Videota ja kuvaa Jo Nesbø-illastaHei! Eilen vietettiin viihtyisää dekkari-iltaa Jo Nesbøn seurassa Bio Rexissä (kiitos lipuista Bonnier Booksille ja seurasta Rakkaudesta kirjoihin-blogin Annikalle). Haastattelijana toimi tennistähti Jarkko Nieminen, joka hoiti homman mielestäni tyylikkäästi. Kysymysten kautta selvisi, että Nesbølle on tärkeää suunnitella kirjaa etukäteen ja kertoa valmis tarina lukijalle. Hän ei halua olla kirjailija, joka ei tiedä itsekään minne tarina vie. Ennen haastattelua saimme kuitenkin kuulla muutaman kauniin kappaleen laulaja-lauluntekijä Aino Vennalta. Tässä minuutin mittainen makupala esityksestä:


Ainakin Iltasanomissa illasta on nostettu esille ns. Pierugate eli Jarkko Niemisen tunnustus paukkujen päästelystä tennismatsin aikana. Itseäni hätkähdytti kuitenkin enemmän Nesbøn mietteet siitä, kuinka hänestä kirjailija on turhin kaikista. Kaunokirjallisuus ei hänen mielestään ole tärkeää, vaikka hän sittemmin nostikin esille muutamia hienoja kirjailijoita historiasta. Kirjallisuushan on äärimmäisen tärkeää! Se tekee meistä parhaimmillaan humaanimpia ja viisaampia. Kirjallisuus avartaa. Ainakin jos lukee muutakin kuin Hitlerin Mein Kampfia. 

Dekkari- ja tennisfanit sulassa sovussa.

Lopuksi saimme vielä nähdä kirjatrailerin Nesbøn uusimmasta dekkarista Isänsä poika (tsekkaa traileri täällä). Trailerissa näkyvä, kostoa janoava poika tuli piipahtamaan myös konkreettisesti lavalla. Hivenen värisytti. Nesbø paljasti, että tässä hänen uusimmassa dekkarissaan on vivahteita jopa Uudesta testamentista. Kirjan päähenkilöä eli poikaa kuvataan aina jonkun toisen kautta kuten Jeesusta aikoinaan. Mielenkiintoista. Saimme lisäksi kuulla pätkän kirjasta Paavo Kerosuon lukemana. Tässä pätkä lukuhetkestä: 


Kokonaisuudessaan puolitoistatuntinen kului varsin kiinnostavissa ja leppoisissa merkeissä. Ainoastaan katsojakysymyksiä jäin kaipaamaan. Ne olisivat voineet virkistää yleisöä, jonka tehtäväksi jäi istua ja kuunnella. Lopuksi halukkaat saivat vielä kirjailijalta nimmarin kirjaansa. Itse livahdin Helsingin pimeään iltaan ja suuntasin kohti kotia. 

Kommentit

  1. Voi miten ihana postaus! Yritän saada itsekin jotain tänään aikaan :)

    <3

    VastaaPoista
  2. My God, että kesti! Viimein sain postauksen tehtyä!

    <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit