Kutkuttava ötökkäretki Villa Elfvikissä

Hei! Luontotalo Villa Elfvikissä (Elfvikintie 4, Espoo) järjestetään kesäsunnuntaisin klo 10.30-12.30 ilmaisia koko perheelle sopivia luontoretkiä (retket voit kurkata täältä). Pakkasimme aamulla eväät reppuun, laitoimme kumpparit jalkaan ja suuntasimme Lude vai lukki? -ötökkäretkelle (kesällä 2016 retkinä ovat Seikkailujen metsä ja Keijukoulu).


Parituntisella retkellä edettiin vain vajaa kilometri, joten patikoinnin pituudella ei tänään juhlittu. Lyhyellä matkalla ehdimme kuitenkin oppia vaikka mitä mielenkiintoista. Ensinnäkin opimme pyydystämään ötököitä heinikosta haavilla huitoen. Pyydystetyt hyönteiset laitoimme ison hyönteiskartan päälle ja siitä alkoi mielenkiintoinen ötököiden tunnistus. Haavista löytyi mm. hämähäkkejä, kotiloita, hyttynen, muurahaisia ja myös kammoamani punkki. Uskomatonta miten pienelläkin alueella suorastaan kuhisee hyönteisiä. Hellästi ötököitä tutkittuamme palautimme ne takaisin luontoon (punkin kohtalosta en kyllä ole aivan varma). Oli mukava katsoa lasten innokasta hyönteistutkimusta ja kuinka hellävaroen he vapauttivat ötökät takaisin omiin koteihinsa. 

Villa Elfvik, Elfvikintie 4

Retkestä jäi takataskuun tietoa ötököistä ja niiden tutkimisesta ja selkäpiihin kutittava tunne hyönteisten keskellä pyörimisestä. Täytynee vielä tarkistaa, ettei mukaan tullut yhtään salamatkustajaa. Ehdottomasti menemme uudestaankin sunnuntaisille luontoretkille Villa Elfvikiin ja suosittelemme muillekin.

Kommentit

 1. Meidän on pitänyt useana kesänä mennä Villa Elfvikin luontoretkellä, mutta aina on sunnuntai aamuisin laiskuus voittanut. Pitäisi ryhdistäytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli oikeasti aika tiukkaa ehtiä sunnuntaiaamuna klo 10.30 paikalle. Ainakin eväät olisi kannattanut tehdä edellisenä iltana. Oi jospa retket alkaisivat hieman myöhemmin. Pitääpä laittaa palautetta. Kenties ensi kesänä aloitusaika olisi vähän myöhäisempi.

   Poista
 2. Meidän lapset olisivat aikoinaan rakastaneet tuollaista retkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän neljävuotias oli todella innoissaan. Hän oli kuin pieni hyönteistutkija siellä hyöriessään. Opasta kutsui pomoksi ja kävi aina hänellekin esittelemässä löytönsä. Aivan mahtavaa että tällaisia retkiä järjestetään. 8-vuotiaammekin mielestä oli mukavaa, vaikka hän ei niin ötököistä enää seonnut. :)

   Poista
 3. Ihanan näköinen rakennus! Lapsilla oli varmasti hauskaa ötökkäretkellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä upea tuo rakennus, se on rakennettu aivan 1900-luvun alussa. Sisältä löytyy kivaa tekemistä ja varsin houkutteleva kahvilakin. :) Ensi kerralla täytyy tutustua tarkemmin itse rakennukseen. Lapset selvästi riemuitsivat ötökkäretkestä. Onneksi tuolla on samanmoisia ötökkäretkiä tulossa jatkossakin, jos joku missasi tuon kerran.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit