keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Testissä Ikean vegaanipullat


Hei! Ikea lanseerasi viime kuussa ruokalistalleen vegaaniset kasvispyörykät. Kasvisvaihtoehto perinteiselle lihapulla-aterialle on todellinen ilouutinen, joten pakkohan ne oli käydä testaamassa. Lisäkannustimena toimi tarjous: kymmenen kasvispyörykkää vehnänjyväpilahvilisukkeella ja paholaisen hillolla irtoaa 31.5. asti Ikea Family-kortilla hintaan 3,95 euroa (norm. 4,95 e). Annos on ehdottomasti hintansa väärti, vaikka aivan täydellinen se ei olekaan.

Hyvää annoksessa on yllättävän maukas pilahvilisuke ja valkosipulinen paholaisen hillo. Ikean perinteinen puolukkahillokin sopii annokseen mukavasti lisähöystettä antamaan. Kasvispyöryköissä positiivista on herneiden mukana tuleva proteiini ja muutenkin ravinteikkaan oloinen sisältö (herneiden ja kikherneiden lisäksi seassa muun muassa porkkanaa, paprikaa ja maissia). Pyörykät ovat kuitenkin jostain syystä harmillisen kuivia. Täysiveristä haastajaa kasvispyöryköistä ei siis ehkä lihapullille tule, mutta kasvissyöjille ja terveellisempää & ympäristöystävällisempää ruokaa etsiville vegaaninen annos on maistuva vaihtoehto. Kasvisruuan jälkeen olo pysyi virkeänä ja keveänä, vaikka annos runsas ja täyttävä onkin.

Pisteet: 3,5/5

P.S. Lapset syövät Ikeassa tiistaisin ilmaiseksi Ikea Family-korttia vilauttamalla, kun myös aikuinen ruokailee. Kyseisellä kortilla saa myös ilmaisen kahvin (ma-pe).

4 kommenttia:

 1. No enpä tiennyt tällaisestakaan. Hyvä lanseeraus, vaikka lopputulos ei ilmeisesti ihan täydellinen ollutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvisvaihtoehto on ihan mainio juttu. Tulee ehdottomasti ostettua ja syötyä tuo satsi jatkossakin, vaikka pyörykät vähän kuivia annoksessa onkin. Toivottavasti niitä vielä jatkokehitellään vähän mehevämmiksi. :)

   Poista
 2. Tämähän hauska sattuma. Eilen kuulin ensimmäistä kertaa näistä pullista lukiessani Voima-lehden hyvin negatiivista artikkelia (liki aukeama annettu jutulle ja suurelle kuvalle) ja samaisena iltana luin vielä sinunkin positiivisen arviosi. En ole siis itse maistanut, mutta kyllä mielipiteet ovat erilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä tsekata Voiman juttu, kiitos vinkistä! Muu annoksessa on mielestäni todella hyvää, mutta pyörykät ovat tosiaan harmillisen kuivia kuten mainitsin. Ikeasta tulikin minulle jo viestiä, että vievät palautettani eteenpäin (hauskasti hieman vaihtelee, ajatellaanko pyörykkäarvioni positiiviseksi vai negatiiviseksi). Toivottavasti pyöryköitä siis jatkokehitellään mehevämmiksi. Itse kasvisvaihtoehdon lanseeraus on todella positiivinen juttu.

   Poista

Kiitos kommentistasi!