maanantai 24. elokuuta 2015

Kissakahvila Helsingissä rauhoittumassa


Hei! Helsinki sai ensimmäisen kissakahvilansa Kissakahvila Helsingin (Fredrikinkatu 55) avatessa ovensa heinäkuussa. Kissarakkaana paikkaa oli päästävä testaamaan ja kahvilan pörröisiä asukkaita moikkaamaan. Tallinnan Nurri-kissakahvilassa olinkin jo ehtinyt piipahtaa (postaus siitä täällä). Kissakahvila Helsinki oli kokemuksena hyvin rentouttava ja rauhallinen. Hillitty sisustus ja hiljainen äänimaailma sopivat hälyä mielellään karttaville. Rempseämpää kissakahvilatunnelmaa kaipaaville paikka voi puolestaan tuntua lattealta. Itse nautin tilan rauhasta, vaikka sisustuksellisesti pidän yleensä räväkämmistä ja persoonallisemmista kahviloista.


Mutta ne ihanat kissat sitten! Kahvilassa asuu kuusi kissaa, joista viisi on vielä keskenkasvuisia. Aikuinen Pete-kissa tuntuu toimivan pienempien mallina ja isoveljenä. Kissoille tyypilliseen tapaan nämäkin asukit nukkuvat ison osan päivästä. Sääntönä on, ettei nukkuvia kissoja saa häiritä, joten odotukseni kissojen paijaamisen suhteen olivat maltilliset. Jo nukkuvien kissojen katselu kahvittelun lomassa on mieluisaa puuhaa ja olisi riittänyt hyvin. Olinkin yllättynyt Ville-kissan kiivetessä heti syliini ja alkaessa päivänokosille jalkojeni päällä. Siinäpä sitten ihastelin tuhisevaa kissanpoikasta. Väkisinkin tuli hymy huulille.


Sisäänpääsy kahvilaan maksaa jokaiselta asiakkaalta viisi euroa. Hintaa visiitille kertyy helposti, sillä kahvilassa tulee luonnollisesti tilattua jotain juotavaa tai syötävääkin. Omasta mielestäni kuitenkin kokemuksen ja ihanien kissojen vuoksi ehdottomasti visiitin arvoinen paikka. Yhdellä kertaa kahvilassa saa viettää puolitoista tuntia ja aika tuntui hujahtavan kissoja ihastellessa nopeasti. Kahvilan muiden kissarakkaiden asiakkaiden kanssa tuntui luontevalta vaihtaa muutama sananen kissoista, joten yksinkin kahvitellessa olo oli kotoisa eikä lainkaan yksinäinen. Ja ihanat kissat tietysti saivat tuntemaan olon tervetulleeksi.


Ikäraja kahvilaan on seitsemän ikävuotta ja mielestäni se on hyvä ratkaisu. Huomasin Tallinnan kissakahvilassa, että kaikki pienten lasten vanhemmat eivät viitsineet ohjata lapsiaan kissojen käsittelyssä, joten välillä koin jopa pahaa mieltä kissojen puolesta. Kissojen stressaantumisen välttämiseksi ikäraja onkin varmasti paikallaan. Kissakahvila Helsingin asukkaat vaikuttivatkin varsin rentoutuneilta ja tyytyväiseltä elämäänsä. Kissakahvilaan kannattaa ehdottomasti varata aika etukäteen, sillä paikka on pieni ja suosittu. Ajan varaaminen sujui näppärästi kahvilan nettisivujen kautta. Käykäähän fiilistelemässä kissakahvilan erikoislaatuinen tunnelma. Itse koin kissojen äärelle rauhoittumisen jopa hieman terapeuttiseksi. Kissojen hötkyilemättömässä elämänasenteessa riittää ammennettavaa.
18 kommenttia:

 1. Aivan pakko käydä! Mieletön paikka ja kissathan tunnetusti rauhoittaa, kissan kehräyksessä on vaan sitä jotain. <3 Kivaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Todella rauhoittava paikka ja ihanat kissamussukat asukkaina. Mukavaa viikkoa! PS Teidän tubetukset on mainioita, kaikki tsekattuna! :)

