perjantai 15. toukokuuta 2015

Syntymäpäivä ja 12 h leffamaraton

Tahraton mieli


Hei! 35-vuotispäiväni kunniaksi päätin viettää kunnon möllötys- ja herkuttelupäivää ja toivoa synttärilahjaksi 12 tunnin leffamaratonin. Ilokseni perheeni suostui tähän hieman omituiseen lahjatoiveeseeni ja maraton alkaa aivan näillä näppäimillä klo 10.00. Tervetuloa seuraamaan leffakuntoani! Mielelläni otan myös elokuvasuosituksia vastaan. Tässä Netflixistä* bongailemiani leffaehdokkaita:

The King's Speech (Kuninkaan puhe)
Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Tahraton mieli)
Kirjava huntu
Gangs of New York
Hævnen (Kosto)
My Week with Marilyn
Almost Famous (Melkein julkkis)
Kuninkaan sisar
Only God Forgives

Klo 10.00 Leffamaraton alkaa Tahraton mieli-leffalla, jota tähdittävät Kate Winslet ja Jim Carrey.

Tahraton mieli ja synttärikakkua 
Klo 13.00 Tahraton mieli katsottu. Pisteitä tälle erilaiselle ja kiehtovalle rakkausleffalle ropisee 4-/5. Seuraavaksi ulkomaisen elokuvan Oscarinkin voittanut Hævnen.

Hævnen

Klo 15.30 Hævnen katsottu. Kuolemasta, koulukiusaamisesta, avioerosta ja vihan kierteestä kertovalle leffalle 4+/5 pistettä. Rankka, hieno leffa. Seuraavaksi Kuninkaan puhe

Kuninkaan puhe


Klo 18.30 Kuninkaan puhe katsottu pienten nokosten siivittämänä. Hieman tökki, että änkytys saa leffassa selityksen lapsuuden traumoista. Vaikka ymmärrettävää sinänsä, sillä leffahan sijoittuu aikaan, jolloin niin vielä uskottiin. Mielenkiintoinen leffa kuitenkin, pisteet 4-/5. Seuraavaksi ajattelin testata, uskaltaisinko vihdoinkin katsoa Suljettu saari-elokuvan loppuun. Se jäi pari vuotta sitten kesken silkasta kauhusta. Katsotaan siis, ovatko hermoni vahvistuneet!

Shutter IslandKlo 21.00 Shutter Island (Suljettu saari) katsottu loppuun. Kyseinen leffa on tällaiselle heikkohermoiselle melko hyytävä trilleri katsottavaksi. Ken uskaltaa katsoa, niin suosittelen! Pisteet 4,5/5. Maratonin päättää Kirjava huntu. Kiitos kaikille maratonini varrella piipahtaneille! 

Kirjava huntu


* Leffat minulle tarjoaa Netflix

20 kommenttia:

 1. Tuohan onkin ihanteellista että saa sellaisen syntymäpäivä ja -lahjan mikä on itselle mieleen ! The King's Speech on kiinnostava tarina, eikä vähiten sen vuoksi että siinä on charmantti Colin Firth. Hyvää leffamaratonia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuninkaan puhe onkin vuorossa varmaankin kolmantena leffana, odotan sitä innolla. Kiitos toivotuksesta! :)

   Poista
 2. Onnittelut ja mukavaa maratoonia!!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa aivan täydelliseltä syntymäpäivältä, joka olisi minun makuun. "Kirjava huntu" on mielestäni niin hieno elokuva rakkauden oivaltamisesta, että menee kasa Nessuja. "Only God Forgives on kyllä varsin järisyttävä, kävin leffassa katsomassa sen. "Drive" kolahti hieman enemmän, oli mielestäni oikeastaan täydellinen elokuva.

  On kyllä hieno leffamaraton kooste, vaikka aika riipivä. Haevnenkin oli niin raastava. Onneksi joukossa on mm.Kuninkaan puhe, joka itkettää kauneudellaan. ;)

  Mahtavaa synttäriä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella vaikea valita näistä leffoista. Seuraavaksi vuorossa pienen pähkäilyn jälkeen Hævnen. Hieman jännittää, miten rankka leffa edessä. Kuninkaan puheen voisi katsoa sitten sen perään. Kiitos toivotuksesta! :)

   Poista
 4. Onnea! Mikä mainio synttärilahja ja kun näyttää sääennusteista huolimatta satelevankin täällä meidän kulmilla, niin sohvannurkkaan vaan! :) Katsottiin Netflixistä ranskalainen leffa Koskemattomat - oli loistava, suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Koskemattomat tuli katsottua jokin aika sitten ja pidin myös kovasti. Oikea hyvän mielen leffa. :)

   Poista
 5. Loistavia valintoja. Rakastan etenkin Tahratonta mieltä ja Kuninkaan puhetta. Kirjava huntu ja Gangs of New York ovat vaikuttavia, surullisiakin, mutta ehdottomasti katsomisen arvoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ehdin katsoa kaikki mainitsemasi leffat. :)

   Poista
 6. Onnittelut tätäkin kautta ja antoisaa leffamaratonia!

  VastaaPoista
 7. No huh! Mieletöntä! Ja onnea minultakin vielä tätä kautta :)

  Ps. Oletko katsonut Suljetun saaren? Katsoin sen itse vähän aika sitten ja tykkäsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksesta! Ja kiitos Suljettu saari-leffan vinkkaamisesta! Jäi muutama vuosi sitten kesken mutta nyt taidankin katsoa sen vihdoin loppuun. Toivottavasti tällä kertaa uskallan katsoa. :)

   Poista
 8. Onnea onnea synttäreittesi johdosta ja minkä ihanan päivän oletkaan saanut toteuttaa! Huippua on tehdä sitä mistä itse nauttii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oli totisesti ikimuistoinen syntymäpäivä. Viimeseksi katsomani Kirjava huntu oli loppuhuipennus. Upea elokuva. :)

   Poista
 9. Hyvää syntymäpäivää 4-vuotiaalle blogillesi :)
  Ihan kivoja leffoja, joista osan olen katsonut. Minusta Kuninkaan puhe on loistava ja olenkin katsonut sen jo kolme kertaa. Suljettu saari ei minulle ollut kauhua, ehkä DiCaprio on liian söpö kauhuleffan pääosaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Suljettu saari meni jostain syystä kovasti ihoni alle. Yliluonnollisilta vaikuttavat jutut saavat minussa kylmiä väreitä aikaan.

   Poista
 10. Jälleen hauska lahjaidea :) En edes muista milloin olisin katsonut monta tuntia putkeen elokuvia tai tv-sarjoja... Oikein paljon onnea puolipyöreistä näin jälkikäteen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä leffamaraton oli hauska kokeilu. Harvoin tulee minullakaan katsottua mitään kovin pitkään, joten teki hyvää omistautua päivän ajaksi leffamaratonille. Olen sellaista puuhailevaa sorttia, joten tällaiset lepoava tarjoavat synttärilahjat ovat todella mieluisia. Kiitos paljon onnittelusta! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!