sunnuntai 16. elokuuta 2015

Maistelemassa Ravintolapäivän vegaanisia herkkuja

Hei! Tänään vietetään taas Ravintolapäivää, joten pitkin ja poikin on putkahdellut ravintoloita yhden päivän ajaksi. Vierailimme kahdessa vegaanisia herkkuja tarjonneessa paikassa, jotka majailivat ihmisten takapihoilla. Hieman jännitti mennä toisten pihamaille, mutta olo oli heti tervetullut. Ja syötävät olivat suussa sulavia!

Aloitimme lounastamalla Vantaan Hiekkaharjussa sijaitsevassa Pepi Cafessa. Pääruuaksi oli tarjolla seitania ja grillattuja vihanneksia. Annokseen sisältyi lisäksi leipää maukkaalla hummuksella ja erilaisia kastikkeita. Koko perhe tykästyi herkulliseen annokseen. Seitan, joka muistuttaa lihaa, oli erityisen hyvää ja katosi lautasilta tuota pikaa. Täytyy itsekin kokeilla kokata sitä. Yksi seitanin resepti löytyy täältä.


Jälkiruokapaikaksi valitsimme Helsingin Malmilla sijainneen Cafe VeDan raakakakkuineen. Raakakakut ovat olleet perheellemme aiemmin mysteeri ja herättäneet hieman ennakkoluuloja, mutta kahvilan kakut veivät kielen ja sydämen mennessään.Omaksi suosikikseni valikoitui (kuvassa etualalla) raikas sitruunainen raakakakku. Lapsille puolestaan maistuivat suklaiset raakakakut niin hyvin, että tilasimme heille kivan päivän kunniaksi toiset palat lisää. Tuntuu uskomattomalta, että ilman uunia ja eläinkunnan tuotteita voi saada aikaan näin herkullisia ja kauniita kakkuja. Raakakakun valmistusta voisi testata itsekin, etenkin kun löysin melko simppelin reseptin täältä. Tämänkin kahvilan ympäristö oli mukavan vehreä. Aurinkoisessa säässä kelpasi kahvitella.

12 kommenttia:

 1. Vau, todella herkullisen näköisiä annoksia! Itse olen miettinyt, että pitäisi ainakin noita raakakakkuja joskus kokeilla, herkkusuu kun olen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo raakakakut olivat todella positiivinen yllätys. Todella herkullisia! :)

   Poista
 2. Kiitos, tuo linkki raakakakkuun on tutustumisen arvoinen. Olipa teillä herkullinen reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se resepti vaikuttaa aika iisiltä ja paljon testatulta, joten sitä voisi hyvinkin kokeilla. Meistä tuli tämänpäiväisen kokemuksen perusteella raakakakkujen ystäviä, vaikka etukäteen olimme hieman varauksellisia. Erittäin onnistunut ja herkullinen päivä. :)

   Poista
 3. Minulla herahti vesi kielelle kun katsoin noita herkkuja. Minä en ole päässyt kertaakaan osallistumaan Ravintolapäivään, meillä päin ei ole ollut tarjontaa, tosin tuo Hiekkaharju olisi ollut suht lähellä. Tänään olin Lasten Festareilla yritykseni tiimoilta ja Hesperian puiston liepeillä näytti olevan joitain ravintolapäivän pisteitä, mutten ehtinyt minnekään syömään päivän aikana. Täytyy seurata tarkkaan seuraavan Ravintolapäivän tarjontaa, josko meilläkin päin jotain olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me puolestamme missasimme Lasten Festarit, vaikka kovasti kiinnosti. Ravintolapäivä ja Flow-vieraat pitivät kiireisenä. Tänään olisi ollut myös kiinnostava ja hyödyllinen katukirppis lähistöllä mutta sekin meni ohi suun. Onneksi kaapista löytyi lapsille syksyyn sopivat vermeet.

   Poista
 4. Haa! Minäkin söin Ravintolapäivänä vegaanisesti. Vegaanisia suklaakeksejä, nams!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoinkin etukäteen kenties tuota samaa keksipaikkaa. Näyttivät todella herkullisilta jo kuvissa. Toivottavasti se paikka on vielä joku kerta uudestaan, olisi mukava päästä testailemaan. :)

   Poista
 5. Herkullisia kuvia, tai siis kuvia herkullisista herkuista. Vesi herahtaa kielelle.

  Minä tein joskus seitania ja sain sen jopa onnistumaan, ehkä toisella yrittämällä. Sen jälkeen en saanut siitä koskaan maistuvaa ja en ole enää yrittänytkään. Olen tehnyt lähinnä silloin, jos kaappin on kertynyt ylettömästi venhäjauhopaketeita. ("Ostinko minä jo vehnäjauhoja, äh otanpa varalta").

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me emme ole vielä kokeilleet seitanin valmistamista. Vähän jännittää, onnistuuko. Nyt mies (joka on meillä innokkaampi kokki) innostui tästä maistamastamme seitanista niin, että aikoo ryhtyä testailemaan valmistusta. Ongelmana on ollut, että kaupasta on ollut vehnägluteiinijauho usein loppu. Pitääkin googlailla, jos löytyisi esim. juurikin simppeleistä vehnäjauhoista valmistettava versio.

   Poista
 6. Kiitos kakkuvinkistä, vaikutti siltä että voisin itsekin tehdä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, resepti vaikuttaa mukavan helpolta. Voisi oikeasti kokeilla. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!