maanantai 1. joulukuuta 2014

Tarinoiden puisto hellii elävällä Runojoulukalenterilla
Hei! Vierailimme tänään Tarinoiden puistossa Helsingin kaupungintalolla (Virka Galleria, Sofiankatu 1), jossa paljon muun katsottavan, koettavan ja luettavan lisäksi avautui elävän Runojoulukalenterin ensimmäinen luukku. Runojoulukalenterissa on mukana kahdeksan suomalaista runoilijaa, ja joka luukun alta löytyy uunituore jouluinen lastenruno. Ensi vuonna runot ilmestyvät koottuna yksien kansien välissä. Uusi kiva joulukirja siis tiedossa! Tänään luukun takaa löytyi mm. Aapo-kirjoistaan tutun Tuula Korolaisen runo. Oli hienoa kuulla joulurunon ensiesitys itsensä Korolaisen lukemana. Ohessa pieni klippi ilahduttavasta runonlausunnasta:


Runojoulukalenterin luukku avautuu joka päivä klo 12 Tarinoiden puiston ollessa avoinna (kiinni tulevana itsenäisyyspäiväviikonloppuna ja 24.-28.12). Tarinoiden puisto on avoinna 1.2.2015 asti ja paikkaan on aina vapaa pääsy. Runojoulukalenterin lisäksi esillä on laaja kattaus 40 kotimaisen nykykuvittajan upeita töitä. Nostalgiamatkaa tarjoaa puolestaan Maija Karman ja Maija-Kaarina Nenosen klassikkokuvitukset. 

Tove Janssonin kuvitusmaailmaan pääsee puolestaan konkreettisesti sisään sukeltamalla hurmaavaan Hattivattiluolaan (meinasin ottaa pienet tirsat pehmoisessa luolassa) tai hämmästelemällä Kansallisteatterilta lainattua isoa Mörköä. 

Tarinoiden puisto on tulvillaan lastenkirjoja ja lukemiseen löytyy rauhallisia sopukoita. Retkeen kannattaakin varata aikaa ja nauttia rauhassa paikasta. Tilassa järjestetään myös erilaista oheisohjelmaa kuten satutuokioita. Kotiin voi vielä ottaa Vinkkikioskista mukaan pienen käärön, josta löytyy lukuvinkkejä arjen iloksi. Lukemisiin! 


4 kommenttia:

 1. Heippatirallaa! Surffasin blogiisi ja taisin jäädä koukkuun lukijaksesi. Tarinoiden puisto kuulostaa mahtavalta paikalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi tervetuloa blogin kyytiin! Tarinoiden puistossa vierähti nopeasti puolitoistatuntinen, suosittelen piipahtamaan. :)

   Poista
 2. Ihana paikka!! Ja varmasi pienten mieleen, ehkä vähän isompienkin. :) Tuollaisia vinkkikioskeja voisi olla kirjastoissakin perinteisten kirjarivistöjen sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosi ihana paikka, toivottavasti mahdollisimman moni suuntaa tuonne askeleensa (ja toivottavasti saisimme myös pysyvän lastenkirjallisuustalon jossain vaiheessa). Kuvitusnäyttely antaa paljon niin aikuisille kuin lapsille ja Hattivattiluolassa köllöttely maistui aikuisellekin. :) Vinkkikioskit olisivat tosiaan aivan mainioita kirjastoihinkin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!