maanantai 26. toukokuuta 2014

Tarzan tutuksi leikkien ja lukien
Hei! Helsingin keskustassa sijaitsevan Päivälehden museon (Ludviginkatu 2-4) on vallannut villi Takapihan tarzanit-näyttely. Käymme yleensä kaikissa Päivälehden museon näyttelyissä, sillä paikkaan on vapaa pääsy ja paljon puuhaa sisältävät näyttelyt ovat huisin hauskoja lasten mielestä. Ja niin tälläkin kertaa.Takapihan tarzanina pääsee kiipeämään majaan ja roikkumaan liaaneissa. Rauhallisempaa puuhaa edustaa jättimäinen aarrearkku, jonka sisään voi mennä lukemaan Tarzan-sarjakuvia ja toinen samanmoinen, jossa saa katsella Tarzanin seikkailuja televisiosta. Yksi puuarkku on puolestaan varustettu purkeilla, joita ravistelemalla saa aikaan erilaisia ääniä. Meidän suosikki oli jännittävä ukkosen jyrähtely.

80-luvun lapsena näyttely palautti mieleeni jännittävät Tarzan-leffat, jotka katsoin aikoinaan moneen kertaan. Vaikka Tarzanin maailma edustaa kolonialistisia kaikuja, oli mukava tutustuttaa lapset oman lapsuuden maailmaan. Lapsuuteni leikeissä esitin muuten aina Cheetah-apinaa. Kiitos vaan isommat sisarukset jämäroolista. Mutta oli osa ihan hauskakin.

Takapihan tarzanit-näyttely oli älyttömän hauska kokemus. Lapsemme (4- ja 8-vuotiaat) haluavat sinne uudestaankin ja menemme ehdottomasti, kun sää muuttuu taas vähän vähemmän hemmottelevaksi. Suosittelenkin laittamaan paikan korvan taakse sadepäivää ajatellen. Takapihan tarzanit-näyttely ilahduttaa kävijöitään aina 12.10.2014 asti.

10 kommenttia:

 1. Oi, meidänkin pitää päästä käymään täällä, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, hauska paikka. Toiselta puolelta museota löytyy lihasvoimalla pyöritettävä pieni karuselli. Sitäkin kannattaa käydä kokeilemassa. :)

   Poista
 2. Tämän näyttelyn aiomme kesällä käydä katsomassa ja kokemassa. Juuri kirjoitan postausta Tarzan-musikaalista, jonka kävimme katsomassa lauantaina ja aion siihen liittää maininnan tästä näyttelystä. Mekin olemme käyneet katsomassa Päivälehden museossa lähes kaikki näyttelyt, mukava paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua kiinnostaisi mahdottomasti tuo Tarzan-musikaali mutta lapsia vähän jännittää ajatus. Pitääkin tulla kurkkimaan postauksesi, jospa siitä saisi vihiä miten herkälle lapselle esitys sopii.

   Poista
 3. Voi kamalaa, että jouduit Cheetahin roolin lapsena! Itse en muista Tarzanista muuta kuin sen kutsuhuudon ja ytimekkään dialogin "Me Tarzan. You Jane! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuopuksen kohtalo on yleensä kova. ;) Minulle on jäänyt myös mieleen se, kuinka Tarzan-elokuvissa aina joku upposi juoksuhiekkaan/johonkin mystiseen liejuun. Itse asiassa varoittelinkin lapsia yhdellä metsäretkellä suonsilmäkkeestä, että sinne kuulkaas uppoaa kuin ahne henkilö Tarzan-leffoissa. Ei ole mennyt leffojen katselu hukkaan. ;)

   Poista
 4. Kiitos vinkistä, mainio nyt jos säätkin viilenevät! Mua kiinnostaa kovasti tarzan, koska luin krijat nuorena, ja olin jo varaamassa lippuja musiikaaliin, mutta se jäi kevätkiireissä. Syksyllä onneksi vielä ehtii. Kiinnostaa kovasti, miten se on nykyaikaistettu, sillä muistan alentuvan suhtautumisen paikallisiin ja siirtomaa-ajan valkoisten isäntien asenteen. Tarina itsessään on kyllä kiehtova! Taidanpa kaivaa vanhat kirjat esiin, vaikka lukeminen ääneen pitääkin suorittaa aika herkällä suotimella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjat tosiaan vaativat pientä sensuuria. Ajat ja asenteet muuttuvat, onneksi. Tosiaan loistava retkikohde tuo Takapihan tarzanit-näyttely. :)

   Poista
 5. Kiitän myöskin vinkistä! Tiedämme minne suuntaamme kesäloman sateisena päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jos lapset ovat sen verran isoja että pärjäävät liaanipuuhissa hetken itsekseen, niin vanhemmat voivat pyörähtää vaikka sillä välin samaisen museon Tunnetko tyypin?-näyttelyssä. Siinä pääsee mm. testailemaan, miten hyvin tunnistaa eri kirjaintyypit. Mielenkiintoista typografian maailmaan tutustumista tarjolla elokuun loppuun asti.

   Poista

Kiitos kommentistasi!