maanantai 14. huhtikuuta 2014

Lastenjuhlavalmistelut ilman hermoromahdusta
Hei! Täytekakkujen valmistaminen ei ole suoraan sanottuna lempipuuhaani. Ennen odotin kauhulla tulevia synttärijuhlia, sillä kodin siivous ja tarjottavien valmistaminen paniikissa ennen juhlia stressasi. Nykyään helpotan juhlastressiä pyytämällä tutuksi tullutta aikapankkilaista valmistamaan sankarin toiveen mukaisen teemakakun (tällä kertaa Barbie-kakku) ja suolaiseksi särpimeksi pellillisen kasvispiirakkaa. Itsekin kenties suoriutuisin valmisteluista, mutta hermoni olisivat todennäköisesti aika piukealla. Parempi siis näin.

Itse puolestani leivon huomenna pari kuivakakkua erään toisen aikapankkilaisen synttärijuhliin. Hänkin pääsee siten juhlistaan stressittömämmin. Kumpikaan meistä aikapankkilaisista ei olisi ostanut tarjottavia juhliin vaan yrittänyt selviytyä yksin. Aikapankkitoiminnan myötä olen oppinut, että kaikesta ei tarvitse selvitä itsekseen. On suorastaan terveellistä pyytää apua.

Perheemme on tarjonnut Stadin Aikapankissa mm. kissanhoitoa. Mistä nimittäin löytää kaupallisen toimijan, joka käy ihmisten kotona ruokkimassa kissan ja vaihtamassa kissanhiekat omistajan ollessa matkoilla? Tai mistä leikkauksesta toipuva saa kaupassakäyntiapua, jos sukulaiset asuvat kaukana? Yhteiskunnassamme on muitakin aukkokohtia, joihin meistä todennäköisesti jokainen voi jossain elämänvaiheessa pudota. Itse pidän aikapankkitoiminnasta juuri siksi, että se luo turvaa. Ja samalla helpottaa aikapankkilaisten arkea entisaikojen naapuriavun hengessä.

12 kommenttia:

 1. Tosi hienoa toimintaa. Olen kuullut ja lukenut paljonkin hyvää aikapankista.

  Onpas upea synttäripöytä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin perheen kokemukset ovat todella positiiviset. Monesta aikapankkilaisesta on tullut perhetuttuja ja turvaverkot ovat laajentuneet. Kun raha ei vaihda omistajaa ovat ihmiset pääosassa. Monesti rupatellaan ja kahvitellaan "töiden" lomassa, ollaan ihminen ihmiselle.

   Kiitos kehusta! Oli kiva nauttia juhlapöydän antimista muiden mukana (miten sitä tuntuukin että yleensä juhlajärjestelyt kasaantuvat perheessä äidin hartioille). :)

   Poista
 2. Tuo on ihan mahtavaa tuo aikapankkeilu, tai siis siltä se kuulostaa, pointsit sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikapankki on todella mahtava juttu. Voi jospa Suomen valtiokin ymmärtäisi mikä merkitys aikapankkitoiminnalla on myös yhteiskunnallisesti. Esim. moni uupumisrajalla ollut ihminen/lapsiperhe on saanut aikapankin kautta nopeasti apua.

   Poista
 3. Pitääkin aktivoitua - olen listoilla, mutten viime aikoina pahemmin katsonut. Niin, ja kissavahdille meillä on tarvetta kesällä lomareissun ajaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja synttärivalmisteluihin liittyen voisin vielä sanoa, että kyllä minä aina kakut ja syötävät tekaisen, mutta se siivous... onneksi isommat pojat ovat jo sen ikäisiä, että ainakin osan voi nakittaa - kunhan sitten pistää silmät kiinni nurkkien ja sellaisten kohdalla ;-)

   Poista
  2. Minullakin ollut välillä hiljaisempia kausia aikapankissa ja välillä taas on enemmän avun tarvetta tai enemmän aikaa auttaa muita. Onneksi aikapankissa voi rennosti olla enemmän tai vähemmän aktiivinen oman mielen mukaan.

   Minä taas pidän siivoamisesta ja olenkin tehnyt siivoamista aikapankissa. Aikapankin hyvä puoli on se, että kaikki voivat tehdä sitä mikä itseä miellyttää ja pyytää muita tekemään ne itselle epämiellyttävät hommat. :)

   Poista
 4. Iso peukku taas tällekin postaukselle! Voi nainen, olet niin etevä ja avulias ja VIISAS. Miksi, oi miksi, en tähän aikapankkeiluun olen ryhtynyt? Paitsi että osaan vaikka mitä (hahhaa), niin on paljon mistä en tykkää, miksen siis ole aloittanut kauppaa jo ajat sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukuttakaamme yhdessä aikapankkitoiminnan keksijälle! :) Inhoan mm. parsimista joten olen senkin nakittanut siitä hommasta pitävälle aikapankkilaiselle. Ihmisillä on mystisiä intohimoja (minä esim. rakastan ikkunoiden pesemistä), jotka ovat toisille niitä inhokkihommia. Mukaan vaan aikapankkeilemaan! :)

   Poista
  2. Oi ei, ikkunat - meillä ei enää näe niistä edes kunnolla läpi...

   Poista
 5. Oi kuinka kaunista! Tuo barbinukkekakku aivan huikee! Aikapankki toiminnalle iso peukku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo Barbie oli muuten minun lempparini pienenä ja nyt se on yksi tyttäremme suosikeista. Oli kiva että se pääsi kakkuun. Aikapankkitoiminta on tosiaan hieno keksintö. Auttaa monenlaisessa tilanteessa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!