lauantai 9. toukokuuta 2015

Äitienpäivälahjaksi 12h lukumaraton
Hei! Tänä vuonna toivoin äitienpäivälahjaksi lukumaratonin. Malttamattomana pyysin saada käytää lahjani jo nyt lauantaina ja maratonini starttaakin aivan pian. Saan löllötellä lukemisen maailmassa tänään klo 10.00-22.00. Perhe on luvannut huolehtia tankkauksestakin toiveideni mukaan. Voi tulla aika herkkupainoitteinen maraton.

Kirjoiksi valitsin äitiyteen ja vanhemmuuteen jollain tapaa pureutuvia teoksia. Kirjat näkyvät yläkuvassa ja kaikki niistä kiinnostavat. Nyt onkin älyttömän vaikea päättää, millä kirjalla aloittaisin. Suosituksia otetaan siis todella mieluusti vastaan. Päivitän lukumatkaani tähän postaukseen, tervetuloa seurailemaan!

Klo 10.00 Lukumaraton starttaa Lahjat-romaanilla.

Klo 11.30 Lahjat-romaanin lukeminen etenee kahvin kera.

Klo 15.00 Lahjat (221 sivua) luettuna: Nämä olivat raskaimmat vuodet, nämä olivat tärkeimmät vuodet, nämä olivat parhaat vuodet. Tuulia tiesi että niin sanottaisiin kun kaikki tämä olisi ohi. Hänellä oli riittävästi näkemystä uskoa. Hänelle tulisi ikävä tätä kiirettä ja mölyä, sitä että hän ruosteisena ja rikkonaisenakin kelpasi lapsilleen, että lapset irrationaalisella vimmalla (& rationaalisella vaistolla) tarvitsivat häntä. Huikaiseva kaipaus kolisisi sydämeen kun tämä olisi ohi. Seuraavaksi Äitikortin pariin.


Klo 19.30 Äitikortti (249 sivua) luettu: Kehityspuolueen edustajien mielestä ekovanhemmat ovat tehneet kakasta elämäntavan, kehitysmaapuolueen edustajien näkemys taas on, että muiden ainoa tarkoitus on eri välineillään "hiljentää lapsi". Toisella puolella aitaa tehokkuuden maailmassa on sielläkin tehokkuuden kanssa vähän niin ja näin: kun perheet hukkuvat varusteisiin, vaatteisiin ja leluihin, elämä muuttuu kaaokseksi. Lopulta kummankin ääripään lopputuloksena on, että kotiin jäävä vanhempi voi täyttää kaikki päivänsä miettimällä aivan kaikkea muuta kuin itse vanhemmuutta, puhumattakaan omasta elämästään tai ympäröivästä yhteiskunnasta. Seuraavaksi katse kohti Pitkä tie äidiksi-kirjaa.Klo 22.00 Lukumaratoni päättyy Pitkä tie äidiksi-kirjan sivulle 77. Vaikka miltei viiden vuoden odotusaika tuntui joskus sietämättömän pitkältä, se valmisti meitä ja kypsytti meidät ihanien poikiemme vanhemmiksi. Teimme lujasti töitä ja opiskelimme paljon uutta, mutta suurin muutos tapahtui sydämissämme, jotka tulivat valmiiksi vastaanottamaan pojat. He ovat suurin lahja, jonka olemme saaneet. 

Lukumaratonin aikana tuli luettua yhteensä 547 sivua mielenkiintoista ja paikoin varsin painavaakin asiaa äitiydestä. Silti olo ei ole yhtään lukuähkyinen, vaan aion lukea vielä hetken yhden perheen adoptiotarinan kertovaa Pitkä tie äidiksi-kirjaa. Kiitos kaikille maratoniani seuranneille!

24 kommenttia:

 1. Ihana toive!! Kuulostaapa juuri sellaiselta äitienpäivälahjalta, josta minäkin tykkäisin (vaikken äiti olekaan). Ihan huippuidea. Kaikkea ei tarvitse ostaa rahalla, vaan hemmottelua voi saada juuri tuollaisista jutuista, hyvä kirja ja sen tuomat tunnelmat joihin heittäytyä. :) Nauti lukuhetkistäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset aineettomat lahjat ovat yleensä lemppareitani. Yhtenä vuonna toivoin koko perheen luontoretken ja sekin oli todella ihana lahja. Kiitos toivotuksesta ja mukavaa viikonloppua! :)

   Poista
 2. Hieno lahja, ja mainio temaattinen pinokin, onnea maratonille :)

  VastaaPoista
 3. Startti sujunut näemmä hyvin, joten kestävyyttä maratonille ja lukemisen iloa sekä oma-aikaista nautintoa Sinulle. Kerrassaan mainio lahja, siitä kaikkein arvokkaimmasta & arvostetuimmasta päästä tässä olevaisessa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavasti on maratoni kulkenut, kiitos toivotuksesta! :)

   Poista
 4. Loistava lahjaidea. :) Oikein leppoisaa lukumaratonia.

  VastaaPoista
 5. Oi mikä lahja! Hauskoja lukuhetkiä <3

  VastaaPoista
 6. Ihana lahjatoivomus ja ihana lahja. Oikein rentouttavia lukuhetkiä.

  VastaaPoista
 7. Kiva lahja! Ja minullekin tuttuja kirjoja on sinun kirjapinossasi. Minä aion kesällä ottaa kunnon lukumaratonin, nyt lukeminen on jäänyt ihan muutaman sivun iltalukemisiin.

  Rentouttavaa ja ihanaa äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin tullut viime aikoina luettua vähemmän, joten tuntuu todella kivalta tämä maratoonaaminen. Mukava keskittyä vaihteeksi kirjaan yhdellä kertaa kunnolla eikä pientä pätkää kerrallaan. Mukavaa huomista äitienpäivää! :)

   Poista
 8. Mietin samaa lahjaa mutta ajattelin vielä säästellä maratonin kesemmälle :)! Nauti!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesään maratoonaaminen sopiikin hyvin kun tarkenee ulkonakin lueskella. Kiitos toivotuksesta ja mukavaa viikonloppua! :)

   Poista
 9. Ohoo, pakko tulla sanomaan että olen vähän (paljon) kade saamastasi lahjasta :) Äitikortin olen lukenut ja siitä sain kyllä joitakin oivalluksen kokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukumaraton oli kyllä todella mieluinen lahja. Etenemistä siivittivät maukkaat herkkuyllätykset, jotka kuuluivat lahjaan. Viikon päästä ovat synttäritkin tiedossa, ehkäpä joku leffamaraton olisi pitsan ja muiden tarjoilujen kera myös kokeilemisen arvoinen lekottelulahja. Saapi nähdä mitä paketista kuoriutuu. :) Äitikortista postailenkin varmaan oman postauksensa vielä, sen verran paljon ajatuksia se herätti.

   Poista
 10. Ihana lahjatoive! Mä yritin hoitovapaalla ollessa lanseerata itselleni kirjastopäivän aina miehen vapaapäiväksi muttei se oikein saanut tulta alle... Onneksi nyt lapsen jo vähän kasvettua tuntuu että lukemiseen ehtii keskittyä vähän paremmin työarjessakin.
  Toinen asia, ei liity tähän postaukseen, mutta lähetän sulle kiitoksen kivasta vinkkauksesta Topeliuksen satunäyttelyyn. Asumme pääkaupunkiseudun ulkopuolella joten ihan jokapäiväisesti en pysty seuraamaan mitä lapsille on tarjolla, mutta on kiva lukea vinkkejä talteen. Tämänkin toteutimme kun nyt olimme hotellilomasella Helsingissä. Ja nyt osaan jo tulla etsimään blogeistasi, kun tiedän etukäteen että matka on tulossa. Kiitos! Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä mieluisa lahja, tulee varmasti pyydettyä lukumaraton tai joku muu vastaava lekottelulahja toistekin. Todella kiva kuulla, että blogista on ollut hyötyä. Kommenttisi piristi maanantaita, kiitos! :)

   Poista
 11. Ihana lahjatoive ja mukava kun perhe sen myös toteutti <3 Ja suoritus vielä päivään sopivalla teemakirjallisuudella, hauska idea :)

  Minä maratoonaan todennäköisesti sitten kesällä, toivottavasti sujuu paremmin kuin viimeksi, silloin tuli monenlaista keskeytystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä todella mieluisa lahja perheeltä, lahjaan kuuluneet herkutkin lämmittivät mieltä. :) Mukavaa kesäistä maratonia jo nyt toivotellen. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!