tiistai 28. huhtikuuta 2015

Yllätysillallista testaamassaHei! Pidän nykyään blogia myös Extempore-kulttuurisivustolle, joka tunnetaan tarjoushintaisista kulttuuririennoista ja yllätyselämyksistä. Sivustolla myydään nyt myös edullisia yllätysillallisia ja pääsin herkkusuuna ilokseni testaamaan konseptia. Yllätysillallista tai -lounasta ostaessaan ei tiedä, mihin ravintolaan Helsingissä päätyy. Vihjeeksi annetaan ravintolan tyyli, kaupunginosa, ruokalajien määrä, ruokailun hinta ja kellonaika. Illallisen ostettuaan saa tietoonsa, mihin ravintolaan suunta käy. Minulle tarjottiin lisäjännitystä ja pyydettiin vain saapumaan Hakaniemen metroaseman eteen puoli kuudeksi. Sieltä minut talutettiin perille ja huomasin saapuneeni rentoon ja nuorekkaaseen Kolmon3n-ravintolaan (Kolmas Linja 11).


Minun tulee käytyä ravintolassa syömässä valitettavan harvoin, mutta täytyy myöntää, että olin harkinnut yllätysillalliselle suuntaamista jo ennen kuin minua pyydetiin testihenkilöksi. Ruokailun kun saa Extemporen kautta tarjoushintaan. Keskimäärin alennusta ropsahtaa kuulemma 30 prosentin verran. Olen myös arka ja laiska kokeilemaan itselleni uusia ravintoloita, joten konsepti kiinnosti siinäkin mielessä. Tuleepahan vihdoinkin uskaltauduttua uusiin maisemiin. Testipaikaksi osoittautunut Kolmon3n oli minulle myös uusi maukas tuttavuus. 

Yllätysruokailua ostaessaan saa yleisellä tasolla tietää, millaisia vaihtoehtoja on tarjolla. Yleensä valittavat vaihtoehdot ovat kasvis, kala tai liha. Itse valitsin mahdollisimman vegaanisen vaihtoehdon ja sain eteeni mielenkiintoisen ohralla täytetyn, tomaatti-granaattiomenasalsan päällä köllöttelevän portobello-sienen. Tämä olikin uusi ja erikoinen makututtavuus, joka sopi yllättävän hyvin yhteen raikkaan avokadolisukkeen kanssa. Onneksi en inhoa sieniä. Kronkelille yllätysruoka voikin olla haaste mutta kaltaiselleni uutta innolla kokeilevalle positiivinen elämys.

Yllätysillalliseen sisältyy yleensä useampi ruokalaji. Pääsinkin maistelemaan pääruoan perään jälkiruokaa, joka oli vegaanille soveltuvaa kauniisti aseteltua raparpersisorbettia. Illallinen oli kaiken kaikkiaan todella onnistunut kokemus. Yllätysillallinen tuleekin hankintalistalleni jatkossa ainakin silloin, kun mietin kaverille tai puolisolle kivaa yllätystä esimerkiksi synttärilahjaksi. Samalla saa itsekin yllättyä. Mielestäni kokeilemisen arvoinen idea kaikille avomielisesti eri makuihin suhtautuville ja ravintolalaskussa mielellään säästäville. Parhaillaan tarjolla olevat yllätykselliset makumatkat löydät täältä

8 kommenttia:

 1. Hauska idea. Lahjaidea ja itsellekin yllätystä elämään, jos siltä tuntuu. Näyttää niin hyvältä että tuli nälkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosiaan hauska ja toimiva idea (ja ehkä Suomen ravintolakulttuurikin muutttuu tällaisten ideoiden myötä virkeämmäksi). Täytyy tunnustaa, että minun oli pakko syödä tätä postausta kirjoittaessani. Iski niin kamala nälkä. :)

   Poista
 2. Tosi hauska idea ja luulen (tai ainakin toivon), että moni siitä innostuu. Itse olen todella rajoittunut ruokien suhteen, joten tämä ei toimisi minulla. Toisaalta en edes kaipaa tämän kaltaisia ylläreitä, joten en kuulune kohderyhmään. :) Mutta siis uskoisin, että suurin osa ei ole näin "rajoittunutta" kuin minä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaan suosittelisi tätä konseptia ihmisille, joilla on jotain vahvoja raaka-aineinhokkeja. Itse voisin olla kauhistunut, jos ateria olisi esimerkiksi pääasiassa parsaa. En jotenkin lämpene sille. Tulisi kyllä sekin syötyä. Kaikkiruokaisille tämä on vallan hauska idea. :)

   Poista
 3. Extempore-sivusto on itselle uusi tuttavuus. Pitääpä kurkata.Jälkiruoka näyttää herkulliselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutustua. Extemporesta löytyy edullisia lähtöjä Helsingin, Turun ja Tampereen kulttuurielämään ja näitä edullisia yllätysruokailuja Helsingissä (toivottavasti pian muissakin kaupungeissa). Kerran olen itse kokeillut kulttuurilähdön suhteen Extemporea ja toimi sekin hyvin. Harrastuspohjalta tuolla sivustolla kirjoittelen, joten kehtaan suositella lämpimästi, kun en itse hyödy toiminnasta rahallisesti. :)

   Poista
 4. Pihi nainen, arkikin voi olla seikkallu! Tämä on upea idea. Minäkin otan kaiken aina varman päälle eli aina sama ravintola, sama matkakohde suunnilleen, sama kaikki;)

  Ystäväni tarjosi minulle eilen parsalounaan, mutta avokado ei ole suosikkini, sienet sitten senkin edestä. Eli luin siis vastauksesi Elegialle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä idea saa tosiaan mukavasti irti kaavoista. Oli virkistävää tutustua itselle uuteen ravintolaan ja ruokalajiin.

   Minulle puolestaan avokado on yksi suurimmista herkuista. Parsa on todennäköisesti kohdallani hieman tottumiskysymyskin. Hyvin valmistettuna uskon sen olevan herkullista. Pitäisi hieman totutella. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!