torstai 2. huhtikuuta 2015

Talvipuutarhan pääsiäistunnelmaa (ja ilmaista nukketeatteria)Hei! Helsingin Talvipuutarha (Hammarskjöldintie 1) on parhaillaan hurmaavassa pääsiäisasussa. Aina ilmaisen sisäänpääsyn omaava ison kasvihuoneen sisältä löytyvä puutarha on koristeltu värikkäillä noidilla, suloisilla pääsiäiskransseilla, posliinisilla pupuilla ja tipuilla sekä iloisen keltaisilla narsisseilla. Tarjolla tuntuukin olevan pääsiäistunnelmaa aidoimmillaan.

Talvipuutarha on auki myös pääsiäisenä (tarkemmat aukioloajat täällä), joten puutarha on kiva vierailukohde vaikka pääsiäisviikonlopulle. Nukketeatteri Sytkyt esittää aivan perheen pienimmillekin sopivaa nukketeatteria lauantaina 4.4., sunnuntaina 5.4. ja maanantaina 6.4. aina klo 13 ja klo 15 . Esityksiinkin on vapaa pääsy.Pääsiäistunnelman fiilistelyn lisäksi puutarhassa voi tutustua samalla mitä erilaisimpiin kasveihin. Kasvit on merkattu nimikylteillä, mikä helpottaa kasvien tunnistamista. Monille lapsille pienessä altaassaan polskivat komeat karpit tuntuvat olevan yksi retken kohokohdista. Puutarhan takaosasta löytyy vessa ja tarjolla on mukavia pöytäryhmiä, joissa syödä omia eväitä. Ulkona toimiva kahvila on auki yleensä vain kesäisin, joten omat eväät kannattaakin ottaa mukaan, jos haaveilee mehuhetkestä kasvien tutkailun ohessa. Tunnelmallista pääsiäistä kaikille.


16 kommenttia:

 1. Näyttääpä ihanalta! Me olemme viettäneet joka vuosi pääsiäisen muualla kuin pääkaupunkiseudulla ja näin moni perinteinen pääsiäistapahtuma jää kokematta ja näkemättä.

  Mukavaa pääsiäisen aikaa teidän perheelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä sama juttu, onneksi ehdimme tuonne tänä vuonna ennen pääsiäistä. Suloista pääsiäistä teidän perheelle. :)

   Poista
 2. Onpa tosiaan kiva tunnelma! Talvipuutarha on ihana paikka.

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvipuutarha on kyllä upea paikka. Mukavaa pääsiäistä! :)

   Poista
 3. Kiitti vinkistä! Tästä oli töissä puhe ja meinas kuitenkin unohtua, onneksi muistutit! Pitää mennä heti huomenna, kun ollaan huudeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että postauksesta oli hyötyä. Iloista pääsiäistä! :)

   Poista
 4. Ihanasti laitettu pääsiäistä, tuonne siis :) Kiitos vinkistä!
  Mukavaa pääsiäistä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Kaunista pääsiäistä toivotellen. :)

   Poista
 5. Upea paikka! Minä pidän kovasti tällaisista yhteisistä paikoista, ei kaikkea tarvitse olla omassa pihassa tai parevekkeella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvipuutarha on kyllä upea. Olen varsin laiska puutarhuri, joten nautin todella tällaisista yhteisistä keitaista. Mukavaa pääsiäistä! :)

   Poista
 6. On kyllä totta tosiaan upea ja perinteikäskin paikka! Meillä on tarkoitus keväämmällä seuraavan yökyläilyn yhteydessä poiketa ihastelemaan ja tutkimaan kasveja jo viidennessä polvessa... Iloista & leppoisaa Pääsiäistä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea perinne upeassa paikassa. Mukavaa pääsiäistä toivotellen. :)

   Poista
 7. Voi miten ihanan pääsiäisasun puutarha onkin saanut!
  Riemukasta pääsiäisaikaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta löytyy ihanan lämminhenkistä pääsiäistunnelmaa, narsissitkin ovat varmaan nyt auenneet komeimmilleen. Iloista pääsiäistä! :)

   Poista
 8. Talvipuutarhassa tuli rampattua aina lapsena, täti vei kovin usein retkille. Pakko viedä omatkin muksut sinne. :)
  Oikein mukavaa pääsiäistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mainiolta suunnitelmalta, iloista pääsiäistä Tiia! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!