Superhelppo spelttipiimäkakku













Hei! En ole koskaan aiemmin valmistanut piimäkakkua, vaikka aikomus on muhinut mielessä pitkään. En edes tiennyt, miltä piimäkakku maistuu. Kun sitten valmistin oheisella Birkkalan tilan kotisivuilta löytämälläni reseptillä piimäkakkua, huomasin sen maistuvan herkullisuuden lisäksi todella tutulta. Olen tainnut lapsena syödä kakkua joka kesä tätilässä. Piimäkakussa kaikuukin varmasti monelle tutut lapsuuden maut. Resepti on todella helppo: kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään. Kokeilkaahan ja tehkää nostalginen makumatka.

Spelttipiimäkakku

2,5 dl piimää
3 dl sokeria
2 munaa
4,5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
2 tl soodaa
0,5 tl neilikkaa
1 dl rusinoita
100 g voisulaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lapa voideltuun ja leivitettyyn (esim. kaurahiutaleilla) kakkuvuokaan. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 180 asteessa noin 50 minuuttia.

Kommentit

  1. Hii! Mä olen ihmetellyt tätä piimäkakkuhommaa, kun "kaikki" muut tekee kakkunsa piimään. Itse en mielestäni tiedä, mistä on kyse, mutta todennäköisesti siis paljastuu jotain lapsuudesta tuttua, jahka saan sen piimäpurkin ostetuksi ja siitä leivotuksi. Kiitti muistutuksesta taasen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku nostalgia minut ajoi tähän puuhaan (vaikken tiennytkään että törmäisin tuttuihin makuihin) ja sen lisäksi toteuttamista kannusti jääkaapissa majaillut piimäpurkki. Piimäkakku ei kuulosta kauhean herkulliselta, joten olin yllättynyt miten maukas kakku oli lopputuloksena. Lapsia narraan, että kyseessä on rusinakakku, sillä piimäkakku nimenä sai heti lapsissa puistatuksia aikaan. Isona he parat varmaan metsästävät mystisen rusinakakun reseptiä. ;)

      Poista
  2. Piimäkakku on tosiaan helppo, sellainen jossa minäkin onnistun :)
    Resepteissä näkyy olevan eroja, minun käyttämässäni ei ole munia mutta on mm. siirappia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin googlailla muitakin piimäkakkureseptejä. Reseptisi kuulostaa hyvältä. Joskus olisi nimittäin mukava yllättää kananmuna-allerginen kaveri kananmunattomalla kakulla. :)

      Poista
  3. Juupa juu - ihan kaikki suomalaiset (ainakin 30 paremmalla puolella olevat) ovat joskus maistaneet piimäkakkua :-) Herkkua, vaikka täytyy myöntää, etten itse muista sellaista leiponeeni... ainakaan ihan lähivuosina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä en sitten tosiaan ollut aivan väärässä lupaillessani piimäkakun kautta välittyvää nostalgiareissua. :)

      Poista
  4. Piimäkakku kuului mummoni bravuureihin, eli tätä on syöty pienestä alkaen ja tykätty! Nostalgiaa siis :) Speltti olisi uutta, pitäisikin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Speltti tuntui sopivan hyvin piimäkakkuun. Olen siskoni innostamana uskaltautunut sitä kokeilemaan ja ilmeisesti speltti on hieman terveellisempää kuin vaaleat jauhot. Proteiinia speltissä ainakin on runsaasti, mikä sopii minulle lihansyöntiä vähentäneenä loistavasti. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit