tiistai 1. heinäkuuta 2014

Hauska päivä Helsingin MustasaaressaHei! Hyppäsimme tänään Taivallahden laiturista (Hiekkarannantie 5) liikennöivän Walhalla-laivan kyytiin (lautta-aikataulu täällä) ja suuntasimme kohti Mustasaarta. Suunnitelmissa oli touhuta lasten leikkipaikalla, ihastella saarella majailevia kanoja, pupuja ja lampaita, lounastaa ja tsekata tänään ensi-iltansa saanut koko perheen näytelmä Vattumadon salaisuus (yläkuva). Tiedossa oli siis kaikkea kivaa lapsiperheelle.


Ja olipa oikeasti mukava päivä! Laivamatka (aikuisen meno-paluu neljä euroa, alle 10-vuotiaat aikuisen seurassa ilmaiseksi) toi oman tunnelmansa reissuun ja Topeliuksen satuun perustuva nelikymmenminuuttinen Vattumadon salaisuus naulitsi vauhdikkaimmatkin lapset kuin taiottuna paikoilleen. Pukinmäen Taidetalon teatterikoulun oppilaat kera ohjaaja Pekka Mattilan olivat luoneet todella onnistuneen esityksen, jota oli ilo katsoa. Lapsiyleisö on tunnetusti lahjomaton ja heistä huomasi helposti, että nyt osui ja upposi. Liput maksavat viisi euroa kappale ja esityksiä on sunnuntaihin 6.7. asti. Nyt siis kiiruusti Mustasaaren retkeä suunnittelemaan. 

Lounas oli lapsille maistuvaa kotiruokaa (tänään pastaa ja jauhelihakastiketta). Aikuinen ja kaksi lasta lounasti kahveineen yhteensä 20 eurolla. Grillipaikalla voi myös grillailla omia eväitä ja päästä reissusta huokeammalla budjetilla. Jos sää olisi ollut lämpimämpi, olisimme ottaneet mukaan myös uikkarit ja viettäneet päivää saaren uimarannalla polskien. Nyt päädyimme vain katselemaan meressä uineita hanhia poikasineen. Loppukaneetiksi todettakoon, että Mustasaari on todella mukava ja helppo saarikohde lapsiperheille (kunhan muistaa ottaa käteistä mukaan, kortilla ei voi maksaa lautalla eikä kesäteatterissa). Vain ne saarella majailevat lampaat jäivät löytämättä. Huom. Mustasaari on suljettu maanantaisin. 

8 kommenttia:

 1. Sinun blogi on kyllä oikea retkipaikkojen aarreaitta. Mustasaari vaikuttaa kivalta ja kiehtovalta. Sinne siis joskus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla kannattaa ehdottomasti viettää joku kesäinen päivä. Aivan ihanteellinen paikka lapsiperheelle. Ja tulipa tuolla kierrettyä jopa saaren oma pieni luontopolkukin niitä hyvin piiloutuneita lampaita etsiessä. :)

   Poista
 2. Minulla on ollut monta vuotta Mustasaari retkilistalla, mutta enpä ole sinne ikinä suoriutunut. Kirjoituksesi sai taas innon yrittää sinne nousemaan. Se vaikuttaa juurikin niin kivalta paikalta kuin olen netistä ymmärtänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsiperheille todella idyllinen, matalan kynnyksen saarikohde. Suosittelen lämpimästi. Ja ne kuuluisat Mustasaaren korvapuustitkin on hyviä ja isoja, tuli tänään testattua. :)

   Poista
 3. Minullakin Mustasaari on ollut vuosia retkikohteiden listalla. Josko viimeinkin tänä kesänä sinne ehtisimme. Vaikuttaa kivalta paikalta!

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa kivalta paikalta. Iso Vasikkasaari kuuluu meidän perheellä tämän kesän retkikohteisiin perinteisten Suomenlinnan ja Uunisaaren lisäksi. Pitää lisätä Mustasaari listalle. Nyt onneksi säätkin paranevat niin pääsee mukavammin retkeilemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin olemme kovasti odotelleet kauniimpia säitä juuri saariretkiä ajatellen. Viikonlopun suunnitelmissa on mahdollisesti Harakan saaren tutkailu. Kaikki saaret haluttaisi kyllä koluta.

   Poista

Kiitos kommentistasi!