sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Taas on aika Haagan Alppiruusupuiston

Hei! Vähintään kerran kesäkuussa käymme tuoksuttelemassa kukkia huikeassa, monen hehtaarin laajuisessa Haagan Alppiruusupuistossa (Laajasuontie 40). Tänään ensimmäisenä kesäkuuta suurin osa alppiruusuista oli vielä nupulla, mutta mm. erilaiset soisen maan kasvit olivat jo hurmaavimmassa kukassaan. Tästä siis alkaa kuukauden mittainen kukkaloisto. Käykäähän tunnelmoimassa, jos vaan kynnelle kykenette. Puistossa pystyy liikkumaan myös lastenrattaiden kanssa tai pyörätuolilla. Puutarhaan on vapaa pääsy.
16 kommenttia:

 1. Tuolla näyttää ihanalta! Mun kaveri asui ihan tuossa vieressä opiskeluajan ja harmittaa niin etten tullut koskaan käyneeksi vaikka siinä muutaman kerran vierailin Helsingissä käydessäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus jutut on liian lähellä. Itse hoksasin vasta vähän aikaa sitten, että asumme puolen kilsan päässä yhdestä aivan ihanasta luontopolusta.

   Poista
 2. Ensi viikonloppuna yritys tuonne. Ihanalta näyttää!

  VastaaPoista
 3. Niin upeat kukkapaljoudet että tuonne voisi vaikka pyörtyä :) Onpa kukinta aikaisessa. Meillä on alppiruusussa vasta nuput. Se on samanvärinen kuin tuon alimmaisen kuvan kukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa oli vielä nupulla, joten hurjin kukkaloisto on vielä edessä. Mm. suopursut (ah sitä tuoksua) ja atsaleat puolestaan tuntuivat olevan jo täydessä höökissä. :)

   Poista
 4. En ole ikinä käynyt, viime perjantaina olin menossa. Mukana oli kamera, vaihto-objektiivi ja eväät. Sitten ostaa paukautettiin esikoisen kanssa kilpikonnavauva ja jäi alppiruusupuisto väliin. Ihan selvästi kohtalo on päättänyt estää pääsyni tuonne ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea kilpparivauvasta! :) Toivotaan että pääset kuitenkin vielä kokemaan kukkaloiston. Vielä voi rauhassa odotellakin visiitin kanssa (ainakin viikon, pari) sitä komeinta kukkaloistoa.

   Poista
 5. Ihanat kuvat! Ja varmasti myös ihanat tuoksut! Eilen lenkillä pysähdyin moneen kertaan haistelemaan syreenejä. Tykkään älyttömästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä alkukesän tuoksut ovat kyllä niin huumaavat. Tuolla Alppiruusupuistossa tosiaan saa niin kukka- kuin tuoksuterapiaakin.

   Poista
 6. Kiva kun vinkkasit alppiruusupuistosta. Meilläkin tuo kuuluu joka kesän "pakollisiin" retkikohteisiin. Täytyy ehdottomasti mennä pian käymään kun atsaleat ovat vielä kukassa. Pidän niistä jopa enemmän kuin alppiruusuista. Varsinkin tuo oranssin sävyinen on aivan mielettömän upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä on tuo komeinen atsaleojen kukinta mennyt aiemmin ohi. Nyt saatiin kokea sekin ja kylläpä ne hehkuivat taianomaisesti eri väreissä.

   Poista
 7. Tuonne pitää suunnata pian,sillä ainakin tämän päivän harmauteen kaivataan väriterapiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla virkistyy harmaanakin päivänä, kannattaa vierailla. :)

   Poista
 8. Kiitos Pihi Nainen, toinen toistaan kauniimpia ovat..;)

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili Mummo. :) Kohta on kukinta hurjimmillaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!