perjantai 28. marraskuuta 2014

Vaatteidenvaihtoillan löydöt

Hei! Osallistuin Luonto-Liiton järjestämään vaatteidenvaihtoiltaan Pauligin huvilalla Helsingissä. Iltoja järjestetään joitakin kertoja vuodessa. Itse olin nyt mukana ensimmäistä kertaa. Tapahtuma oli aivan mahtava! Huvilalle sai tuoda omia tarpeettomia, hyväkuntoisia vaatteita (muttei välttämättä tarvinnut) ja mukaan sai napata niin monta itselle tarpeellista vaatetta kuin löysi. Toin mukanani joitakin vaatteita ja lähdin pois todella mieluisten löytöjen kera. Vaatevalikoimani on todella suppea, joten mustat farkkulegginssit, kaksi hametta (joista toisesta, Marimekon tummanharmaasta villahameesta, tuli heti suosikkini), villatakki, kaulaliina ja kolme neulepaitaa tulivat todelliseen tarpeeseen.


Illan idea on mielestäni mainio. Monilla on kotona tarpeettomia vaatteita, mutta niitä ei välttämättä jaksa kuvata nettimyyntiä varten tai myydä kirpputorilla. Vaatteiden vaihto tuntui todella kätevältä ja kaikille osapuolille hyvää mieltä tuottavalta tavalta päivittää vaatekaappia. Vaatteet löytyivät helposti, sillä eri pöydät oli nimetty tietyille vaatteille. Housut löytyivät yhdeltä pöydältä, paidat toiselta. Mekot ja takit roikkuivat omissa tangoissaan. Ilta innosti minua niin, että aloin haaveilla lastenvaatteiden vaihtotapahtuman järjestämisestä omalla asuinalueella. Ehkäpä alueemme leikkipuisto lainaisi tilojaan tarkoitukseen. Lopuksi vielä hieman pimeä mutta onnentäyteinen kuvakavalkadi löytämistäni vaatteista.

Villahame, maksineule (kaltaisteni konvehtiensyöjien lemppari), sähäkkää sinistä ja dramaattista mustaa

22 kommenttia:

 1. Upeita löytöjä! Olin itse tulossa myös paikalle, mutta agility-yhdistyksen tapaaminen ajoi sitten tämän edelle. Pitää ensi kerralla yrittää paikalle, olisi ainakin tuotavaa jos ei vietävää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Itse huvilakin on niin ihana paikka. Kaikilla tuntui olevan myös todella iloinen mieli kun vaatteet pääsivät kiertoon ja löysivät tarvitsijansa. :)

   Poista
 2. Kivoja löytöjä! Näinkin telkkarissa juttua (uutisissa?) tästä vaateidenvaihtoillasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hoksasin saman klipin uutisissa, mahtavaa että kierrätys ylittää uutiskynnyksen. :) Minäkin hiihtelen siellä taustalla kyseisessä uutispätkässä. Tässä vielä kyseinen Kymmenen Uutisten lähetys, klippi vaatteidenvaihtoillasta alkaa kohdasta 13.30. http://www.katsomo.fi/?progId=406187

   Poista
 3. ihan mahtavaa! olisin tosi mielelläni ollut mukana, sekä sinne tuoden (!) että - jos onnea on - jotain (vähemmän) pois vieden. Oliko ihmisiä tosi paljon? Olen tosi iloinen että tuollaisia tapahtumia on ja että ovat suosittuja. Vaatteiden liiallinen osto on ollut teema joka on mietityttänyt paljon viime kesästä lähtien, luettuani Rinna Saramäen vaikuttavan Hyvän mielen vaatekaapin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli aivan mahtava tapahtuma ja onneksi niitä järjestetään jatkossakin. Paikalla oli yhtä aikaa noin 100 henkeä (vajaa 400 henkeä oli ilmoittautunut), isossa huvilassa mahtui hyvin tekemään löytöjä. Turun suunnalla asustaville vinkiksi, että Turussa järjestetään vaatteidenvaihtoilta 10.12. Turun Luonnonsuojelukeskuksella. Tapahtumasta infoa: https://www.facebook.com/events/1505911046345943/

