tiistai 29. joulukuuta 2015

Pahan mielen leffamaraton


Hei! Leffalistallani on filmejä, joiden katsomista olen siirtänyt (osan jopa vuosikymmeniä) niiden synkkyyden takia. Päätin tarttua asiaan ja tsekata kiinnostavia rankanpuoleisia leffoja kertarykäyksellä. Luvassa on 12 tuntia kestävä pahan mielen elokuvamaraton. Pidän muut elokuvat vielä yllätyksenä (kaikki löytyvät Netflixistä*) mutta maratonin aloittaa Kummisetä klo 12.30.
Klo 16.30 Kolmetuntinen Kummisetä katsottuna. Al Pacinon ja Marlon Brandon karisma iski. Vaikkei minusta tullut elokuvan suurinta fania (antaisin tähtiä 3,5/5), oli yleissivistyksen kannalta kannattavaa katsoa leffa. Nolostuttavaa, etten ollut aiemmin tiennyt tiettyjen näyttelijöiden edes olleen mukana leffassa. Maraton jatkuu klassikon vastapainoksi tuoreella pahan mielen elokuvalla. Seuraavaksi vuorossa viime vuonna yhden Oscarin napannut ja Bradley Cooperin tähdittämä American Sniper.


Klo 19.30 American Sniper katsottu. Tämä leffa vaatisi oman postauksensa, niin monelta kantilta sitä voisi käsitellä. Elokuvaa on kritisoitu patrioottiseksi ja kuvattu Irakissa käydyn sodan puolustuspuheeksi. Aivan elokuvan lopulla itsellekin tuli näitä viboja. Muutoin elokuva toimi kohdallani herättelynä ja sai miettimään, mitä sotien vähentämiseksi voisi tehdä. Jos armeijoiden varustamiseen käytetty raha laitettaisiin maailman lasten koulutukseen (riittäisi hyvin), olisimme ehkä viisaampia ja rauhanomaisempia (vaikkakaan koulutus ei ole ratkaissut jenkkien sotaintoilua). Koulutusta, ei aseita. Annan American Sniper-leffalle pisteitä 4-/5. Maailmantuskan lisäämiseksi entisestään aion seuraavaksi katsoa lapsisotilaasta kertovan Beasts of No Nation-elokuvan. Aikuispääosassa nähdään Idris Elba.


Klo 23.30 Beasts of No Nation oli paikoin todella raaka elokuva tavallisesta lapsesta, josta tuli lapsisotilas. Elokuva on kuvaus koston vaarallisuudesta, väkivallan synnyttämästä väkivallasta ja siitä, miten ihmisiä käytetään sodan pelinappuloina. Lapsisotilasta esittävä Abraham Attah on roolissaan mainio. Johtuneeko maratonin aiheuttamasta väsymyksestä mutten päässyt tunteella mukaan tarinaan. Pisteitä kuitenkin kelvolliset 3,5/5. Maraton jatkuu vielä jonkin aikaa Perikato-leffalla, joka kertoo Hitlerin päämajan viime hetkien tapahtumista.*Yhteistyössä Netflix

16 kommenttia:

 1. No huh! :o Mulla on ihan sattumalta menossa syöpä, HIV ja kuolema näihin -teemainen luku- ja TV-dokkarimaraton. Ei ihan kevyintä kauraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoissa rankat aiheet tuntuvat usein vielä raastavimmilta kuin leffoissa. Mutta katsotaan, miten rankaksi maratonini vielä äityykään. Voimia maratonillesi!

   Poista
 2. Hih, oletpa varsinaisen teeman valinnut. Hyvää pahan mielen leffamaratonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katsotaan, alanko pian katua rankkaa maratonia. Kummisetä vielä meni, on teemaltaan niin kaukana normaalielämästä.

   Poista
 3. Pihi nainen, minä ole leffahullu! Otimme ilmaisen kuukauden HBO:ta, että sasisimme katsottua toisen tuotnatokauden The Affairia. Kyllä kannatti! Joukluna kukaan ei nyt halunut katsoa minun joulusuosikkiani Eräs joulutarina (ransk.) tuhannetta kertaa, vaan tytär tarjoili meille Mamma Mian. En ollut halunnut katsoa sitä, silä en ole ihan kovasti hauskojen filmien ystävä paria poikkeusta lukuunottamatta, mutta minä kyynelehdinkin läpi kaikki Abba-biisit ja Meryl oli siltikin loistava myös tässä elokuvassa.

  Kummisetään omistan viha-rakkaussuhteen: Olen nähnyt siitä jonkun osan. rakastan Kummisedän musiikkia, mutta en kestä nähdä murhia ihan niin konkreettisesti, mutta paras ystväni on hulluna Kummisetään ja tuo minulle elokuvan heti kun olen valmis eli hänellä on se DVD:nä. Jännittäviä leffatuokioita <3

  Mikä voittaa leffaillan kera herkkujen...

