maanantai 5. lokakuuta 2015

10 ilmaiskohdetta syyslomalle (PK-seutu)


Hei! Syysloma on kulman takana ja kaiuttimista soljuu sopivasti "lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin". PK-seudulla on tarjolla suorastaan yltäkylläinen kattaus kiinnostavaa ja iisiä ilmaista tekemistä tuleville lomailijoille. Toivotan kaikille iloa ja valoa syksyn keskelle seuraavien ilmaisvinkkieni myötä.  


1. Antti Tuiskun ilmaiskonsertti Linnanmäellä

Linnanmäen Valokarnevaali hemmottelee sarjalla ilmaiskonsertteja. Oma suosikkimme Antti Tuisku esiintyy lauantaina 10.10. klo 20. Toiveissa on nähdä myös Krista Siegfrids (ma 12.10. klo 20) ja Raappana (ke 14.10. klo 20). Kaikki esiintyjät voit tsekata täällä. Valokarnevaali ilahduttaa 10.-18.10, jolloin Linnanmäki on auki joka päivä klo 13-22. Maksuttomat laitteet (lukuunottamatta korkeuksiin nousevaa Panoraamaa) sulkeutuvat jo klo 20.


Silakkamarkkinat ovat parhaillaan käynnissä ja huipentuvat (ainakin näin lapsiperheen näkövinkkelistä) lauantaina 10.10. klo 11-15 pidettävään Lastenpäivään. Havis Amanda-patsaan viereen pystytettävästä juhlateltasta löytyy ilmaista aktiviteettia perheen pienimmille (kasvomaalausta, silakkadiscoa ja ongintaa). Silakkamarkkinoiden koko ohjelma löytyy täältäAnnantalon Anna palaa! Taideneuvolan työpajapäivä sunnuntaina 11.10. klo 11-14 tarjoaa perheille monipuolista askartelua. Ilmaista puuroa jaetaan 50 ensimmäiselle klo 11-11.30. Nam!

Naperokino viihdyttää pienimpiä lapsia (0-3-vuotiaat) perjantaisin klo 10-12. Perjantaina 16.10. teemana ovat hellyys, rakkaus, sairastaminen ja huolenpito. Katselu tapahtuu rennosti patjoilla ja tyynyillä köllötellen. Lyhytelokuvia voi tulla katsomaan joustavasti ja viipyä voi vaikka vain hetkisen. Ikärajattomat Perhepäivät 15.-16.10 klo 9-15 tarjoavat polkuautoilun huumaa ja liikennesääntöjen virkistämistä. Opetusta ei ole, vaan radalle pääsee heti ja lasten kanssa saapuneet aikuiset huolehtivat liikennesääntöjen noudattamisesta. Patikointiretki rauhoittaa ja virkistää samalla kertaa. Luonnossa liikkuminen sopii yleensä hyvin koko perheelle. Lapsiperheille passeli on esimerkiksi parin kilometrin mittainen Punarinnankierros, josta voit lukea kokemuksiamme täälläUseat jäähallit tarjoavat ilmaista luisteluaikaa syksystä kevääseen. Samalla pääsee pienen pakkasen myötä fiilistelemään tulevaa talvea. Helsingin vuorot löydät otsikkoa klikkaamalla, Espoon yleisöluisteluajat voit tsekata täällä ja Vantaan Tikkurilan Urheilupuiston yleisövuorot näkyvät täällä
Fallkulla on avoinna syyslomaviikolla (vko 42) arkipäivinä ja sunnuntaina klo 10-15 (lauantaina suljettu). Tilalla asustaa muun muassa hevosia, vuohia ja ankkoja. Kahvila Kilikuppila palvelee sunnuntaisin klo 10.30-14.00 ja toimii vain käteisellä. Talvipuutarha tarjoaa vehreyttä syksyn tuulissakin. Tämä kaunis sisäpuutarha on avoinna tiistaista sunnuntaihin (katso tarkemmat aukioloajat otsikkoa klikkaamalla) ja omaa ilmaisen sisäänpääsyn vuoden ympäri. Omien eväiden syömistä varten löytyy kivoja pöytäryhmiä. Lammen karpit ovat lasten suosiossa. 


Pitäjänmäen vesiputous eli Strömberginkoski on pienestä koostaan (kolmen metrin pudotus) huolimatta komeasti kuohuva vesiputous. Mätäjoessa sijaitsevan vesiputouksen alajuoksulla asustaa kesy sorsaparvi, josta saa hyvin todennäköisesti mukavaa syyslomaseuraa. Kokemuksemme tästä erikoisesta retkikohteesta löytyy täältä
10. Museot

Pääkaupunkiseudulta löytyy liuta kiinnostavia museoita, joihin on vapaa pääsy joko aina tai tiettyinä päivinä. Tässä niistä osa. Museot, joihin on aina vapaa pääsyTyöväenasuntomuseo (avoinna 25.10. asti ennen talvitaukoa)

16 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä. On monta kohdetta tällaiselle eläkeläisellekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, jos listasta on hyötyä. :)

   Poista
  2. Jeee! Kaveri lapsineen tulossa maisemiin ja nää oli hyviä vinkkejä :)

   Poista
  3. Kiitos kivasta kommentista! Mukavia retkiä toivotellen. :)

   Poista
 2. Vautsi! Pääkaupungissa on upeaa ilmaisohjelmaa! Tuo Tuiskun keikka on kyllä varmasti kokemisen arvoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuiskun keikka on varmasti ikimuistoinen. Vähän vielä jännään, olenko tuolloin paikkakunnalla. Paikalle tulee varmasti todella paljon porukkaa. Olisi kyllä hauska jammata tuttujen biisien tahtiin, vaikkei artistia oikein näkisikään.

   Poista
  2. Miten kävi? Keikka oli aivan mahtava ja ihmisiä oli paikalla valtavasti!

   Poista
  3. Pääsimme onneksi paikalle. Itse esiintyjästä en lyhyenä nähnyt vilaustakaan, mutta musiikki oli mainiota. :)

   Poista
 3. Olet kyllä niin loistava kokoamaan näitä kohdevinkkilistoja! Kiitos taas kerran. :) Naperokinossa ja liikennekaupungissa pitää ainakin käydä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi Kia. :) Molempia mainitsemiasi voin suositella lämpimästi. Annantalon kahvilassa esillä oleva Puiden tarinoita-kirjasarjan kuvituksista koottu näyttely on varmasti myös kiehtovaa katseltavaa. Kätevästi bongattavissa Naperokinoon mennessä. :)

   Poista
 4. Museokortti kannattaa myös hankkia - siitä on iloa koko vuodeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki! Itsellä toiveissa saada Museokortti viimeistään joulupukilta. Ensin luulin kortin olevan voimassa kalenterivuoden mutta olen sittemmin tajunnut, että se on vuoden voimassa ostopäivstä lähtien. Ei siis väliä mihin aikaan vuodesta sen hankkii. :)

   Poista
 5. Mahtava lista. Jos aikataulut antavat myöden taidamme poiketa paikassa tai parissa. :)
  Aurinkoista viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä kuulostaa. :) Kirpsakoita ja aurinkoisia syyspäiviä toivotellen. :)

   Poista
 6. Hahaa, toivekkaana luulin PK-seudun tarkoittavan Pohjois-Karjalaa. :-D Vinkeistä on kuitenkin hyötyä, kun tämä karavaani suuntaa kirjamessujen aikaan kohti Helsinkiä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Onneksi myös pääkaupunkiseudun vinkeistä on siis hyötyä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!