keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Entistä parempi Iso Numero

Hei! Pääasiassa pääkaupunkiseudun kaduilla myynnissä oleva Iso Numero-lehti on jo parin numeron verran ollut parempi kuin koskaan. Ulkoasu on nyt komea (sininen väri juttujen otsikoinnissa on kylläkin hieman kylmä ja kliininen) ja sisältöäkin tuntuu olevan enemmän. Noin puolet materiaalista näyttäisi olevan lehteä varten tehtyä ja puolet eri kulttuurilehdissä aiemmin ilmestyneitä artikkeleita. Jutut vuorottelevat herättelevistä keveämpiin kulttuurijuttuihin. Lehden hinta on viisi euroa ja rahalle saa mielestäni mukavasti vastinetta. Lehden sisältö kun on laadukasta ja mielenkiintoista. Samalla lehti ja lehden ostaja toimivat köyhyyden vähentämiseksi. Vähävarainen myyjä saa jokaisesta myymästään kappaleesta itselleen kolme euroa.Talven numeron kiinnostavinta antia oli juttu esikoiskirjailija Eveliina Lundqvistista ja hänen Salainen päiväkirja eläintiloilta-kirjastaan (juttu luettavissa täällä). Nyt myynnissä olevassa kevään 2015 numerossa on vieläkin enemmän houkuttelevia artikkeleita. Haastattelun kautta ääneen pääsevät Laura Malmivaara, Olavi Uusivirta ja Hector. Lehdestä löytyvät jutut luovuudesta ja sen katoamisesta kiireisessä yhteiskunnassamme sekä vegaaniäidin mietteet ihmisten suhtautumisesta perheensä ruokavalioon ovat myös makuuni erityisen mielenkiintoisia.

Aion ostaa lehden tulevatkin numerot. Kolme kertaa vuodessa ilmestyvän lehden ostaminen ei ole valtava rahallinen ponnistus ostajalleen, mutta on osaltaan lisäämässä inhimillisyyttä yhteiskunnassamme. Samalla lehti tarjoaa viihdyttävää ja ajatteluttavaa luettavaa. Voittoa tavoittelematon ja eriarvoisuutta vastaan työtä tekevä Iso Numero onkin monella tapaa kannattava hankinta.
2 kommenttia:

  1. Ohoh, tämä on tullut Suomeenkin. Siis oletan, että konsepti on sama kuin "The Big Issue", ainakin kuulostaa siltä. Täällä lehti ilmestyy viikoittain ja maksaa 2,50 puntaa. Tai oikeastaan se maksaa sen verran kuin siitä maksaa. Itse heitän extraa päälle, jos on "lempparimyyjä". :) Tuo Suomen lehti kiinnostaa kyllä eli ensi kerralla sinne tullessani täytyypi se ostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama konsepti tosiaan kyseessä mutta ilmestymistiheys on siellä kyllä huikea. Hieman harmitti kun ei tullut ostettua Tukholman vastaavaa lehteä, olisi ollut mielenkiintoista tutkailla sitä ja vertailla kotimaiseen. Lapset kyllä lahjoittivat kruunuja paikalliselle myyjälle ja saivat suukon vastalahjaksi. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!