   Poista
 4. Noi ovat tosiaan mainioita! Minäkin olin vastaavassa parisen viikkoa sitten, pitäisi kuvata asut myös :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mainio idea tosiaan tällainen vaatteidenvaihto! Toivottavasti toiminta yleistyy entisestään. Rohkeasti vaan asukuvia kehiin (itseäni nauratti kun yritin ottaa noita kuvia ja samalla takapuolellani peittää takana olevaa romuläjää, vielä vähän matkaa tasokkaisiin päivä asu-kuviin ;)). Toivottavasti kuvista saisi kuitenkin kuvan, että vaatteet olivat hyväkuntoisia ja tyyliä löytyi todellakin laidasta laitaan. :)

   Poista
 5. Hitsi, minäkin olen monesti meinannut lähteä vaatteidenvaihtoiltaan mutta en ole jotenkin kehdannut kun olen ajatellut ettei mun vaatteet kelpaa kenenkään. Mitä siellä tehdään niille vaatteille, jotka eivät löydä uutta omistajaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti vaan mukaan! Ainut rajoitus on, etteivät vaatteet saa olla pahasti kuluneita tai rikkonaisia (tyyliin nappi saa kyllä puuttua). Järjestäjät huolehtivat yli jääneistä vaatteista ja toimittavat ne jatkokiertoon (osa esim. tekstiiliteollisuuden materiaaliksi). :)

   Poista
 6. Sinä teit sitten upeat löydöt =)

  En ollut huomannut laisinkaan tätä tilaisuutta. Olisi ollut mukavaa tulla mukaan.

  Olen itse ollut ystävän järjestämissä vaatteidenvaihtopäivässä ja se oli todella hausjaa ja järkevän tuntuista toimintaa. Tällaisia tilaisuuksia voi helposti järjestää itsekin ystävien +ystävien ystävien kesken kotona. Ylijääneet vaatteet voi sitten viedä vaikka hyväntekeväisyyteen, sillä niitä taitaa aina jäädä jonkin verran ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Ystävien ja ystävien ystävien kanssa illan järjestäminen kuulostaa erinomaiselta idealta. Se myös mukavasti motivoisi kaappien läpikäymistä helposti siirtäviä. Täytyypä alkaa kysellä josko vaikka lähialueen äidit innostuisivat kierrätysillasta. :)

   Poista
 7. Mä olisin halunnut tulla, mutta olin töissä. Mullakin olis kotona kierrätettäviä vaatteita ja olis kivempaa laittaa ne kiertoon tuollaisessa tapahtumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi ettet päässyt iltaan. Jos et vielä ole, niin kannattaa liittyä Luonto-Liiton kulutuskriittiseen toimintaryhmään Facebookissa. Saa heti tiedon tulevista vaatteidenvaihtoilloista. :)

   Poista
 8. Nämä on loistava keksintö! Oon Oulussa käyny kaikissa mihin suinkin oon päässyt paikalle... ja tätäkin näköjään kirjoitan vastaavasta tapahtumasta meille muuttaneissa velourpöksyissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat ja ihana kuulla että näitä järjestetään joka puolella Suomea. :)

   Poista
 9. Onpa kannatettava tempaus. Pitäisi ehkä järjestää useammin, koska tilaisuus näytti olevan täyteen bookattu. Hyvä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin hyvä idea jota voi harrastaa myös pienemmässä mittakaavassa. Juuri täällä suunittelen asuinalueellemme pienimuotoisempaa lastenvaatteiden vaihtoiltaa. :)

   Poista
 10. Oi! Hienoja löytöjä! Ja tuo Pauligin vanha huvila... Se on vaan aina niin kaunis. Täällä susi-ja pororajankin takana saisi järjestää tällaisia tempauksia! Ehkä pitää ryhtyä puuhanaiseksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt on lämmintä laittaa päälle. :) Puuhanaiseksi vaan! Itsekin innoistuin niin että toivottavasti saan lähiaikoina pystyyn pienimuotoisemman iltaman asuinalueellemme.

   Poista

Kiitos kommentistasi!