lauantai 26. syyskuuta 2015

Iina Kuustonen, Downshiftaajat-sarja ja illan kierrätysasu
Hei! Voitin riemukseni arvonnassa illan Elisa Studiolla Downshiftaajat-sarjan parissa. Marraskuun lopussa Elisa Viihteen Aitio-palvelussa alkava sarja kertoo nimensä mukaisesti elämän hidastumisesta ja vaatimattomampaan elintasoon totuttelusta. Downshiftaajat ei kuitenkaan ole se perinteinen downshiftaustarina. Fiktiivisessä sarjassa firman konkurssi syöksee luksukseen tottuneen pariskunnan (Iina Kuustonen ja Jussi Vatanen) pakkojarrutukseen. Häpeä saa parin kietomaan tapahtuneen downshiftaamisen kääreeseen. Kuulostaahan elintason vapaaehtoinen laskeminen parista suorastaan trendikkäältä. Valitettavasti kaunis kääre ei poista uudenlaisen elämäntyylin mukanaan tuomia haasteita.


Pääsin katsomaan sarjaa kolmen ensimmäisen jakson verran. Sen verran voin paljastaa, että luvassa on makoisia hetkiä, kun leveää elämää elänyt pariskunta totuttelee kitkuttamiseen. Vaikka asioita käsitellään humoristisesti, ei sarja kuitenkaan onneksi naura elämänmuutokseen johtaneelle tragedialle. Tosielämän downshiftaajana sarjan kuvaama maailma on omastani kaukana. Oma hallittu ja harkittu elintason kohtuullistaminen on ymmärrettävästi eri asia kuin sarjassa äkillisesti tapahtuva elintason romahtaminen.

Pidin peukkuja ennen arvontaa, sillä sarjan teema kiinnosti luonnollisesti kovasti. Illan aikana oli lisäksi mahdollista tavata Iina Kuustonen, joka on yksi perheemme näyttelijäsuosikki. Oli mukavaa (ja jännittävää) moikata häntä ja kiittää ilahduttavasta näyttelijäntyöstä. Sain myös mahdollisuuden antaa pienen downshiftaamista sivuavan ekologisen fanilahjan. Toivottavasti lahja ei ollut saajan mielestä liian omituinen.

Illan aikana Iina Kuustonen paljasti sarjan tekemisen ohjanneen hänet päivittämään omaa suhdettaan rahaan ja materiaan. Downshiftaajat teki hänestä hieman harkitsevamman kuluttajan. Toisaalta sarja sai hänet pelkäämään kaiken menettämistä. Näyttelijän kommenttien ja muutaman jakson perusteella veikkaankin viihdyttävän sarjan laittavan katsojan vaivihkaa pohtimaan kuluttamista sekä omaa rahan ja vapaa-ajan suhdettaan.


Sarjaa katsoisi mielellään lisää kolmen jakson jälkeen. Sen verran paljon parin selviytyminen ja tulevaisuus jäi kutkuttamaan. Lopuksi vielä kyseisen jännittävän illan kierrätysasu (nahkaa muistuttavat legginssit ja pehmoinen neule Maunulan Fida, kengät Huuto.net ja huivi Kampin UFF). Downshiftaaja kiittää ja kuittaa.


4 kommenttia:

 1. Sarja kuulostaa kiinnostavalta. Mutta käsitinkö oikein, tämä ei näy muualla kuin Elisa Viihteen Aitio-palvelussa?

  ps. Rikas elämä - kirja luettu puoliväliin ja hyvältä vaikuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä sarja näkyy tosiaan vain Elisa Viihteen Aitiossa. On Elisa Viihteen oma sarja. Jos siellä on jotain muutakin kiinnostavaa, voisin harkita tuon Aition tilaamista. 1 kk maksuttoman kokeilun tulen varmasti ainakin hyödyntämään jossakin vaiheessa (kenties sitten marraskuun lopusta eteenpäin, kun tämä sarjakin ilmestyy) tutustumista ajatellen.

   Kiitos kivasta kommentista kirjan suhteen. Mielenkiintoisia lukuhetkiä! :)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen sarja. Pitää varmaan talvella testata Elisa viihdettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin talvella testata Elisa Viihdettä ainakin tuon ilmaiskuukauden ajan. Toivon mukaan tarjous on voimassa vielä silloin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!