keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Suosikkini Yle Areenassa

Hercule Poirot


Hei! Sadepäivä inspiroi listaamaan suosikkini Yle Areenan valikoimista. Myrskysää antaa mainion syyn piiloutua viltin alle Areenan tarjontaa katselemaan. Myös vauhdikkaan aurinkoisen päivän päälle köllähdän usein lasten kanssa katsomaan Areenan luontodokumentteja. Tässä tämänhetkiset suosikkini:

Hercule Poirot-elokuvat. Ne ovat vain niin hyviä. Huono puoli on, että olen katsonut jaksoista jo suurimman osan. Onneni on huono muistini, joka mahdollistaa niiden katsomisen uudelleen aina muutaman vuoden välein.

Ei sanaakaan-elokuva. Mielenkiintoinen ja sopivan intensiivinen (ei kovinkaan pelottava) trilleri aviomiehestä, jota epäillään vaimonsa murhasta. Myös Juokse Lola!-leffa on ehdottomasti katsomisen arvoinen. Mukaansatempaava elokuva kertoo nuoresta naisesta, jolla on 20 minuuttia aikaa pelastaa poikaystävänsä.

Juokse Lola!

Dokumenttisarjoista yksi suosikkini on Kohti täydellistä elämää, jossa ruotsalainen toimittaja Hanna Hellquist tutkailee, millaista on täydellinen elämä ja miten sellaisen voisi saavuttaa. Sarjasta ovat vielä nähtävissä jaksot, joissa pohditaan täydellistä kotia, työtä, seksielämää ja vanhuutta. Täydellisyyden jahtaaminen alkaa tuntua sarjaa katsoessa naurettavalta. Vapauttavaa.

Toinen juuri nyt pyörivä dokumenttisarja, jonka uutta jaksoa odotan aina innolla on Hartain toive: lapsi. Itsekin lapsia pitkään toivoneena tämä tosielämän jännitysnäytelmä kiinnostaa, koukuttaa ja koskettaa. Sarja seuraa lapsettomuutta ja lapsitoiveita erilaisten pariskuntien ja yksin lasta toivovien kautta. Samalla sarjassa pohditaan kyseisiä teemoja yhteiskunnallisella tasolla. Kaikki neljä tähän mennessä Areenassa julkaistua jaksoa ovat vielä nähtävissä. 

Toimittaja Hanna Hellquist (oik.) jahtaa täydellistä elämää


Kestosuosikkini keskusteluohjelmista on Inhimillinen tekijä. Ne tulee yleensä katsottua kaikki. Erityisesti pidin jaksosta Tie onneen näkökulmaa vaihtamalla, jossa pohditaan onnellisuutta monelta kantilta.

Olettekos muut tehneet hyviä löytöjä Areenasta? Mielelläni ottaisin vinkkejä vastaan tulevien sadepäivien varalle. 

12 kommenttia:

 1. Hercule Poirot on minunkin suosikkini -- muistan kesän 1998 kun olin töissä Lontoossa ja silloin näin joitain jaksoja ensimmäistä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poirot on kyllä takuuhyvä. Ihmeellisesti näihin ei tuppaa myöskään kyllästymään.

   Poista
 2. Kuuntelen juuri äänikirjana Poirot-tarinaa Sininen juna, ja se näköjään on mukana tuolla leffalistalla. Pitääpä katsoa se aikanaan, sillä äänikirjaversio on mainio (Lars Svedberg lukee). Tuskin ehdin unohtaa syyllistä, mutta se ei haittaa sillä Poiroteissa on jotain taikaa vaikka syyllisen tietääkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poirot äänikirjana voisikin olla mainio kokemus. Poiroteissa on tosiaan jotain erityistä charmia, sillä niiden pariin haluaa aina uudelleen. :)

   Poista
 3. Pihi nainen, me tallennamme nyt Poirotit, Happy Valleyn (ti TV1) sekä Todistajan (ti Fem). Neljäs sarja, jota alamme tallentaa voi olla paljon mainostettu The Affair, mutta katsomme ensin sunnuntain kaksi avausjaksoa. Siltaa ododellassa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sarjavinkeistä, pitääkin tutustua noihin. Silta on kyllä mainio, erityisesti ensimmäinen kausi. Haaveilen jopa kyseisen sillan yli matkaamista sarjan innoittamana. :)

   Poista
 4. Ilahduimme ihan valtavasti kun Hercule Poirot alkoi taas. Emme nähneet edellisellä kerralla kuin pari niistä. Toinen kiva uusinta on Midsummer Murders.

  VastaaPoista
 5. Poirot on kyllä todellinen symppis ja kekseliäs rikosten selvittäjä. Minusta on niin hauska seurata kyseistä näyttelijää, kun olen nähnyt hänet myös muissa sarjoissa ihan erilaisissa rooleissa.
  Femmalta katson Happy Valleyta ja Todistajaa.
  Ruotsalais-tanskalainen Silta oli huikea sarja, molemmat kaudet, ja tietysti haluaisin matkata kyseisen sillan yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kertaa kun näin Poirotin televisiosta (taisin olla aika pieni vielä) en oikein tykästynyt Poirotiin mutta vuosien ja vuosikymmenten varrella tähän erityislaatuiseen etsivään on suorastaan kiintynyt. Pitääpä kurkata nuo mainitsemasi sarjat myös. Sillan kolmas kausi on ehdottomasti katsomislistallani ensi syksynä. :)

   Poista
 6. Pidän paljon Areenan tarjonnasta. Tällä hetkellä suosikkini on jo kerran nähty islantilainen sarja Yövuorossa. Se kyllä vaatii katsojaltaan oudon ja mustan huumorintajun. Itse asiassa Areenassa on Yövuoron lisäksi jatkopätkä Päivävuorossa ja vielä päätteeksi Vankilavuorossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Yövuorossa vaikuttaa mielenkiintoiselta. Toivottavasti ehdin katsomaan, islantilaiseen sarjaan olisi kiva tutustua. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!