Museokortista on iloa varmasti koko vuodeksi eteenpäin. :)

   Poista
 3. Tuulispään leivontakirja vaikuttaa kiinnostavalta. Mietin tässä juuri, millaisen reseptikirjan hankkisin sisarelleni. Tämä voisi olla yksi vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin hyvä puoli (monien muiden lisäksi) vegaanisissa resepteissä on, että niistä puuttuu moni allergeeni (ei esim. kananmunaa tai laktoosia). Sopivat siis muillekin kuin vegaaneille. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!