perjantai 28. elokuuta 2015

Viime aikojen leffalöytöjä

Saving Mr. Banks teki minusta Colin Farrellin (oikealla) fanin ainakin yhden leffan ajaksi. 

Hei! Leffakärpänen on ilmeisesti päässyt puraisemaan, sillä olen viime aikoina uppoutunut lähes joka ilta elokuvien maailmaan. Iso osa katsomistani rainoista on ollut hieman köppäsiä, joten ajattelin säästää teitä niiltä ja jakaa seulaani jääneitä leffahippusia. 

Madagascarin pingviinit viihdyttää koko perhettä.


Olen bongannut leffat Netflixistä* ja kaksi suosikkiani tuli kyseisen lafkan valikoimiin vasta muutama päivä sitten. Toinen näistä on viime vuonna leffateattereissa pyörinyt Madagascarin pingviinit, jonka kävin katsomassa koululaisemme kanssa ja josta pidin jo tuolloin kovasti. Tänään katsoin leffan nuoremman lapsemme kanssa sadepäivän piristykseksi ja voin yhä suositella. Leffan teemana kaiken huumorin ja seikkailun alla on, että kaikkia tarvitaan ja jokaisella on vahvuutensa. Jopa höpsöllä ja vain söpönä pidetyllä Alokas-pingviinillä. 

Saving Mr. Banks. Kirjailija Travers (Emma Thompson) ja Walt Disney (Tom Hanks) vääntävät kättä filmatisoinnista. Toinen vastikään Netflixin valikoimiin tullut leffa on Saving Mr. Banks, joka paljastaa mielenkiintoisen tarinan P. L. Traversin Maija Poppanen-kirjasarjan takaa. Maija Poppanen on tuttu hahmo, mutta kirjojen kirjoittajasta en aiemmin tiennyt mitään. Leffassa eletään vuotta 1964, jolloin Walt Disneyn tunnettu elokuvaversio Maija Poppasesta valmistui. Filmatisointi oli pitkä ja vaikea prosessi, sillä kirjailija Travers pelkäsi tarinansa menevän pilalle. Takaumien kautta paljastuu, miksi Travers oli niin kiintynyt kirjasarjaansa ja sen hahmoihin. Kiinnostava elokuva, joka vetää mutkia suoriksi, mutta kertoo koskettavasti kirjailijan perheen traagisen tositarinan, joka päätyi yhdeksi rakastetuimmista lastenkirjasarjoista. 

Kate Hudsonin esittämä Marley saa kuulla olevansa vakavasti sairas. Lääkäri Julian (Gael Garcia Bernal) tutkii ja lohduttaa.


Romantiikan nälkääkin on tullut ruokittua. A Little Bit of Heaven kertoo villistä ja vapaasta Marleysta (Kate Hudson), joka saa kuulla sairastavansa syöpää. Vaikka Marley käy taistoon syöpää vastaan, valmistautuu hän myös luopumaan elämästään. Ennen kuolemaansa hän kuitenkin haluaisi vihdoin rakastua. Kun hoitavana lääkärinä on Gael Garcia Bernalin näköinen mies (hupsista, sehän on kyseinen näyttelijä! ;)), joka on vieläpä supersympaattinen, niin toive voi käydä toteen. Kyynelkanavat tuli puhdistettua tämän leffan myötä. 

Isänsä poika pohtii, onko veri vettä sakeampaa.
Japanilainen Isänsä poika on voittanut useita kansainvälisiä elokuvapalkintoja eikä turhaan. Leffa kertoo kahdesta perheestä, joiden pojat ovat vaihtuneet synnytyslaitoksella. Vaihdos huomataan vasta usean vuoden päästä ja edessä on tuskallinen päätös. Pitäisikö lapset vaihtaa takaisin biologisiin perheisiinsä vai olisiko parempi jatkaa samaan tapaan kuin aiemminkin? Entä jos vanhemmuus tuntuu joka tapauksessa vaikealta tai entä jos rakastaa kumpaakin lasta? Veren sanotaan olevan vettä sakeampaa mutta onko rakkaus vielä vertakin vahvempaa? Tämä vakavasävyinen mutta lämminhenkinen leffa tarjoaa paljon pohdittavaa.

Olen listannut Netflixistä löytyviä suosikkejani myös lastenleffojen ja dokumenttielokuvien saralla. Vietin myös ikimuistoisen 12 tunnin leffamaratonin

* Yhteistyössä Netflixin kanssa

18 kommenttia:

 1. Netflix on meilläkin kovassa käytössä. Kesällä katsoin Miss Fisherin etsivätoimistoa oikein urakalla ja muutenkin sieltä tuntuu löytyvän katsottavaa koko perheelle. Juuri bongasin tuon Madagaskarin pingviinitkin, joka taitaa löytyä tämän viikonlopun katselulistalta.
  Kiitos myös noista muista vinkeistä. Saving Mr. Banks kuulostaa ihan minulle sopivalta.