  PS. Ai niin, olen ihan Brando-fani kaiken lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma Mia on tosiaan aivan mahtava! Samoilla fiiliksillä katsoin aikoinaan itsekin. Se sopisi oivallisesti hyvän mielen leffojen maratoniin. Kiitos toivotuksesta! :)

   Poista
 4. Huh mikä aihe! Minusta tuntuu, että olen lukenut pahan mielen kirjoja viime aikoina ihan liikaa, yritän nyt löytää valoisampia aiheita. Enkä ole vieläkään saanut blogattua Rikas elämästä, vaikka se jos mikä olisi valoisampi. Tuleetulee... Tsempit maratoniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin yksi vähän rankempi kirjakin meneillään. Ehkäpä seuraavaksi otettava hyvän mielen kirjoja ja leffoja käsittelyyn. Kiitos toivotuksesta! :)

   Poista
 5. Kuten muutkin, minäkin sanon, että huh. Minullakin on tapana lykätä kaikkia elokuvia, joiden tiedän olevan rankkoja. Esim. Schindlerin lista on edelleen katsomatta...

  mutta hauskaa maratonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Schindlerin lista on upea leffa. Kannattaa rohkeasti katsoa heti kun mahdollista. On tietysti rankka ja surullinen, mutta myös hyvin toiveikas leffa. Kiitos toivotuksesta! :)

   Poista
 6. Kiinnostava teema :)

  Kummisetään on minulla suunnilleen samanlainen suhtautuminen, se on sellainen 3,5/5-leffa, eittämättä ansiokas ja vetävä vaikken mafialeffoista noin yleensä juuri välitäkään (ja mielipiteitä jakava kysymys on että onko Kummisetä II parempi leffa: minusta ei, se on enemmän sellainen kuin mikä ennakkoluuloni oli).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pisteet tosiaan Kummisedälle siitä, että se pitää imussaan koko kolmetuntisen. Se ei kuitenkaan jättänyt suurempaa intoa katsoa seuraavia osia. Olen tainnut nähdä jotain välähdyksiä kakkososasta ja mielikuvani leffan suhteen on väkivaltaisempi ykkösosaan verrattuna. Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 7. Oho, tässäpä raikas teema näin loppuvuoden välipäiville :D

  Olen Kummisedästä aika samaa mieltä. Olen ihan tyytyväinen, että sain katsottua sen jatko-osineen, mutta en ihan ymmärrä niiden palvontaa. Ihan jo senkin takia, että mafiaelämää romantisoidaan välillä aika rankalla kädellä. Scorsesen leffat sitä vastoin viehättävät (vaikka taisinkin saada eräästä Casinon kohtauksesta pienet traumat :D), niin kuin yleensäkin rankat tarinat (ne ovat yleensä aika puhdistavia kun saavat aikaan rajuja tunteita).

  Mielenkiintoista maratonia! Jään innolla seuraamaan mitä leffoja vielä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksesta! :) Saa nähdä katsonko Kummisedän kakkososan vielä joskus, ykkösosa ei jättänyt palavaa tarvetta. Scorsesen leffat ovat minustakin sykähdyttäviä, vanhimmat niistä kylläkin yhä katsomatta. Siinä voisikin olla tulevaisuuden sarkaa itselleni. :)

   Poista
 8. Kummisedät ovat minulle klassikkoja, varsinkin ekat <3!
  Sniperin katsoin eilen. En tykännyt. Asian olisi voinut tiivistää ja lopun surullisesta tiedosta tuli ällö olo, vähän mässäiltiin liian tuoreella asialla. Armeija/puolustusvoimat oli selvästi isoin leffan maksaja. Loistavaa markkinointiahan moni näistä leffoista valitettavasti on.
  Täällä katsotaan nyt The Imitation Gamea...

  Hyvää leffailtaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksesta! :) Sniperin voi nähdä kummaltakin kantilta. Minussa se herätti entistä vahvemman sodanvastaisuuden. Elokuvan ohjanneesta Clint Eastwoodistakaan ei ota kyllä aina selkoa. Toisaalta hän on ollut aina sodanvastainen (vastustanut kaikkia jenkkien sotia) mutta toisaalta hän on kallellaan republikaaneihin. Leffan loppu oli minustakin ällö, mutta enemmänkin liehuvine lippuineen ja sotilaiden sankarillisuuden ihannoinnillaan. Totesinkin miehelleni heti leffan päätyttyä olevani pettynyt Clint Eastwoodiin tästä toiminnasta. Hyvää leffahetkeä Imitation Gamen seurassa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!