perjantai 6. marraskuuta 2015

Mikropoppikset makutestissä
Hei! Pussitin popcornia erääseen tapahtumaan ja laatua maistelemalla tarkkaillessani sain ajatuksen mikrossa valmistettavien poppareiden makutestistä. Palasimme makutestin myötä samalla blogin juurille, sillä laitoimme alkuaikoina muun muassa maapähkinäpatukat tiukkaan testiin täällä. Nelihenkinen perheemme testasi sokkona seuraavat viisi mikropopcornia.

Taffel Original
Rainbow Micro Popcorn
Estrella Butter Pop
Taffel Voinmaku
Taffel Less Fat
Ja tässä ovat testimme tulokset. Voittajaksi selviytyi...


1. Taffel Less Fat

Enpä olisi arvannut etukäteen, että vähärasvaisempi mikropoppari vie voiton. Ennakolta kuvittelin sen olevan maultaan vaisumpi. Testissä poppari keräsi kuitenkin yhden ykkössijan sekä kolme kakkossijoitusta ja selvisikin voittajaksi selvästi.

"Valitsisin tämän näistä viidestä." "Maistuu hyvältä." "Hyvä peruspoppari." "Kovia, joku voi tykätäkin (kovuudesta).


2. Taffel Voinmaku

Voiaromi jakoi mielipiteet toiseksi tulleen popparin kohdalla. Mausta joko pitää tai ei. Taffel Voinmaku mikropoppareita kommentoitiinkin ylistävästi näin.

"Voisula tekee voittajan." "Erittäin hyvä!" "Kaikkein paras." "Mukavan kuohkea rakenne."

Mutta se sai toisaalta myös negatiivista palautetta.

"Kuivakka" "Toiseksi huonoin testattavista."


3. Estrella Butter Pop

Kolmanneksi sijoittunutta Estrella Butter Pop-poppiksia kuvattiin maultaan reheväksi. Makumieltymykset jakaantuivat voiaromin vuoksi mutta poppari sai kiitosta hyvästä rakenteesta.

"Iso ja ilmava, mukava koostumus." "Erinomainen suutuntuma." "Paras"


4. Taffel Original

Tämän poppiksen todettiin maistuvan suolaisimmalta. Vaikka poppis sai kehuja maistuvuudesta, todettiin sen olevan maultaan tavanomainen. Taffel Original jakoikin mielipiteet ja nappasi sekä yhden ykköspaikan että yhden jumbosijan.

"Tosi hyvä rakenne." "Riittävästi suolaa." "Ehdoton suosikki." "Huonoin, kuivakka." "Maistuu ihan tavalliselta."


5. Rainbow Micro Popcorn

Tällä kertaa brändituotteet päihittivät halpamerkin ja Rainbow Micro Popcorn sijoittui testissä viimeiseksi. Kiitosta poppari sai rapeudesta mutta tyytymättömyyttä aiheuttivat tavanomaisuus ja suolattomuus.

 "Rapea, aika hyvä." "Ei maistu millekään." "Huonoin näistä." "Liian vähän suolaa."

10 kommenttia:

 1. Ihana tuo mielipiteiden jakautuminen erityisesti nelosen kohdalla. :D

  Minä en ole ikinä onnistunut valmistamaan poppareita mikrossa, saan aina vaan mustan savuavan klöntin. Vastaavaa ongelmaa ei ole ollut ikinä perinteisisesti hellalla tai popparikoneessa valmistetuissa, joten olen jättänyt nykyään mikrohommelit sikseen.
  En jostain kumman syystä osaa maustaa koneessa tehtyjä kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mies oli aiemmin ns. perheemme poppisvastaava mutta sittemmin olen alkanut mikrohommiin. Ensin poltin muutamat pussilliset (onneksi lapset jaksoivat tsempata) ja opin sopivan poksautteluajan. Itse en puolestani ole oppinut käyttämään popparikonetta ja se lähtikin uuteen kotiin.

   Poista
 2. Ihana testi :D Taffelit on kyllä parhaita mutta tuota vähärasvaista ei olla kokeiltu. Vielä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rankkasin tässä sokkotestissä Taffel Originalin omaksi lempparikseni. Poppareissa pitää mielestäni olla riittävästi suolaa ja sitä tuossa on. Oli yllättävää, että tuo vähärasvainen vei potin. Ehkäpä mekin ostamme sitä jatkossa. Se upposi koko perheen makuun. :)

   Poista
 3. Tuo vähärasvainen on meilläkin suosikki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä taitaa nyt tulla meilläkin suosikki, kun koko perheemme rankkasi sen todella maukkaaksi. :)

   Poista
 4. Minä keitän nykyään popparit aina kattilassa. Opin ravan popparihullulta ystävältäni. Toinen kaveri opetti maustamaan poppikset sipsien dippimausteilla. Nam, nyt rupesi tekemään mieli poppareita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt ja epäonnistunut kattilapoppareiden kanssa, joten omaan pienen rimakauhun niiden suhteen. Mutta eiköhän puuhassa onnistuisi, kunhan uskaltautuisi taas kokeilemaan. Dippimausteilla maustaminen kuulostaa jännältä, voisipa joskus kokeilla. :)

   Poista
 5. Tiedän, kaikki ei vaan osaa kaikkea, mutta miten kattilapopcorneissa voi mokata? :)

  Öljyä kattilaan, laitetaan sekaan pari jyvää. Kun ne muutamat jyvät päästävät paljon kuplia, kaadetaan loput popcornit (niin, että öljyä riittää kaikille, eli uivat kaikki öljyssä) sekaan, kansi päälle ja odotellaan. Kun kattila aika täynnä, voi lieden ottaa pois päältä ja odotellaan vielä hetki poksumista (kattilaa voi myös hieman ravistaa puolessa välissä).
  Popcornit valmiit ja suolaa sekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo testijyvät ovat unohtuneet (olen kaatanut heti ison määrän siemeniä kattilaan). Jotakin niille on tapahtunut siellä liian pitkään kölliessään eli eivät ole poksahtaneet ollenkaan. Kiitos siis vinkistä, täytyy kokeilla taas. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!