keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Joulun kirjat ja mietteet
Hei! Pitkästä aikaa meinasi iskea joulustressi. Onneksi eilen illalla sillileipää mutustaessani tunsin vihdoin joulurauhan laskeutuvan. Joulun tulisi olla rentouttavaa aikaa (Putipuhtaassa, täydellisesti onnistuneiden jouluruokien ja kauniisti käyttäytyvien lasten täyttämässä taloudessa. Yhtälö on toki hieman haastava), mutta jotenkin ne ajatukset siitä, millaista jouluna tulisi olla, meinasi koputella syyttävästi alitajunnassani. Noh, nyt on inhottava syyllisyydentunne ravisteltu olkapäältä ja on aika keskittyä olennaiseen. Siihen että kullakin on hyvä olla.


Omaan hyvään oloon kuuluvat luonnollisesti kirjat. Arpaonni suosi ja voitin Jääräpään (kiitos Ilona!) ja Ole hyvä-romaanin (kiitos Mai!) blogiarvonnoista. Ne tulivatkin mukavasti täydentämään joululuettaviani. Olen jo aloittanut Ole hyvä-kirjaa ja se on jo saanut minut pohtimaan auttamista, ja sitä, milloin on resursseja auttaa muita. Itsekin vielä melko pienten lasten äitinä yritän autella muita. Ehkä pitäisi joskus huokaista ja todeta, että kaikkeen ei veny. Pitäisi muistaa huolehtia myös omasta jaksamisesta. Helpommin sanottu kuin tehty.

Mutta positiivisempiin asioihin! Arpaonni on todella hellinyt minua viime aikoina ja voitin jopa joulukuusemme arpajaisista. Kiitos Tuomaan Markkinoille kauniista kotimaisesta kuusesta! Hauskaa, että kuusemme vietti ensin joulua Senaatintorilla, jonka seutu on henkilökohtaisesti todella rakasta ja minulle se virallinen Helsingin keskusta. Nyt hörötämme kaikki yhdessä täällä esikaupungissa. 


Lopullisesti joulustressin karisti Netflix, joka tarjoaa kuukauden mittaista ilmaiskokeilua ja jonka tarjoukseen nyt tartuimme. Koukutuin jo eilen Silta-sarjaan, jota katsoin puolison kainalossa illalla heti kahden ensimmäisen jakson verran putkeen. Välillä kunnon hömppä tekee poikaa! Toivotankin kaikille omannäköistä, mahdollisimman stressitöntä joulua. Täydellinen joulu on harvemmin täydellinen. ;) 

12 kommenttia:

 1. Hienoa jos joulurauha on löytynyt! Meillä on muuten rento joulu tulossa, kunhan tunnin päästä alkavasta parin tunnin pönötysosuudesta selvitään (= appivanhemmat käyvät kylässä).

  Onpa sulla ollut hyvää tuuria arvonnoissa. Ihanaa ja rentoa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin lipsahtaa suorittamisen puolelle. Rauha tuntuu todella hyvältä. Mukavaa joulua teidän perheelle! :)

   Poista
 2. Silta on niin mielettömän hyvä sarja! Nyt odotellaan vain uutta tuotantokautta. Myös saman maan eli Tanskan tuotantoa olevaan Perilliset -sarjaan saataneen jatkoa.

  Oikein lumottua joulua sinulle, Pihi nainen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein odotan jo iltaa ja pääsyä taas Sillan pariin. Todella koukuttavalta vaikuttaa. Perilliset on myös yhä katsomatta, kenties sitten ensi jouluna.

   Kiitos ihanasta toivotuksesta ja sitä samaa <3

   Poista
 3. Komppaan Leenaa ja kehun (tanska-ruotsi) Siltaa.
  Kivaa ja rentouttavaa lumivalkeaa Joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tuo versio katsannassa, mainiolta vaikuttaa. Kiitos vielä kirjasta ja tunnelmallista joulua! :)

   Poista
 4. Oikein hyvää joulua sinne kirjojen ja Sillan siivittäminä.
  Ja minä olen jo suosiolla luopunut täydellisyyden tavoittelusta jouluna ja muulloinkin; täydellisyys kun on vielä tylsääkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kahden jakson verran on jälleen sarjassa edetty. Tulee varmasti muistettua tämä joulu osaltaan tuosta sarjasta.

   Pitäisi muistaa tuo täydellisyyden tavoittelun turhuus, välillä aina haksahtaa kulkemaan haavekuvien perässä. Ahdistushan siitä vain tulee. Leppoisaa joulua toivotellen. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!