sunnuntai 3. elokuuta 2014

Yhteisvoimin ponnistettu PartiomestariHei! Palasin viime yönä Partiomestarin kuvauksista Kemiönsaaresta ja Turusta. En malttanut tänään aamukahviakaan juoda, sillä halusin heti päästä bloggaamaan teille kokemuksistani. Filmaukset eivät nimittäin olleet aivan perinteiset vaan isoksi osaksi vapaaehtoisvoimin ponnistettu. Ja ne nuoret osallistujat. Me bloggaajat tulimme kisaan kannustamaan näitä kisaavia nuoria mutta päädyimmekin itse jopa enemmän ja ainakin paljon äänekkäämmin kannustetuiksi kisaajien puolelta. Voin sydämeni pohjasta todeta, että kaikki kisan kilpailijat ovat todellisia partiomestareita.

Mahtava, koskettavakin viikonloppu siis takana. Ja joka paikkaan kolottaa hyvällä tavalla. Pääsimme nimittäin tosiaan itsekin osallistumaan kolmeen kisatehtävään. Saavuimme perjantaina lähes suoraan laulutehtävään äimistelemään kisaajien hienoja lauluesityksiä. Säestyksestä vastasi taitava St. Notes-lauluyhtye. Tehtävän lopuksi saimme itsekin maistaa miltä kameran edessä olo tuntuu (pelotti!). Onneksi yleisö oli mitä kannustavin. Päätimme bloggaajina nostaa hattua kisaajien ja tekijöiden yhteishengelle ja esittää kappaleemme Tulimme uutta oppimaan koko bloggaajaryhmän voimin. Voit katsoa esiintymisemme täällä.

Joskus tuntui kuin joku olisi seurannut...
Seuraavaksi pääsimme suunnistamaan. Onneksi ohjeita oli tarvittaessa antamassa maailmanmestari Mårten Boström, sillä moni meistä bloggaajista oli suunnistanut viimeksi yläasteella. Kaikki kuitenkin puhkuivat intoa tehtävän jälkeen. Lisääkin olisi voinut rasteja metsästää. Kiitos vielä helsinkiläiselle Piraatit-vartiolle heidän kompassinsa lainasta ja jälleen kaikille kisaajille mielettömästä kannustuksesta. Ja tämähän täti jopa juoksi kun tsempattiin.

Mårten Boström ja kisan juontajat Juha ja Ronja
Illalla paisteltiin nuotiolla lättyjä ja kuunneltiin löytöretkeilijä Pata Degermanin kertomuksia tiukoista tilanteista ympäri maailmaa. Ja paljastipa hän tällaisen korkeanpaikankammoisen lohduksi, että myös hänenlaistaan rohkeaa seikkailijaa pelottaa välillä. Ohjeeksi hän antoi itsensä altistamisen askel kerrallaan. Yksi kisassa työskennellyt partiolainen (kiitos Inna-Pirjetta) vinkkasi minulle myöhemmin, että miehen uskomattomista retkistä kertova Löytöretkeilijä Pata kannattaa lukea. Lukulistalle menee.

Löytöretkeilijä Pata ja bloggaajiaLauantaiaamun kisapaikkana oli korkeuksiin johdattava Flow Park. Onni oli, että paikasta löytyi myös rata, josta oli helppo lähteä korkeanpaikankammoisenakin liikenteeseen. Kisaajat kylläkin laitettiin pienen treenin jälkeen suoraan todella korkealle. Huh huh.

Viikonloppu oli siis monelle tapaa hurjaa menoa, täynnä heittäytymistä niin fyysisesti kuin henkisestikin. Ja tässä oli vain pari kilpailun tehtävistä. 1.9. klo 16.30 TV2:lla starttava Partiomestari 2014 tuleekin olemaan todellinen jännitysnäytelmä. En tiedä itsekään mikä vartio voiton lopulta vie. Kiitokset vielä koko Partiomestari 2014-tiimille ikimuistoisista päivistä.

Kuvassa perheemme yhteisen juontajalempparin Ronjan kanssa 

8 kommenttia:

 1. Teillä on ollut vauhdikas reissu. :) Tuo Flow Park näyttää aika kammottavalta... siis ainakin tuo kuvan viritys on semmoinen, että olisin jättänyt väliin. Tosin enpä minä mikään partiolainen koskaan ole ollutkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhtia tosiaan piisasi. :) Flow Parkissa uskaltauduin vain ihan helpoimmalle tasolle, huimasi jo yläilmoihin katselu. Korkeat paikat ovat siis tämänkin reissun jälkeen yhä valloittamatta. Mutta esiintymispelkoni kohtasin ja huomenna kirjoittelen toisesta pelosta, jonka matkalla selätin.

   Poista
 2. Ihana viikonloppu ollut sinulla! Upeita juttuja, wau! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno viikonloppu takana. Harvemmin pääsee tällaiseen mukaan joten paljon uutta opittuna. :)

   Poista
 3. Näyttää kivalta! Flow Park näyttää samanlaiselta kuin vuosi sitten kesällä käymämme Valgerannan seikkailupuisto (Pärnun lähellä) ja tämän kesäinen Tarton seikluspark. Heh, tosin minähän seisoin vain valokuvaamassa ihan maan kamaralla, pojat menivät kuin pienet marakatit radat läpi, ne huimatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan lapsemme tästä vielä vähän kasvavat niin pitää mennä testaamaan Flow Park tai samantyyppinen seikkailupuisto joko Suomessa tai muualla (kiitos vinkeistä!). Minulle tuollainen on aika painajaismainen kohde mutta ymmärrän hyvin miten hauskaa tuollaisessa voi olla, jos ei omaa korkeanpaikankammoa. Matalallakin radalla sain jo hyvän lihastreenin, joten myös virkistävä tapa harrastaa liikuntaa. :)

   Poista
 4. Onpa hauska kuulla että viikonloppu oli onnistunut! Koko Partiomestari myös kuulostaa symppikseltä ja kivalta ohjelmalta, pitäisiköhän sitä itsekin etsiytyä television ääreen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan mukava ja mielenkiintoinen viikonloppu. :) Tuli taas tuolla hoksattua että liikuntakin voi olla hauskaa. Itse aion tietysti liimautua joka maanantai katsomaan Partiomestaria kunhan sarja alkaa. Toivon etten vilahtele pahasti jaksoissa. Yritin olla seisomatta kameroiden tiellä mutta pari kertaa huomasin töllisteleväni ihan väärässä paikassa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!