perjantai 18. syyskuuta 2015

Erikoiskoira Affe ilahduttaa tositarinallaan
Paola ja Pirjo Suhonen: Erikoiskoira Affe - Talviseikkailu Lapissa
Kuvittanut: Maija Mero
Kustantaja: Tammi, 2015
Sivuja: 32
Pisteet: 4-/5
(Kirja saatu kustantamosta)

APUA! Affe on saanut vainun porolaumasta ja säntää ulos autiotuvan ovesta. "Affe, ei! EI!" Pirkko karjuu.
Porot juoksevat kovaa vauhtia pakoon. Affe ajaa niitä takaa lumi pöllyten. Kohta porotokka häviää Lapin lumivalkeaan erämaahan. Ja Affe niiden perässä. 

Hei! Luin Paola ja Pirjo Suhosen kirjoittaman kuvakirjan Affe Erikoiskoira - Talviseikkailu Lapissa kahdelle viisivuotiaalle. Vauhdikas testiryhmä ei olisi alkuun malttanut asettua kuuntelemaan tarinaa, mutta kirjan päätyttyä kuuntelijat olivat erityisen koiran lumoissa. Affen karkumatkasta kertovaa kuvakirjaa pitäisi kuulemma lukea aina.


Suurimman vaikutuksen pieniin kuulijoihin teki tarinan perustuminen todellisiin tapahtumiin. Kirjan julkistamistilaisuudessa Paola Suhonen paljasti koiransa olleen oikeasti varsin erikoinen tapaus, jolle sattui ja tapahtui. Affen tempauksista kertovan kirjasarjan ensimmäisessä osassa ollaan koiramaisella karkumatkalla Lapin lumisissa maisemissa. Maija Meron kuvitus luo tunnelmaa ja on tositarinan ohella kirjan parasta antia. 
Kirja on ulkoasultaan soma kapistus, jota myös aikuinen ihastelee mielellään. Kirjassa vilahtelevat kiinnostavat teemat kuten eläintensuojelu ja kasvissyönti ovat piristävää höystettä simppeliin tarinaan. Affen seikkailuita on luvassa jokaiselle vuodenajalle. Seuraavaksi vuorossa on kevääseen sijoittuva tarina. Kirjan luettuamme lapset olivat kiinnostuneita tietämään, miltä Affe oikeasti näytti. Kivan lisän kirjaan voisikin tehdä, jos viimeiseltä sivulta löytyisi tämän vauhdikkaan mutta selvästi lempeän seikkailijakoiran valokuva.

Affen tarinaan on tutustunut myös Rita A.

Paola ja Pirjo Suhonen sekä kirjan kuvittanut Maija Mero
Affe

10 kommenttia:

 1. Kiitos paketista!

  Onpa söpö koira. Hauska tällainen Tositapahtumakirja, niistä saa kivoja tarinoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla paketin löytäneen perille. :) Tositarinat ovat usein todella kiinnostavia, niin Affe-koirankin tapauksessa.

   Poista
 2. Mekin luimme juuri Affen seikkaulusta, ja meidän 3,5-vuotiaamme jäi kovasti miettimään, miksi koira katosi ja miksi se nukkui kuusen alla. Kerroin juuri /tämän tekstisi luettunai), että tarina perustuu tositapahtumiin, mikä veti kaverin hiljaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tapahtumien todenperäisyys selvästi vielä lisäsi kiinnostusta. Affe taisi olla todellinen erikoiskoira. :)

   Poista
 3. Kiva kuulla tuosta tositarinapohjasta, heti alkoi kiinnostaa enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on muutoin tosi simppeli tarina, mutta tuo todenperäisyys tekee kirjasta lapsille kiinnostavamman. Sen takia kiinnostaa myös tulevat osat. :)

   Poista
 4. Verratonta lukea postauksesi ! Ajatella että olimme samoissa julkkareissa toisistamme tietämättä.

  Pistin juuri oman kirjaesittelyni blogiin ja linkitin sinut mukaan :)

  Mukavaa viikkoa ja onnea torstaille. Tilasin mediakappaleen Rikas elämä, ja minulle luvattiin lähettää se. Menee lukulistan kärkeen oitis !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin heti lukemassa postauksesi (ja kiitos vielä linkityksestä). :) Täytyykin vielä tarkemmin tutkailla tuota kirjan kuvitusta, piirroksista taitaa tosiaan löytyä useammallekin lukerralle pieniä yksityiskohtia bongattavaksi.

   Todella kiva kuulla, että olet pyytänyt kipaleen Rikas elämä-kirjasta. Mielenkiintoisia lukuhetkiä toivotellen. :)

   Poista
 5. Moi, voitit I love me -messulipun, laitatko osoitteesi sähköpostiini, niin välitän sen eteenpäin Messukeskukselle. (En löytänyt sähköpostiosoitettasi.)
  sinistapintaa at gmail piste com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Todella iloinen ylläri, laitoin sinulle osoitteeni tulemaan. Kiitokset etukäteen! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!