perjantai 22. elokuuta 2014

Kuuden kirppiksen kierros (Hki)

Söpö Little Copenhagen-myymälän kirppis

Hei! Lähdin tänään tutkailemaan Helsingin keskustan kirpputoritarjontaa. Tarvelistalla oli mm. lenkkarit ja ulkoiluhousut tokaluokkalaisellemme. Mukaan pakkasin pientä purtavaa ja kartan, johon olin merkannut 13 kirpputoria kantakaupungin alueella. Lopulta löysin listani kirpputoreista kuusi, moni listani kirppareista kun oli valitettavasti joko muuttanut tai vaihtanut tiloja. Tässä kuitenkin pieni virtuaalinen kirpputorikierros Helsingissä, olkaa hyvä.

Viihtyisä Fida - Lönkka


Aloitin kierrokseni Fida-lähetystorilta Lönnrotinkatu 4:stä. Heti alkuun todella positiivinen kirpparikokemus. Vaatteet olivat siististi esillä ja asiakkailla hyvin tilaa kulkea myymälässä. Myymälän viihtyisyyden eteen oli selvästi tehty töitä. Monesti Fidoissa tuleekin tunne, että jutussa ollaan sydämellä mukana. Viidellä eurolla mukaani lähti virkattu kori tyttären hiuspompuloiden ja pantojen säilytykseen. Myymälässä tuntui olevan melko kohtuulliset hinnat kaikin puolin.

Virkattu kori lähti meille
Seuraavaksi suuntasin Iso Roobertinkadun UFFiin (Iso Roobertinkatu 4-6). UFFissa hintataso on yleensä mielestäni suolainen, jollei ole paikalla tasarahapäivinä. Iso-Roban liikkeen erikoisuus on alakerrasta löytyvä valtava valikoima erilaisia farkkuja. Jos siis etsit farkkuja, on tämä kohteesi. Tällä kertaa mukaan ei löytynyt mitään. Fredrikinkatu 36:n UFFista ostin puolestaan tarvelistalla olleet hyväkuntoiset ulkoiluhousut pojalle kuudella eurolla.

Iso-Roban UFFin alakerrassa on valtava valikoima farkkuja
Osoitteesta Kalevankatu 55 löytyi pieni kivijalkaan perustettu itsepalvelukirppis Kalevan Kirppis. Täällä oli myynnissä selkeästi etenkin urbaanien naisten vaatekaappien sisältöjä. Ja sehän sopi minulle (olenhan nainen, hieman urbaanikin). Kalevan Kirppikseltä löytyi seitsemällä eurolla näpsäkkä harmaa neulemekko, joka jäi myös päälle ja toimi kirppistunnelmaa nostattaneena vaatetuksenani loppukierroksella.

Kalevan Kirppis on pieni itsepalvelukirppis Kalevankadulla
Urbaanihko naishenkilö sovituskopissa
Samaria-Shop osoitteessa Tunturikatu 18 oli pieni ja täyteen pakattu. Tarjolla on erityisesti astioita ja vanhemman väen vaatetta. Löysin ihan kivan H&M:n neuletakin mutta yhdeksän euroa oli minulle siitä hiukan liikaa. Kotona mietin, että olisin voinut hyvinkin ostaa neuletakin, jos olisin tiennyt kirppiksen tukevan päihdetyötä. Olisi mielestäni hyvä, jos kirppiksellä olisi plakaatti, josta ilmenee selvästi, mitä toimintaa kirpputori tukee. 

Samaria-ShopLopetin kierrokseni lastenvaatteisiin. Little Copenhagen-lastenvaatemyymälän (Museokatu 36) takaosasta löytyy lasten merkkivaatteiden second hand-osio (postauksen ylin kuva). Tarjontaa oli mukavasti. Vaatteita on pääosin 0-6-vuotiaille. Löysin täältä kuitenkin myös 8-vuotiaallemme kivan hupparin (5 e). Nelivuotiasta tytärtämme muistin mekolla (10 e, kirpaisi). Itse en ole erityisemmin merkkien perään elleivät ne ole tehty paremmissa oloissa kuin muut vaatteet. Silkan merkin takia en siis vaatteita hanki (vielä, lasten nuoruutta kauhulla odotellen). Little Copenhagenin kirpputorin parasta antia olivat mielestäni suloiset kengät. Kumpparitkin ovat tällä kirpparilla suorastaan herkullisia.

10 kommenttia:

 1. Tykkään kirppiksistä. Kivasti kirjoitettu kuvareportaasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, kirppikset ovat mieluisia. Usein tulee hankittua tarvittavat jutut perheelle Huuto.netistä mutta kivijalkakirppiksissä on kätevää, kun tuotteen noudon kanssa ei tarvitse sumplia. Kiitos kivasta kommentista. :)

   Poista
 2. Kiva postaus urbaanihko nainen :)!

  VastaaPoista
 3. Tässä tulikin taas itselle uusia kirppistuttavuuksia! Minä ihastuin ensi käynnillä Malmilla sijaitsevaan lasten kirppari Velmuun. Ja paljon olen tehnyt hyviä löytöjä myös muualta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Velmuun en ollutkaan aiemmin törmännyt, täytyy ehdottomasti piipahtaa! Vekarakirppis Kumpulassa on yksi lempparini lastenvaatekirppisten saralla. Sekin on itsepalvelukirppis ja aina sieltä löytyy jotain kivaa ja tarpeellista lapsille. :)

   Poista
 4. Olipas kivoja kirppareita myös siellä etelän suunnalla! Ihana kori ☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tehdä vielä jossain vaiheessa toinenkin tutustumiskierros kirpputoreihin, sillä kertaa hieman kauempana ydinkeskustasta. Kantakaupungin kovat vuokrat ovat tainneet tehdä sen, että moni pieni ja sympaattinen kirppis oli sulkenut ovensa. Kori on minustakin söpö ja jo kovassa käytössä eteisessämme hiuspompuloiden ja pantojen säilytyksessä. :)

   Poista
 5. Kiitos! Helsingin kirppistarjonta on itselleni ihan vieras joten oli kiva kuulla kokemuksiasi ja löytää vaihtoehtoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän monta kirppistä löytyy kantakaupungistakin ja lisää saisi tietysti mielestäni tulla. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!