maanantai 4. elokuuta 2014

Kiikkerää, sanoi bloggaaja kajakissa
Hei! Sain toteutettua pitkäaikaisen haaveeni käydä melomassa kun Turku Touring (kiitokset sinne suuntaan) nappasi bloggaajaryhmämme kainaloonsa lähes suoraan Partiomestarin kuvauksista. Löysin itseni pian turkulaiselta rannalta hämmästelemästä kauhunsekaisin tuntein todella kapeaa kajakkia. Miten ikinä pystyisin etenemään sellaisella kaatumatta meren aallokossa? Oikeasti meinasi iskeä paniikki.Onneksi melontaretkestä vastaava, Aavameri-yrityksen Benjamin, rauhoitteli ja kertoi, että kajakki ei todellakaan kaadu helposti. Hän lupasi hinata minut tarvittaessa rantaan, jos lähtisin hallitsemattomasti ajelehtimaan. Turvallisuudentunnettani lisäsi merkittävästi myös se, että yksi jengimme jäsen oli huikean Destination Unknown-matkablogin konkarimeloja Satu (kiitos Satu tuesta ja näistä postauksen kuvista). Alun panikoinnin jälkeen rentouduin ja aloin todella nauttia melomisesta. Kerran kävin kaislikossa vähän pyörimässä (kajakin kyydissä kyllä pysyen) mutta nopeasti opin kuinka kajakkia saa hallittua.


Retken jälkeen olin todella fiiliksissä upeasta kokemuksesta. Tuli ihailtua kauniita maisemia (bongasin mm. Suomen suurimman jääkautisen siirtolohkareen, joka näkyy parissa kuvassakin) ja samalla harrastettua liikuntaa mielekkäällä tavalla. Tästä tulee varmasti pysyvämpi harrastus. Uskallan omasta kokemuksesta suositella melomista aremmillekin ihmisille. Melontaretki oli yksi hienoimmista harrastuksiin liittyvistä hetkistäni ikinä. Kiitos vielä Benjamin ja bloggaajakollegat upeasta iltapäivästä!

14 kommenttia:

 1. Huii, minä olen todellinen maakrapu, mutta tuo näyttää hauskalta. Kerran yhden työpaikan tiimipäivillä tiimiläiseni houkuttelivat minutkin melomaan ja se oli kyllä hauskaa. Pitäisi oikeasti aktivoitua ja mennä kokeilemaan uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä reissusta syttyi kyllä sellainen innostus melomiseen että! :) Minua kauhistutti alkuun olla jumissa tuollaisessa vempeleessä. Onneksi kajakista kuitenkin pääsisi heti pois, jos se sattuisi kaatumaan.

   Poista
 2. Näyttää kyllä hauskalta puuhalta! Mutta ei ole minun juttuni - minä pelkäisin liikaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti tuossa jutussa rentoutuu vaikka alkuun jännittäisi kovastikin. Olin alussa ihan paniikissa ja varma että palaan rantaan mutta sitten suorastaa rakastuin juttuun. Never say never. :)

   Poista
 3. Kajakointi on kivaa! (Kunhan ei tuule kovin paljon...) Noin kerran kesässä olen yleensä päässyt kavereiden mökillä retkueeseen; aina tulee hyvä mieli ja yksi rakko. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyynissä kohdissa melonta oli aivan taivaallista. Jäin koukkuun, aion siis hankkia rakkoja jatkossa minäkin. :)

   Poista
 4. Oi miten raikkaat vesikuvat ! Kajakki on hieno kapistus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teki kyllä niin hyvää sielulle nuo maisemat. Ja kajakki on uskomaton kapistus, kulkee kevyesti ja sulavasti. :)

   Poista
 5. Voi, melominen on ihanaa! Minulla on oma kajakki jolla pakenen vesille aina kun säät ja aikataulu sallivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mahtavalta. Oma kajakki olisi kyllä unelma. :)

   Poista
 6. Wau, upeaa, hyvä sinä! Ja hieno otsikko postauksellasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä todellinen voittajaolo kun vihdoin aloin rentoutua kajakissa. :)

   Poista
 7. Kiva postaus. Hyvin me pärjättiin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hauskaa että porukassamme oli melojaa arasta aloittelijasta aina konkarimelojiin. Yhdistävää oli että kaikki nauttivat retkestä suunnattomasti. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!