lauantai 24. toukokuuta 2014

Naantalin kesätarjontaa haistelemassa

Hei! Pääsin tutustumaan Naantalin kesäaktiviteetteihin Naantalin Matkailu Oy:n mukana (kiitokset sinne suuntaan). Naantalissa on tullut käytyä kerran aikaisemmin ja silloin pyörähdimme muumikuumeisen esikoisemme kanssa Muumimaailmassa. Tällä kertaa sainkin sitten hieman kattavamman kuvan Naantalin kohteista ja tapahtumista.


Mystisin kokemus reissullani oli Farmersgolfiin tutustuminen. Naantalin Rymättylässä sijaitsevalle pellolle on leikattu 10-reikäinen kenttä, joka pelataan läpi joukkueissa. Palloa lyödään lyöntivarrella varustetulla puukengällä. Kyllä. Sain maistiaiseksi kokeilla neljän väylän verran. Kuuma tuli, tunnelma oli rento ja kilpailuvietti hyrisi mukavasti. 10 väylän suorittaminen käy jo kunnon liikunnasta, sillä matkaa kertyy yhteensä kaksi kilometria ja palloa saa hutkia olan takaa. Aikuiselta kierros maksaa 15 euroa. Rahalla saa hutkimisvastinetta.

Traditionaalisempaa osastoa edusti Muumipeikon moikkaaminen Muumimaailmassa, joka avautuu jälleen kesäksi 7.6.2014 alkaen. Muumin halailun jälkeen Naantalin Musiikkijuhlat antoi esimakua 3.6. alkavasta tapahtumastaan huippusellisti Beata Antikaisen kaihoisan kauniin soittoesityksen myötä. Tiedossa on tänä kesänä ensimmäistä kertaa myös Naantalin Lasten Musiikkijuhlat yhteistyössä Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n kanssa. Hyvältä kuulostaa.


Muumimaailman yhteydessä sijaitsevasta Teatteri Emmasta löytyi lisää lahjakkuuksia. Ensi-iltansa 28.5. saavasta Suomi - hulluu touhuu!-näytelmästä oli tarjolla pieni pätkä katsottavaksi ja makusteltavaksi. 10 minuutin perusteella voin kertoa, että näytelmä sisältää varsin vauhdikasta ja humoristista Suomen ja suomalaisuuden karrikointia. Hullun railakasta meininkiä siis tiedossa! Lavalla hauskuuttavat monille tutut Ushma Karnani, Miia Nuutila, Markku Toikka ja Konsta Tanner. Näytelmä on Tapio Kankaanpään ja Kai Tannerin käsialaa.  

Kesäfiilistelyä ja pientä hengähdystä puolestaan tarjosi Naantalin vanhankaupungin Villa Randala. Majoitus- ja kahvilatoimintaa pyörittävän puutalon huoneissa ja pihapiirissä silmä lepäsi. Päätänkin Naantali-raporttini näihin kesäisiin kuviin ja tunnelmiin ja kiitän postauksessa mainittuja tahoja saamastani kurkistusmahdollisuudesta Naantalin tulevaan kesään. 

4 kommenttia:

 1. Naantali on aivan ihana kaupunki! Vietimme siellä muutama vuosi sitten kesälomaa, ja majoituimme ihanassa puutalo-hotellissa. Mieleen ovat jääneet erityisesti rantabulevardi ravintoloineen ja terasseineen, suloiset kahvilat, Naantalin kirkko ja tietysti meri.

  Suosittelisin kyllä Naantalia matkailukohteeksi ihan kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä vanhat rantakaupungit ovat aivan ihania kesäkaupunkeja. Toiset suosikkini ovat Porvoo ja Kristiinankaupunki. Tuolla tuli mieleen hyvänä vaihtoehtona mökkilomalle juuri tuollaisessa puutalomajatalossa asustaminen. Tunnelmaa piisaa. Omasta kokemuksesta vielä vinkkaan Muumimaailmaa miettiville, että jos vain mahdollista, niin kannattaa vierailla jo kesäkuussa. Heinäkuussa paikassa on melkoinen hurlumhei.

   Poista
 2. Kauniit kuvat. Minulle tutuin on Naantalin kirkko, tosin itse viihdyn sen pihamaalla kasvien takia. Paloja menneestä jäljellä. Yrttitarha on viehättävä museon yhteydessä. Porvoota en osaa nähdä matkailijan silmin. Liian arkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naantalin museo kiinnostaisi kovasti. Nyt siellä on mielenkiintoinen pitsinäyttely. Toivottavasti vielä kesän aikana ehtisimme vierailla Naantalissa koko perheen voimin ja pääsisin tsekkaamaan museon. Käsityöperinne kiinnostaa.

   Porvoo tuntuu helsinkiläisenä kuin ulkomailla olisi, oma söpö pittoreski maailmansa. Porvooseenkin kaihoten. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!