Viime hetken piknik Roihuvuoren Kirsikkapuistossa


Hei! Kun esikoinen pääsi tänään koulusta, suuntasimme suoraan piknikille Roihuvuoren Kirsikkapuistoon (Sahaajankatu 8). Viime vuonna kävi köpelösti, sillä puut olivat jo ehtineet kukkia. Nyt onkin käsillä tämän vuoden viimeiset hetket nauttia Kirsikkapuiston hehkusta. Suurin kukkaloisto oli jo nyt todennäköisesti takana, mutta onneksi puista irtosi vielä vähän vaaleanpunaista kukkaterapiaa. Kannattaa siis pitää kiirusta.


Asettelimme piknikhuopamme mielestämme kauneimman kirsikkapuun alle ja nautimme suolaisia ja makeita herkkua. Myös paikallinen mukava sorsapariskunta tuli maistamaan korvapuustejamme. Kirsikkapuistosta jatkoimme vielä läheiseen taianomaiseen Japanilaistyyliseen puutarhaan. Todella kiva ja aurinkoinen retkipäivä takana. Piknik-retkeilemisiin!

Kommentit

 1. Voi mitä kukkaloistoa! Enpä ole tuollaisesta puistosta tiennytkään. Kunpa joskus tulisi käytyä Helsingissä "oikeaan aikaan", että pääsisi ihailemaan kuviesi välittämiä näkymiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puiston puut ovat vielä nuoria mutta silti tuolta sai mukavan annoksen kukkaloistoa. Varmasti ihan mahtava paikka kunhan puut tuosta vielä kasvavat.

   Yksi todella hurmaava paikka on Haagan Alppiruusupuisto. Se huumaa tuoksullaan ja kauneudellaan. Kukkimisaika on kesäkuussa, joten se riemu on vielä edessä.

   Poista
 2. Ai hitsit, taitaa käydä niin, että kukinta ehtii ohitse ennenkuin ehdimme paikalle. Sama juttu pääsi käymään viime vuonna. Kirsikkapuiston kukkajuhla on tänä vuonna 18.5, eipä taida olla kukinnasta enää mitään jäljellä silloin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin että Hanamissa jäljellä voi hyvinkin olla vain paljaat oksat. Mutta tunnelma on varmasti/toivottavasti kuitenkin korkealla. Juuri mietimme, että kukkajuhlaan olisi mukava osallistua mutta samana päivänä on Ateneumiin vapaa pääsy. Museovisiitti Tove-näyttelyineen taitaa vetää tällä kertaa pidemmän korren.

   Poista
 3. Hyvä kun muistutit Alppiruusupuistosta. Viime vuonna jo melkein pääsimme sinne. Uusi yritys tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helposti nämä kukkimissesongit livahtaa ohi. Pitääpä merkitä itsellekin kukkimiskausi kalenteriin niin ei käy köpelösti. Toivotaan että tänä vuonna olisi hillitön ruusuvuosi.

   Poista
 4. Turussa kukkivat ihanasti kulttuuripääkaupunkivuonna istutetut kirsikkapuut. Niissä on jotakin ihanan taianomaista ja herkkää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikkapuut ovat kyllä niin ihania. Harmi että kukkimisaika on niin lyhyt. Tai sitten se on juuri yksi tekijä mikä kirsikkapuissa kiehtoo. On hienoa ehtiä näkemään kukinta. :)

   Poista
 5. Kiitos vinkeistä, laitan minäkin kalenteriin tuon Ateneumin vapaan sisäänpääsyn :) Hyvää huomista äitienpäivää, alppiruusuja odotellen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että vinkeistä on hyötyä! Lisää ilmaisvinkkejä tulossa lähiaikoina. Ja kiitos äitienpäivätoivotuksesta (ja samoin sinne oikein mukavaa äitienpäivää), huomisen vietämmekin sankarin eli minun toiveesta luontopolulla kirmaillen. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit