tiistai 25. maaliskuuta 2014

Talutusratsastusta Tuomarinkylässä

Hei! Kävimme sunnuntaina retkellä Tuomarinkylän Ratsastuskoululla (os. Tuomarinkylän Kartano). Joka sunnuntai klo 10.30-12.00 ratsastuskoululla on tarjolla talutusratsastusta 10 euron hintaan, joten päätimme testata palvelun. Talutusratsastukseen ei voi varata aikaa vaan tallin toimistolta saa paikan päällä jonotusnumeron. Sää ei ollut meidän retkellämme kaikkein parhain, joten tytär pääsi käytännössä heti ponin selkään. Olemme kuulleet, että kauniilla säällä jonottamaan voi joutua pitkänkin aikaa.

Innokkaana heppatyttönä tunnettu tyttäremme nautti kovasti talutuslenkistä. Me muut perheenjäsenet saimme samalla ihastella Tuomarinkylän kartanon kaunista ympäristöä. Talutusreitti kulkee pitkin kartanon aavoja pellon laitoja, joten tuuli oli meidän visiitillämme reitillä kova. Viileämmällä säällä kannattaakin varata lämmintä päälle. Lenkki oli kiitettävän mittainen ja ponit ihania (terveisiä meitä palvelleelle kivalle Marttiina-ponille!), joten 10 euroa tuntui kohtuulliselta hinnalta lapselle ikimuistoisesta kokemuksesta. Suosittelemme kohdetta heppahöperyyden vallanneille lapsille perheineen. Ikäraja talutusratsastukseen on neljä vuotta.

6 kommenttia:

 1. Oijoi, nostalgiaa! Kävin pentuna ratsastustunneilla Tuomarinkylässä tuolla samaisella tallilla. Tuohon aikaan tallilla oli kaksi vuonoponia. Tuli tuosta Marttiinasta mieleeni <3 Muista monien heppojen nimetkin vielä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava sattuma. Nyt tuolla oli monta vuonoponia kyydittämässä innokkaita pieniä ratsastajia. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo Marttiina-poni oli ihana tapaus, tykkäsi kovasti paijaamisesta. :)

   Poista
 3. Muistatko yhtään sitä aikaa, minkä talutus kesti. 2 min? 10 min?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reitti on ihan kunnon mittainen, joten arvelisin talutuksen normaalisti kestävän ainakin reilun kymmenen minuuttia. Meille sattui niin, että ponin kavioihin tarttui koko ajan nuoskalunta, joten talutus kesti todella kauan kun lunta jouduttiin koko ajan poistamaan. Sen tarkemmin en osaa siis valitettavasti sanoa ajasta. On kyllä mielestäni hintansa väärti, ei mikään pikainen pyörähdys.

   Poista

Kiitos kommentistasi!