keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Flunssaoloa kohentanut Hääyöaie


Sophie Kinsella: Hääyöaie (<-Adlibris)
Alkuteos: Wedding Night, 2013
Suomentanut: Aila Herronen
Kustantaja: WSOY, 2014
Sivuja: 389
Goodreads-tähdet: ★ liked it

'Me... no, me törmättiin maistraatin lähellä ja käytiin parilla drinkillä ja yksi juttu johti toiseen.'
Lottie kuulee asiasta joka tapauksessa. Paras, että hän kuulee sen minulta. 
'Ei voi olla totta!' Lottien ääni kuplii linjalla. 'Täydellistä! Me voidaan pitää kimppahäät.'
Kukaan muu kuin Lottie ei ehdottaisi moista. 
'Voi ei! huudahdan. 'Minä mietin ihan samaa. Voidaanko me ratsastaa alttarille samanlaisilla poneilla?'
Tällä kertaa sarkasmi pääsee kuin pääseekin Lottien korviin asti. 
'Älä viitsi!' hän sanoo paheksuvaan sävyyn. 'Ei sitä voi tietää. Pidä mieli avoinna. Minäkin tapasin Benin ihan yhtäkkiä, ja tässä sitä ollaan.'
Niin, tässä sitä ollaan. Nainen, joka ei ole toipunut edellisestä suhteesta, ja mies, jolla on keski-iän kriisi, ovat syöksymässä päätä pahkaa harkitsemattomaan avioliittoon. Disney on varmasti tehnyt siitä laulun, jossa suudelma rimmaa katkeran oikeustaistelun kanssa. 

Hei! Sophie Kinsellan Varsinainen talousihme kutkutti mukavasti nauruhermojani aikoinaan, joten odotukseni olivat korkealla kirjailijan uusimman chick lit-teoksen suhteen. Mielestäni Hääyöaie ei kuitenkaan yltänyt Varsinaisen talousihmeen tasolle vaikka Hääyöaiekin nauratti paikoitellen mukavasti ja helpotti oloa flunssaa potiessani.

Hääyöaie kertoo kolmekymppisistä siskoksista Lottiesta ja Flissistä. Molemmat ovat kokeneet vastikään suuria sydänsuruja. Lottien pitkäaikainen rakkaus Richard ei halua avioitua, mikä saa Lottien tulevaisuudenhaaveet lapsineen ja omakotitaloineen romahtamaan. Isosisko Fliss on puolestaan keskellä todella likaista avioeroa. Kun pikkusisko tapaa yllättäin ensirakkautensa Benin ja aikoo paukauttaa tämän kanssa välittömästi avioon, päättää Fliss puuttua tilanteeseen hinnalla millä hyvänsä. Flissin ainoaksi keinoksi jää pariskunnan hääyöaikeen toteutumisen estäminen. Tällöin avioliiton voisi mitätöidä ilman avioeroa. Voi arvata, että todella himokkaan pariskunnan toisistaan erossa pitäminen on haasteellista jopa pikkusiskonsa sotkuja siivoamaan tottunelle Flissille. Luvassa on katastrofi toisensa jälkeen.

Hääyöaie tarjoilee muutamia todella herkullisia naurunpyrähdyksiä, mutta kokonaisuudessa kirja alkoi melko nopeasti tuntua juonellisesti saman toistolta. Hääyön estäminen erilaisilla tavoilla alkaa loppupuolella jo hieman uuvuttaa. Kirja keskittyy pitkälti seksin ympärille eikä se ole mielestäni samalla tavalla kepeän romanttinen ja hauska kuin esimerkiksi Varsinainen talousihme. Hääyöaie oli ihan mukava kirja flunssan selätykseen muttei kohdallani sen enempää.

Hääyöaikeen ovat lukeneet myös mm. Maija (joka suosittelee kirjaa kevyen höpöhöpöviihteen kaipuuseen), Noora (joka olisi toivonut Kinsellalta tasokkaampaa tekstiä) ja Norkku (jonka mielestä kirja on taattua Kinsellaa).

8 kommenttia:

 1. Olen kanssasi melko lailla samaa mieltä Hääyöaikeesta. Ihan sujuvaa viihdettä, paikoin hauskaakin, mutta käänteiden karsiminen olisi tehnyt terää. Jossain vaiheessa väsyin, kun alkoi tuntua, että juoni ei etene vaan kiertää kehää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppupuolella alkoi tosiaan tuntua, että kirja pyörii saman asian ympäri. Mutta kunhan kevyen luettavan kaipuu taas iskee, niin kokeilen jotain vanhempaa Kinsellan kirjaa. Toivottavasti kenelläkään ei jää kinsellat tähän yhteen kirjaan, todella mainioitakin kirjoja kun häneltä tuntuu löytyvän. :)

   Poista
 2. Minä olen teidän kanssanne samaa mieltä, Hääyöaie oli ihan toimiva, muttei parasta Kinsellaa. Pihi nainen, sinulle suosittelen ehdottomasti Kinsellan Kevytkenkäistä kummitusta, se on mielestäni kirjailijattaren paras kirja, ja todella nauruhermoja kutkuttava! :) Minä olen lukemassa sitä toistamiseen, ja se paransi lukujumini. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin heti käydä napaamassa tuo Kevytkenkäinen kummitus kirjastosta, näytti tuurilla olevan hyllyssä. Kiitos vinkistä Krista! :)

   Poista
 3. Yhdyn tähän kuoroon ja komppaan Kristaa Kevytkenkäisestä kummituksesta! Äänikirjana toimi kuin häkä, aiheuttaen noloja tilanteita ruuhkabussissa naurunremahduksilla. Tähän Hääyöaikeeseen liittyy toinen ruuhkabussi ja äänikirja -kokemus. Kokemukseen liittyy paikoiltaan irtoavat kuulokkeet ja seksikohtaus kirjassa. Kokemukseen liittyy punastuminen ja oppi, että ääneennauraminen on huomattavasti vähemmän kiusaannuttavaa kuin kanssamatkustajien, jotka kuvittelevat sinun kuuntelevan jotain huomattavasti likaisempaa kuin Kinsellaa, ilmeet, kun bussimatkaa on vielä riittävästi edessä. ;)

  VastaaPoista
 4. Komppaan teitä kaikkia muita siinä, että tämän kirjan vitsi ei kantanut loppuun asti. Viihdytti kyllä, mutta nauraa en jaksanut enää alkuosan jälkeen. Kinsellan parhaaksi minä väittäisin kirjaa Salaisuuksia ilmassa, mutta Kummituskin on kyllä hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Salaisuuksia ilmassa täytyy myös laittaa lukulistalle. Kevytkenkäisen kummituksen kävinkin jo nappaamassa kirjastosta. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!