   Poista
 2. Tuolla on kyllä ehdottomasti käytävä seuraavalla Helsingin visiitillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampereen värikäs ja persoonallinen Kissakahvila Purnauskis olisi todennäköisesti enemmän makuuni mutta tämäkin kahvila on mielestäni vierailun arvoinen. :)

   Poista
 3. Voi miten ihania nuo kaksi. Näyttävät kovasti mun pienemmältä kissalta. Harmi, että olen sen verran allerginen vieraille kissoille, että en uskaltaudu kahviloihin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin sitten todella suloinen kisu kotona. :) Pitääkin googlailla, onko Ruotsissakin kisskahviloita. Jos Tukholmassa sattuisi olemaan, niin täytyisi kyllä piipahtaa siellä käydessä. :)

   Poista
  2. Onhan se söpö ja niin on muutkin elukat täällä :)

   Ruotsissahttp://www.katthemmet.nu/aktuellt/aktiviteter/2012/1/1/cafe-katt-5.aspx

   Poista
  3. Tuolla tukholmalaisella kissatalolla olisi todella mieluisaa vierailla. Täytyypä ehdottaa perheelle. :) Samalla tutustuisi kienties paikallisiin kissaihmisiin. Kiitos linkistä! :)

   Poista
 4. Hauska idea tuo kissakahvila! Tuo tuolin jalkojen vieressä makoileva kissa on muuten valkoisia sukkiaan myöten meidän kissamme kopio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on ihana Pete-kissa, joka sulatti sydämeni. Suloinen tapaus siis varmasti teilläkin. :)

   Poista
 5. Aivan ihastuttava ihana tällainen kissojen tarpeet huomioon ottava kissakahvila. Se, ettei nukkuvia kissoja saa häiritä, on pelkästään hyvä asia. Tuonne on pakko mennä kahvittelemaan. Ihana paikka eläinrakkaille, joilla ei syystä tai toisesta ole mahdollisuutta itse ottaa eläintä (niin kuin vaiks minulle). <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla myös kerrottiin hyvin säännöistä ja valvottiin niiden noudattamista. Hyvillä mielin pystyi olemaan, kun kissoilla tuntui olevan kahvilassa oikeasti kissanpäivät. :)

   Poista
 6. Ihanaa, kissakahvila! Minäkin haluan tuolla käydä kun tulen Helsinkiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, nuo kisuliinit ovat nimittäin ihania! :) Tyyliltään paikka on ehkä hieman liian hillitty makuuni mutta toisaalta neutraali sisustus lisäsi tunnelman rauhoittavuutta. Oma haaveeni on tsekata Tampereen Kissakahvila Purnauskis. Paikka näyttää kuvissa niin mahtavalta, että nappasin sisustusinspiraatiota kuvista mukaani ja kodissamme on nykyään jopa hieman samaa tunnelmaa. :)

   Poista
 7. Onpa mainio idea kissaihmisille ja sellaisille lapsille jotka eivät retuuta miukulaisia. Osasit raportoida tosi mukavasti käynnistäsi. Tuli hyvä mieli ja hymy huulille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi! :) Oli hieman hassua, että useimmilla asiakkailla tuntui olevan omiakin kissoja mutta silti myös kahvilan kissoja oli haluttu tulla moikaamaan. Näin myös minun kohdallani. Todellakin siis mieluisa paikka kissaihmisille. :)

   Poista
 8. Minua harmittaa aina jos näen lasten retuuttavan kovakouraisesti eläimiä, joten kiva kuulla että täällä tunnelma oli rauhallinen ja asukkaita kunnioittava. Tampereelle ja Helsinkiin pääsee nykyään sen verran halvalla Turusta, että pakko käydä mahdollisimman pian molemmissa kissakahviloissa. Kissoista tulee aina hyvälle tuulelle :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen haaveillut Tampereen reissusta, juurikin Purnauskis-kahvilan vuoksi. Pitäisi vaan toteuttaa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!