Viiden minuutin bataatti-kookoskeitto (vegaanihaaste)
















Hei! Neljäs päivä Vegaanihaastetta menossa ja hyvältä tuntuu. Paino on hieman pienentynyt ja turvotus poissa. Tänään ruokalistalla oli todella nopea ja herkullinen bataatti-kookoskeitto (mukailtu versio tästä reseptistä). Tämä sosekeitto valmistuu narraamatta viidessä minuutissa. Ja vie miltei kielen mennessään!

Bataatti-kookoskeitto

800 g bataattisosetta (kaksi pötköä)
500 g tomaattimurskaa (yksi tetra)
1 tlk (400g) kookosmaitoa
1/2 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl Sambal Oelek-chilitahnaa tai chilimausteseosta
1/2 tl suolaa
mustapippuria

1. Kuumenna bataattisose, tomaattimurska, kookosmaito, vesi, sitruunamehu ja chiliseos kattilassa kiehuvaksi.
2. Mausta suolalla ja pippurilla.











Kommentit

  1. No on kyllä nopeasti valmistuva keitto! Minäkin taidan alkaa testailla erilaisia "kahvimaitoja", jos vaikka löytyisi joku vegaaninen vaihtoehto tavallisen iskukuumennetun tilalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valmistui kyllä supernopeasti, ja on varsin maittava keitto. Tuota kauramaitoa kannattaisi kenties kokeilla (ja muistaa aina ravistaa hyvin ennen käyttöä toisin kuin minä ensimmäisellä kerralla), siitä tuli hieman Hyla-maito mieleen. Lempparini tähän mennessä testaamistani. :)

      Poista
  2. Näyttää hyvältä! En ole tuollaista bataattisosetta kaupassa nähnytkään, täytyypäs seuraavalla kerralla metsästää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis ja todella maistuva keitto. Sopii hyvin antamaan lämpöä pakkaspäiviin. :) Tuo valmissose on kyllä kätevä, suosittelen!

      Poista
  3. Minäkin liityin tähän haasteeseen mukaan, mutten ole vielä ehtinyt aloittaa. Sekä minulla että miehellä on kova flunssa päällä ja ollaan nyt syöty mitä kaapista sattuu löytymään. Ehkä huomenna pääsen jo kauppaan ja pääsen mukaan haasteeseen. Tuo keitto vaikuttaa sellaiselta, jolla voisin aloittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä lämmittävällä keitolla helpottuu vamasti flunssaoireetkin, suosittelen. :) Tämä on aika pieni satsi, ajattelin itse seuraavalla kerralla lisätä joukkoon vielä tetrallisen tomaattimurskaa. Riittää pitempään.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit