keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Tyhjät pääsiäismunat hauskasti hyödyksi

Hei! Bleue jakoi mainion kierrätysvinkin, jonka oli bongannut Hupsutteluja-blogista. Tähän aikaan vuodesta etenkin lapsiperheissä mussutetaan suklaamunia. Mutta mitä tehdä tyhjille muovimunille herkuttelun ja hauskanpidon jälkeen? Yksi loistava idea on tehdä muovimunista äänimuistipeli.

Tyhjät munat täytetään pareittain samalla sisällöllä. Meidän munissamme täytteenä on kulkusia, riisiä, makaronia, pähkinöitä, lasikuulia, suolaa, muroja ja purkkapaloja. Lasten kanssa oli kiva yhdessä metsästää kotoa sopivia aineksia muistipeliä varten.

Lopputulemana on todella hauska ja kehittävä muistipeli. Ja ihanaa, että muovimunat saavat tällä tavoin pitkäkestoisen uuden elämän. Herkuttelemisiin, kierrättämisiin ja pelailemisiin!

16 kommenttia:

 1. Onpa hauska idea! Harmi, että meillä noita koteloita taitaa olla vain neljä, tulisi lyhyt peli. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta jollekin pienelle ihmiselle neljällä saa jo varsin jännittävän pelin. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Minustakin! Onneksi en ole pystynyt laittamaan kuoria roskiin vaan uskonut että joku päivä niille tulee käyttöä. :)

   Poista
 3. Mainio idea! Hmm... Hyvä syy ostaa yllätysmunia koko suvulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Ja sitten vaan pelailemaan koko suvun voimin. :) Ja Bleuen toisen vinkin innostamana voi sitten pelailla myös sisältä löytyvällä krääsällä muistileikkiä (Mikä lelu puuttuu-tyylillä).

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niin minustakin! Tähän peliin ei niin vain edes kyllästy, sillä pareja voi keksiä koko ajan lisää. Nyt lisäsimme joukkoon myös tyhjän parin.

   Poista
 5. Hieno idea! Täytyypä kerätä aineksia talteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Ja sitten vaan keräilemään ja pelailemaan. :)

   Poista
 6. Hieno idea! Täällä yhden hengen taloudessakin mussutetaan pääsiäisen alla sen verran suklaamunia, että koteloista kertyy aika pian muistipeli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jos ei itselle satu tarvitsemaan muistipeliä, niin pakkaamalla munat johonkin kivaan kangaspussukkaan saa aikaiseksi lahjan vaikka kummilapselle. Varma hitti! :)

   Poista
 7. Minä laitoin mannaryynejä, riisiä, makaroneja. Herneet olisi kans kiva mutta kulkunen on huippu keksintö! Kiva ja kiitos, että linkitit alkuper.idealähteen Hupsutteluja -blogin kirjoitukseesi :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle että jaoit todella kivan ja hyödyllisen idean. :) Itse asiassa nappasin tuon kulkusideankin tuolta Hupsutteluja-blogista, kun pähkäilin mitä kaikkea muniin voisi laittaa. Nyt meillä onkin jo kymmenen parin äänimuistipeli (laitoin yhteen parilliseen leegoja). :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Niin minustakin. :) Meillä on tämä äänimuistipeli yhä käytössä ja näyttää kovasti siltä, että lisäosia on peliin tulossa tänäkin pääsiäisenä. Suklaamunia on jo sen verran maisteltu. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!