keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Satumaan sankarit-näyttely on upea satumaailma lapsille

Hei! Päivälehden museo (Ludviginkatu 2-4) on vuodesta toiseen yksi suosikkikohteemme Helsingissä. Sakari Topeliuksen 150 vuotiasta Lukemisia lapsille-teosta juhlistava Satumaan sankarit-näyttely tuntuu jopa ylittävän kaikki paikan aiemmat näkemämme teemanäyttelyt. Alexander Reichstein on nimittäin muuttanut museon upeaksi Satumaaksi, jossa lapset saavat sukeltaa syvälle leikin ja mielikuvituksen maailmaan.Eri kuvittajien (mm. Rudolf Koivu ja Martta Wendelin) töitä yhdistelemällä syntyneiden jättimäisten kirjan aukeamien kautta kuljetaan Topeliuksen tarinoiden tapahtumapaikoille kuten linnaan, metsään, merelle ja Lapin lumisiin maisemiin. Lapsille on tarjolla rooliasuja ja kaikilla näyttelyn tavaroilla saa leikkiä. Näyttelyssä saa ilahduttavasti myös syödä eväitä. Me valitsimme eväsretkemme sijainniksi tunnelmallisen kodan, jossa kuuntelimme samalla nauhalta tulevaa Topeliuksen kertomusta Sampo Lappalaisesta.Toiminnallinen näyttely tuntuu olevan mukavan uskollinen Sakari Topeliuksen haaveelle omien satujensa käsittelyn suhteen. Hän kun toivoi lasten leikkivän tarinoitaan. Tämä todella tulee todeksi Satumaan sankarit näyttelyssä, joka tuntuu innostavan jähmeimmänkin lapsen leikin maailmaan. Näyttely on auki tiistaista sunnuntaihin klo 11-17 ja museoon on aina vapaa pääsy. Täällä tulee varmasti käytyä vielä monta kertaa lasten kanssa. Näyttely on onneksi auki 20.8.2015 asti, joten aikaa riemullisille vierailuille on mukavasti.
10 kommenttia:

 1. Tänne näyttelyyn meidänkin perheen on tarkoitus mennä. Viime lauantaina mietittiin Päivälehden museon ja Teatterimuseon välillä ja valittiin Teatterimuseo. Onneksi tämä Satumaan sankarit on niin pitkään vielä, että takuulla ehdimme käydä siellä, viimeistään kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teatterimuseossa ja tässä näyttelyssä onkin paljon samaa fiilistä. Teatterimuseosta löytyy kyllä selvästi enemmän tekemistä isommille lapsille. Tämä on erityisesti pienille lapsille mahtava paikka. Pian viisivuotiaame tykkäsi ikihyviksi, ajattelimme kyllä ensi kerralla ottaa 9-vuotiaammekin mukaan. :)

   Poista
  2. Vau, tuolla on ehdottomasti päästävä käymään. Hyvin pääsi tunnelmaan jo kuvia katsomalla :)

   Poista
  3. Suosittelen todella lämpimästi, innostava paikka. :)

   Poista
 2. Oi että mitä kuvia, todellakin sadunomaisia. Ai että olet oikeasti nero keksimään kaikkea kivaa ja erilaista puuhaa lasten kanssa. Kiitos taas kivasta vinkistä ja aurinkoista viikonloppua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on todella taianomainen paikka. Nelivuotiaamme kanssa käytiin vaativia neuvotteluja retken jälkeen, hän kun haluaisi tuonne nyt joka päivä. :) Kiitos ilahduttaneesta kommentistasi Tiia ja aurinkoista viikonloppua! :)

   Poista
 3. Voi hitsit sulla on hyviä vinkkejä! Kiitos! Tämän pidän mielessä. Pakko päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi, suosittelen paikkaa lämpimästi! Aurinkoista viikonloppua! :)

   Poista
 4. Tämä näyttely vaikuttaa niin hienolta. Kuvasi houkuttelevat tosiaan käymään siellä. Onneksi se on auki niin pitkälle loppukesään, että varmasti ehdimme koko perheen voimin käydä kokemassa näyttelyn. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä näyttely on aivan upea, eritoten tietysti lasten mielestä (jotka pääsevät leikkimään innostavassa Satumaassa). Suosittelen lämpimästi. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!