  (Kunhan saan tämän huisin pitkän äänikirjan kuunneltua ennen laina-ajan loppua).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Madagascarin pingviinit oli hauska niin lapsista kuin minustakin, hauskaa viikonloppua siis teidän perheelle! :) Saving Mr. Banks-leffaa uskaltaa suositella laajalla skaalalla. On laadukas ja kiehtova leffa. Ja tietysti se, että leffa perustuu suurimmilta osin tositapahtumiin ja vieläpä erittäin tunnetun kirjailijan ja kirjasarjan taustoihin, tekee tästä ehdottomasti katsomisen arvoisen.

   Poista
 2. Tässähän tuli monta hyvää leffavinkkiä! Elokuvien katselu on jäänyt minulla kesäaikaan vähiin, mutta syysiltoina on taas mukava etsiytyä eläviin kuviin. :) Blogissani on sinulle haaste. Kiva, jos ehdit vastaamaan: http://oksanhyllylta.blogspot.com/2015/08/10-kysymyksen-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyinen sää inspiroi tähän postaukseenkin. Sadesäällä leffat maistuvat erityisen hyvin. Kiitos paljon haasteesta, otan sen mielelläni vastaan! :)

   Poista
 3. Just katottiin tuo Saving, ihan ok. Oliko pingviineissä jännittäviä kohtia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On pingviineissä huimasti vauhtia ja vaarallisia tilanteita muttei mitään kauhean pelottavaa. Leffateatterissa ikärajana oli K7 (vanhemman seurassa K4). Viisivuotiaamme ei tuntunut kauheasti jännittävän. Trailerista saa aika hyvän kuvan millaista menoa ja meininkiä on luvassa: https://www.youtube.com/watch?v=cx0AhddZYjo

   Poista
 4. Mielenkiintoisen näköisiä elokuvia. Olen itse todella huono katsomaan moisia, joskus harmittaa, kun en ole nähnyt juuri mitään. Nyt olen muutaman vuoden suunnitellut Millenium-trilogian viimeistä osaa, kaksi olen nähnyt. Toissapäivänä katsottiin loppu Simpson-elokuvasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli ihan blackout, olenko katsonut Millennium-trilogian leffoja vielä laisinkaan. Suunnitelmissa oli kyllä vahvasti. Koukutuin kirjoista etenkin ensimmäiseen osaan.

   Poista
  2. Olen miettinyt, lukisinko kirjatkin. Melkein nolottaa, että en ole lukenut.

   Poista
  3. Kahta ensimmäistä osaa suosittelen. Kolmas kirja ei mielestäni ole niin onnistunut. Luin ne kun hehkutusta ei ollut vielä niin mahdottomasti, joten kirjat olivat todella postitiivinen yllätys.

   Poista
 5. Kiitti elokuvavinkeistä! Isänsä pojan minäkin katsoin ja pidin kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo oli minun puolellani. :) Kyseinen leffa on kyllä hyvä, nyt siitä on ilmeisesti tekeillä jenkkiversiokin.

   Poista
 6. Meillä oli Netflix juuri kuukauden ilmaisjakson verran ja katsottiin muutama perheleffa, esim. Frozen, Lomapainajainen ja Megamind. Itse en oikein osannut sieltä mitään katsoa, pojat joitain sarjoja katsoivat noiden leffojen lisäksi. Nyt Netflix olisi muuttunut maksulliseksi, mutta päätettiin lopettaa se. Tuon Isänsä poika - leffan olen nähnyt ihan elokuvateatterissa ja se oli kyllä hyvä. Taisin kirjoittaa siitä blogiinkin tekstin, blogini oli silloin aivan alkumetreillä kun tuo leffa oli ensi-illassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kolme leffaa on tullut itsekin katsottua ja tykättyä. Ja Isänsä poika on tosiaan minustakin hyvä, pitääpä googlailla ja käydä lukemassa mietteitäsi tarkemmin. Netflixin sarjojen maailmaan en ole vielä (kenties suureksi onneksi) kunnolla tottunut, enimmäkseen tulee katseltua juurikin leffoja.

   Poista
 7. Pingviinit ovat aina huvittavan hauskoja! Sopii myös aikuisille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisellä katsomiskerralla nauroin todella monessa kohtaa kunnolla ääneen. Pingviinit onnistuu tosiaan naurattamaan aikuisiakin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!