Uutelan luontopolun syleilyssä


Hei! Patikointijuhannuksemme toinen erä koettiin Lapsiperheen retkeilyoppaan innostamana Helsingin Vuosaaren Uutelassa. Uutelan luontopolku (Uutelantie 3) tarjosi urbaanista sijainnistaan huolimatta hämyisän vanhan kuusimetsän suojaa sateelta ja auringonpaisteen palatessa nautiskelua silokallioilla meren rannalla. Muutaman kilometrin mittainen luontopolku sopi hyvin lapsiperheellekin ja koko matkan kattavan leveän polun ansiosta käy jopa lastenrattaiden kanssa edettäväksi.Polun varrelta löytyy kaksi katettua nuotiopaikkaa. Omat halot tai hiilet kannattaa varmuuden vuoksi ottaa mukaan. Molemmissa katoksissa oli muiden retkeilijöiden ansiosta jo tulet, joten saimme heidän peesissä lounaamme paisteltua. Tuomamme halot ja tuohet jätimme seuraavien patikoijiien iloksi. Kivat kanssaretkeilijät antoivat lapsille jälkiruuaksi suklaakonvehdit ja toisen retkikunnan koira pääsi puolestaan kaverikuvaan toisen retkueen jäsenen kanssa. Luonnossa liikkuminen voi olla myös varsin yhteisöllistä niin halutessaan. Hyvää juhannuspäivää kaikille toivotellen ja patikointijuhannuksemme kolmatta erää jo odotellen.Vilpoisan juhannuspäivän kierrätysasuna toimi villatakki (Lanttila), legginssit (Emmaus) ja kaulaliina (Huuto.net)

Kommentit

 1. Kävin keväällä Uutelassa ja se oli kyllä kiva paikka. Silloin vaan nuotiopaikat olivat hirveässä kunnossa, maasto täynnä roskia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli todella siistiä, yksi pullonkorkki noukittiin talteen. Roskaajat olivat ehkä pysyneet poissa epävakaiden säiden vuoksi.

   Poista
 2. On kyllä kiva paikka. Yleensä ainakin kerran vuodessa käydään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille vasta ensimmäinen kerta mutta seuraava retki noissa maisemissa jo suunniteltuna. :)

   Poista
 3. Meilläkin oli tänään toinen retki ko. opuksen kanssa :)! Huippua oli! Kirja on niiiiin hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella hyvä opas. :) Ja hyvä että se on niin näpsäkkä kooltaan. Tänään se tuli taas tarpeeseen tälläkin reitillä (aina jotain pientä tarkistettavaa kuten missä nuotiopaikat sijaitsevatkaan) ja olin pakannut sen mukaan juuri sen ansiosta että se ei vie paljon tilaa repussa.

   Poista
 4. Kauniit maisemat!
  Onneksi sää oli suotuisahko reissullanne :)

  PS: tirskahdin Lanttilalle, sillä luulin sen olevan ainoastaan Ankkalinnassa toimiva supermarket. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luotin hyvään tuuriimme ja onneksi sää suosi. Heti kun pääsimme sisätiloihin alkoi tulla raetta niskaan. Melkoinen juhannussää. ;)

   Enpäs tiennytkään että myös Ankkalinnassa on Lanttila. Mainio paikka myös tämä Vantaan Lanttila-kirppis. :)

   Poista
 5. Patikointijuhannus kuulostaa hauskalta. Meidän on pitänyt mennä Uutelaan ja monena kesänä. Edelleenkään emme ole siellä käyneet. Josko vihdoinkin tänä kesänä tulisimme siellä käyneeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti piipahtaa. Silokallioilta on kauniit maisemat merelle. :)

   Poista
 6. Uutela on ihana paikka ja samoin Rivelinniemi, etenkin vanhan Vuosaaren aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutela oli todella positiivinen kokemus. Pitääkin tutkailla tuota Rivelinniemeä, en ole törmännyt paikkaan aiemmin.

   Poista
 7. Uutelassa on käyttänyt jotain ryhmääni ja taisin olla itse eniten ihastuksissani. Mutta kaikki oppivat myös tehokkaasti luontosanoja, oltiin niitä siellä siis opiskelemassa: kallio, lätäkkö ;)

  Upea paikka, ja hienot merimaisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä metsän siimeksestä tullessa kun alkaa pilkistää meri niin ei voi kuin ihastella. :)

   Poista
 8. Hienoja maisemia tässäkin. Kiinnostuin tästä kirjasta nyt tosissani. Haaveilen aina luontopoluista, emmekä ole vielä kunnon reitille päässeet. Reipas juhannus teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kirjan hyvä ja huono puoli on se, että siinä on kivoja päiväretkiin soveltuvia reittejä, mutta ne ovat ympäri Suomea. Jokaiselle löytyy toisaalta oppaasta retkikohde melko läheltä asuinpaikkaansa. Tykkään kovasti tästä Lapsiperheen retkeilyoppaasta ja ajattelin vielä siihen rinnalle hommata täydennykseksi Pääkaupunkiseudun retkeilyoppaan, niin ei ainakaan kohteet lopu. :)

   Poista
  2. Multa on mennyt kokonaan ohi tämä, että kirjassa on polkuja ympäri Suomen! Olen ilmeisesti päässäni yhdistänyt tämän ja pääkaupunkiseudun oppaan yhdeksi kirjaksi. Me ollaan laiska retkeilijäperhe, mutta ehkä kirja innostaisi edes kokeilemaan :)

   Poista
  3. Lapsiperheen retkeilyopas on hyvin tasapuolinen kirja, reitit kun on jaoteltu tasaisesti maakunnittain. Samasta oppaasta löytääkin kivan päiväretkikohteen oman kodin ja vaikka mummolan tai mökkipaikkakunnan lähistöltä. :)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Ja luonnossa nuo upeat rantakalliot näyttivätkin vieläkin kauniimmilta. :)

   Poista
 10. Täällä uui lukija :), kiva blogi sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi, mukava että löysit tänne ja toivottavasti viihdyt. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit