Muheva punajuurikakku
Punajuurikakku
3 munaa
3 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kanelia
1 tlk ananasmurskaa (n. 200 g)
n. 300 g punajuurta
2 dl rusinoita
1 1/2 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
1. Raasta punajuuri hienoksi raasteeksi.
2. Sekoita vehnäjauhot, suola, leivinjauhe ja kaneli keskenään.
3. Vaahdota munat ja sokeri.
4. Lisää vaahtoon puolet rypsiöljystä ja jatka sekoittamista. Siivilöi jauhoseos joukkoon. Sekoita.
5. Lisää punajuuriraaste, ananasmurska (valuta ensin liemi pois), rusinat, pähkinärouhe ja loput öljystä.
6. Lapa taikina leivitettyyn isoon leipävuokaan. Paista uunin alatasossa 175 asteessa n. 50 minuuttia.
Vinkki: Korvasin pähkinät mantelirouheella, sillä pähkinöitä ei sattunut olemaan. Mikä tahansa rouhea aines tuntuu sopivan tähän syksyisen rehevään kakkuun. Kakun maku tuntuu lisäksi vain paranevan jääkaappisäilytyksessä. Punajuurikakku myös säilyy hyvin.
Minusta se näyttää hyvältä! Olen ihan hulluna punajuureen, joten alkoi kiinnostaa. Saatan välittää reseptin miehekkeelle ja käskeä tekemään (itsehän en siis kokkaile: menee hermo heti, jos joutuu vähänkin kauemmin kyökissä häärimään). Onko tuo kovin makeaa? Ananasmurska ja punajuuri yhdessä kuulostaa melko erikoiselta, mutta ilmeisesti toimii, kun kerran ohjeessa niin sanotaan. :D
VastaaPoistaEi ole mielestäni kovin makeaa, makeustasosta tulee porkkanakakku mieleen (ilman kuorrutetta). Ihan kivasti ananasmurska paiskaa kättä punajuuren kanssa, enpä olisi itsekään uskonut. Molemmat tuovat kakkuun mehevyyttä. Ja kun kakku on ollut jääkaapissa jonkin aikaa, se tiivistyy ja näyttääkin vähän kivemmalta kuin tuossa kuvassa heti tuoreena. Yllättävän hyvä syksyherkku. :)
PoistaOis pitäny sittenkin kasvattaa tänä vuonna myös punajuuria...
VastaaPoistaEttä punajuurikakku. Porkkanakakkua olenkin jo tälle syksylle syönyt, mutta että punajuurikakkukin on olemassa!
Kahden Naisen Loukussa
Punajuuresta on kyllä moneksi. Itse en kykene syömään porkkanakakkua, sillä kyllästyin siihen lapsena (äitini taisi olla lapsuudessani aika innokas juureskokki ;)). Jotain samaa maukkuutta näissä kakuissa kylläkin on. Herkullinen tapa harhauttaa joku juuresten inhoaja syömään juuresta. :)
PoistaMielenkiintoinen kakku, täytyykin kokeilla.
VastaaPoistaRohkeasti kokeilemaan, kakku maistuu kymmenen kertaa paremmalta kuin miltä se näyttää. :)
Poista